maliny - 13477 przepisów (strona:650/899)

Smaczny projekt - testujemy Zott Natur 145

musli. Ale wyjdzie drożej i więcej roboty. nie zawsze się będzie chciało, ale można i warto. Sama nieraz tak robiłam, szczególnie wiosną i latem, gdy można dorzucić świeże truskawki, maliny lub borówki. Pycha... :) Nie każdy lubi zwykły jogurt naturalny, dzieci tym bardziej. Zuzię już dawno nauczyłam jeść jogurty naturalne, nie ma z tym u nas problemu. Jednak równie chętnie

Anioszek w kuchni
Kasza gryczana na ciepło z owocami 170

można tam kupić. Oczywiście nie wszystkie, ale olej na pewno :) Składniki na jedną porcję: 50 gramów kaszy gryczanej 1 małe jabłko (może być gruszka) 1 garść borówek (można zastąpić malinami) 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka kakao 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżeczka miodu gryczanego 1 łyżka wiórków kokosowych do posypani a Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kakaowa nocna owsianka z nasionami chia i owocami czyli Niedzielne Sniadanie odc.96 127

następna porcja smakołyków przetestowanych i zjedzonych przez moją rodzinę. Dzisiaj rano na śniadanie zjedliśmy przepyszną nocną owsiankę.  Z chia, kakao, czekoladą i owocami, u mnie mrożonymi leśnymi jagodami, malinami, jeżynami  i suszonymi płatkami truskawek.  Pomysł podpatrzyłam w "My new roots" Sarah Wilson, zmodyfikowałam wg własnych możliwości.  Kakaowa nocna owsianka z nasionami chia i owocami porcja

Dzieje kuchennej Wiewióry
Skarby domowej spiżarni 177

naszego organizmu. Słodkie kompoty, soki, czy dżemy mogą stać się zdrowym i słodkim wspomnieniem lata. Kompoty to świeże owoce, wydrylowane i oczyszczone, zalane wodą z cukrem i pasteryzowane. Maliny, czereśnie, wiśnie, czy jagody zachowują bardzo dużo właściwości odżywczych, które z przyjemnością możemy wyciągnąć ze słoika i zjeść do ostatniego owoca, a później wypić pyszny i zdrowy napój. Jeszcze zdrowsze

Gotuję Testuję
Rokitnik doskonały w kuchni i kosmetologii 180

pić przy zapalenie układu pokarmowego, śluzówki i dziąseł. Zwalcza także choroby skóry.  Sok z rokitnika idealnie nadaje się na grypę i przeziębienie, ma podobne właściwości jak sok z malin. Warto dodawać go do herbaty jesienią i zimą. KOSMETOLOGIA W kosmetologii oprócz owoców, wykorzystywane są także liście oraz olej z owoców i nasion rokitnika. Rokitnik jest naturalnym barwnikiem dodawanym

Gotuję Testuję
Deser z truskawkami z konfiturą na herbatnikach 133

Uwielbiam wszystkie ciasta z owocami. Mniam. Dziś polecam doskonały deser. Jedyny minus: czas, ale warto. Z racji końca sezonu na truskawki, można go przygotować, np. z malinami. Będzie tak samo pyszny :D                           TRUDNOŚĆ: średnie

Gotuję Testuję
Deser mleczno - kokosowy z sosem owocowym. 136

trochę zostało, a więc trzeba jakoś go wykorzystać. A że ilość nie była powalająca, postanowiłam ją powiększyć i  podać z deserem. Kiedyś już był podobny deser z  MALINAMI   oraz z   KAWĄ I POMARAŃCZĄ  . Często manna na mleku bywa przez nas znienawidzona. Jednak odrobina wyobraźni i ta zmora z dzieciństwa może przeistoczyć się w smaczny, prosty

