można tam kupić. Oczywiście nie wszystkie, ale olej na pewno :) Składniki na jedną porcję: 50 gramów kaszy gryczanej 1 małe jabłko (może być gruszka) 1 garść borówek (można zastąpić malinami) 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka kakao 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżeczka miodu gryczanego 1 łyżka wiórków kokosowych do posypani a Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu
Szczęśliwa kuchniasoku jest oczywiście marchewka ale pozostałe owoce możemy dobrać według uznania. Ja akurat miałam w domu mandarynki i banany więc to ich użyłam. W sezonie można śmiało sięgnąć po maliny, jabłka czy gruszki. Sok z poniżej podanych proporcji wychodzi dość gęsty Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie
mecooksproszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka domowe powidła (ja użyłam śliwkowych z pomarańczą , konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka
FitKotktóre będą wymagały więcej czasu. Oto kilka propozycji: Chleb faszerowany pieczoną papryką i tuńczykiem - mniam :-) Placek na cieście francuskim z pomidorami cherry i serami :-) Sałatka z pieczonych buraków z malinami :-) Czy pieczony indyk :-) Oprócz zdjęć potraw znajdziemy również zdjęcia szczęśliwych autorów :-) A na deser ;-) Książkę mogę szczerze polecić, jest do poczytania, pooglądania i ugotowania czegoś smacznego. Idealna na prezent (zbliża
kruche babeczkimieszając. Formę na babeczki wysmarować masłem i wysypać mąką, wlać masę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, babeczki piec 10 minut. Podawać z lodami i kwaśnymi owocami (truskawki, maliny
Cook&LoveZimą ma być przeprowadzony remont. Miejsce na weekend lub na dłuższy pobyt na wsi, grzyby i las za rogiem. Własne jaja od szczęśliwych kur i ogród z plantacją malin, to dla łasuchów. Na sporym terenie dwie wiaty/altanki, grill, na większe imprezy dla imprezowiczów i dla tych co wolą w ciszy posiedzieć. Staw, piaskownica, huśtawki i boisko
królestwo garówSkładniki: 25 dkg porzeczek czarnych lub czerwonych 20 dkg żurawin, malin lub wiśni 15 dkg cukru 0,9 l wody Sposób przygotowania: Owoce umyć, jagody oberwać z szypułek, wiśnie wypestkować, lekko zmiażdżyć. Owoce zalać wodą, dodać cukier i kilkakrotnie zagotować, odcedzić, płyn oziębić. Podawać w wysokich szklankach. Jeżeli napój jest mocno oziębiony, podawać go ze słomką
Przepisy kulinarne babci Antoninykawałki, co zresztą zobaczycie na poniższych zdjęcia. Ciekawostką jest, że aby wyprodukować jeden kilogram liofilizowanych owoców potrzeba aż 10 kilogramów świeżych!!! ŻURAWINA JEŻYNA ŚLIWKA GRUSZKA MALINA MIX OWOCÓW WIŚNIA BANAN JABŁKO CZERWONA PORZECZKA ARONIA CZARNA PORZECZKA CZARNY BEZ JAGODA ANANAS MANDARYNKA WARZYWA LIOFILIZOWANE Do warzyw liofilizowanych
Zdrowie na języku :Pjest on tak smaczny, dostępny ani tani jak cukier, ale na pewno zdrowszy. Ja pod kruszonką umieściłem 2 garstki mrożonych owoców leśnych (około 100g), ale świetnie sprawdzą się również maliny, jabłka, gruszki… zresztą co lubisz to dodaj. Jestem przekonany, że wszystkie owoce pod kruszonką będą pyszne. Dla mnie ilość cukru była idealna, ponieważ owoce użyte przeze mnie są kwaśne
Blendmansuszonych daktyli, 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (nierafinowanego). Nadzienie: 1 awokado, 7 łyżek karobu, 2 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżeczka wanilii, 1 łyżka syropu klonowego. Do dekoracji: garść malin i porzeczek. Wykonanie: Płatki kokosowe i owsiane blendujemy na mąkę. Dodajemy daktyle i znowu blendujemy. Mieszamy z olejem kokosowym. Tak przygotowanym ciastem wylepiamy formę (uprzednio wyłożoną folią spożywczą). Wkładamy do zamrażarnika
Jeść, by żyć w zdrowiuszklanek moczonych nerkowców, 1 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1 szklanka syropu z agawy, sok z 2 cytryn, 1 1/2 łyżeczka sproszkowanej wanilii, 30 dkg borówek, 30 dkg jeżyn, maliny, jeżyny i borówki do dekoracji. Wykonanie: Migdały i daktyle blendujemy na sucho. Wyjmujemy z kielicha blendera, dodajemy odrobinę wody i formujemy ciasto, którym wylepiamy tortownicę. Umieszczamy w lodówce i zabieramy się
Jeść, by żyć w zdrowiunasion konopi, 1 szklanka bezglutenowych płatków owsianych, 1/4 szklanki syropu klonowego, daktylowego lub innego słodzika, 1/2 łyżki cynamonu, 2 łyżki wanilii w proszku, 1/2 łyżeczki soli, 1 szklanka suszonych malin (opcjonalnie). Wykonanie: Wszystkie orzechy i nasiona moczymy przez kilka godzin (oczywiście nie moczymy płatków owsianych). Następnie przepłukujemy i umieszczamy w misce. Nie odcedzamy jedynie siemienia lnianego, moczymy 1/2 szklanki siemienia
Jeść, by żyć w zdrowiudowolne inne owoce. Możliwości jest tyle, że książkę można by napisać. Kwestia tego, co masz w lodówce i szafce, i na co masz ochotę. Dla mnie, np. mleko kokosowe + maliny + tahini, to równie szałowe połączenie, jak wersja szarlotkowa. Koniecznie pieczona jaglanka powinna zawitać u Ciebie na śniadanie! Artykuł Pieczona jaglanka z jabłkami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanciągu roku aż 103 litry. Jesteśmy niekwestionowanymi mistrzami w tej dziedzinie. Na początek Kasia proponuje trzy chłodniki. Na botwinie z przepiórczym jajkiem, ogórkowy z nutką mięty i malinami oraz jagodowy z uszkami na słodko. Później jest już tylko lepiej ;-) Krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi, krem z karmelizowanego kalafiora czy szparagowa w dwóch kolorach to bardzo ciekawe propozycje
Mr. Tastepatelni. Nakładaj po łyżce masy i smaż po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia. Gotowe placuszki polałam nektarem kokosowym, posypałam dodatkową porcją wiórków kokosowych i dodałam mrożone maliny. OSTRZE DO MIELENIA W PRAKTYCE Więcej o NUTRIBULLET przeczytacie TUTAJ :) UWAGA! UWAGA! UWAGA! Specjalnie dla Was! Kod rabatowy o wartości
Zdrowie na języku :P