Dieta moja pasja
Kruche ciasto z kokosową pianką 292

pianką na białkach i kwaśnej śmietanie. Jestem pewna, że Wam zasmakuje! U mnie znikło migiem i bardzo wszystkim smakowało. Ciasto możecie wzbogacić o dowolne drobne owoce, np. maliny, jagody, porzeczki. Polecam!    Składniki: (na blaszkę o wymiarach ok. 30x20 cm)   Ciasto kruche: 250 g zimnego masła 150 g cukru pudru 4 żółtka 500 g mąki pszennej

Nastoletnie Wypiekanie
placuszki budyniowe 175

biszkopty. Są dość zwarte, nie tak lekkie i puszyste jak placuszki jogurtowe czy dyniowe , ale uwierzcie - z odpowiednimi dodatkami smakują naprawdę nieźle. Dziś jedliśmy je z cukrem pudrem i malinami, lubimy też z miodem, konfiturą i najnowszym odkryciem - syropem z mniszka. Polecam na słodkie śniadanko :-) składniki: 1 szklanka mąki 1 opakowanie proszku budyniowego 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku

babka w formie
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #12 Ciasto czekoladowo – pomarańczowe 960

Ciasto jest pyszne ale też bardzo słodkie (szukajcie dżemów z jak najmniejszą ilością cukru). Połączenie gorzkiej czekolady z pomarańczą jest świetne, chociaż doskonale mogłabym sobie wyobrazić również czekoladę z maliną (trzeba będzie spróbować). Co również wyróżnia to ciasto? Doskonale wpasowało się w moją kategorię, czyli ciasta szybkie i łatwe. Jak by się tak dobrze uprzeć to pewnie można byłoby

Relaxtime
Omlety biszkoptowe z bitą śmietaną, pieczone 238

łyżki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 4 nieduże łyżki mąki pszennej tortowej, 1 łyżka zimnej wody, 250 śmietanki 30%, schłodzonej, 2 płaskie łyżki cukru pudru, plus do oprószenia omletów, maliny lub inne owoce, mięta ( opcjonalnie ), szczypta soli. Przygotowanie:                         Smacznego

W kuchni u Moniki
Czerwona gruszka z czarną quinoą i granatem 117

Wykonanie: Gruszkę nacinamy tak, aby wyciąć 1/3 owocu, pozostała cześć utworzy "łódeczkę" w którą możemy nałożyć quinoę wymieszaną wcześniej z sokiem z limonki i miodem. Dodajemy łyżeczkę dżemu z malin, owoce granatu i posypujemy wszystko świeżym tymiankiem. I już! Smacznego

Quinoa Raz!
Ciasto kruche z jabłkami i budyniową pianką 407

Takie ciasto robiłam już kiedy w wersji z malinami - klik  i w wersji z jagodami - klik . Tym razem postanowiłam zrobić z jabłkami, bo moi Panowie i ja bardzo lubimy wszelkiego rodzaju szarlotki. Ciasto super, do jabłek pasuje budyniowa pianka idealnie, lekkie i smaczne. Blaszka 24x34 cm. Polecam Wam bardzo i życzę udanego dnia :-) Składniki:  3 szklanki maki pszennej

kruche babeczki
Orzeźwiająca sałata z owocami 78

przygotowania sałatki potrzebujemy: – 1/4 arbuza pokrojonego w kostkę – 1 nektarynkę – 2 śliwki – sałatę pokrojona w paski – listki mięty – crema di balsamico opcjonalnie: maliny, rukolę Arbuza odkroić od skóry, pokroić w grubą kostkę. Brzoskwinię i śliwki pokroić w kawałki. Sałatę wymieszać z owocami. Na koniec posypać listkami mięty i polać obficie balsamico. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Rote Grütze 75

można się nim zajadać o każdej prze roku i nieskomplikowany. To taki zatrzymany smak lata. Do przygotowania Rote Grütze (4-6 porcji) potrzebujemy: – paczkę mrożonych owoców leśnych (maliny, truskawki, wiśnie itp) ok 750g – opakowanie kisielu (truskawkowy, malinowy itp) – ok 1 litr wody – cukier do smaku – opcjonalnie mąkę ziemniaczaną sos waniliowy: – dwa kubeczki śmietany kremówki

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania