maliny - 13477 przepisów (strona:658/899)

Kruche babeczki z kremem kawowym i letnimi owocami 191

pudru 2 żółtka szczypta soli krem kawowy 400 ml śmietanki 30 % 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietan fix oraz dowolne owoce letnie, u mnie maliny, borówki i jeżyny kilka listków świeżej mięty Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe

Monia miesza i gotuje
Waniliowy pudding ryżowy z sosem jeżynowym 113

roślinnego podobnie zresztą jeśli chodzi o śmietanę (jak najbardziej może być roślinna). Ryż możecie zaserwować z dowolnym owocowym sosem. Ja użyłam jeżyn (mrożonych), ale sprawdzą się tu także: jagody, maliny, borówki, truskawki, wiśnie, czy np. morele. Możliwości jest wiele, a więc nie traćcie czasu i poszukajcie swojego ulubionego smakowego połączenia :) Składniki (2-3 porcje): Ryż: 50 g ryżu (użyłam długoziarnistego

MyCookBook.pl
Czarny ryż z kurkami, boczniakami i przegrzebkami z pora 121

boczniakami . Idealne na jesienne wieczory. Dla spragnionych zdrowych fast-foodów przyrządzimy  burgery z fasoli w bliskowschodnim stylu . Zwieńczeniem naszej roślinnej uczty będzie  fit tarta z musem z malin i białą czekoladą z kokosa , czyli mój ulubiony sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser.  Patronat nad wydarzeniem obejmie magazyn

Food Square
Śniadaniowy pudding z nasion chia, fig i sezonowych owców 138

śliwkami, zamiast wiórków kokosowych, możemy dodać płatki kakaowe, itd. Możliwości jest wiele, a oto poniżej przepis – jakże banalny Składniki: nasiona chia mleko kokosowe miód owoce (np. borówki, maliny, figi, żółty arbuz, itp.) wiórki kokosowe chipsy kokosowe. Przygotowanie: Nasiona chia namaczamy w mleku kokosowym. Dodajemy 1-2 łyżki miodu i zostawiamy na noc w lodówce. Rano wyciągamy z lodówki

PaleoLife
Malinowa Inka 135

Letnie upały za nami, zbliżają się chłodne wieczory, w ogrodach czerwienią się ostatnie maliny… Uśmiech na ustach przywróci Wam malinowa Inka – czyli Inka Klasyczna z dodatkiem konfitury malinowej. Pysznie smakuje i pięknie się prezentuje, z pewnością zachwyci Waszych gości i będzie przyjemną odmianą od zwykłej kawy. A Wy jakie kawy smakowe lubicie?     Składniki /1 porcja/: 2 łyżeczki

Pasja Smaku
Tort maślano cynamonowy 164

kostka masła dobrej jakości  3 śmietany  ( po 200 ml ) spody do tortów czekoladowe  2 tabliczki czekolady mlecznej  4 łyżeczki cynamonu  1 pudełeczko malin ( do ozdobienia ) kakao ( do ozdobienia ) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej  Wykonanie   Na wstępnie , w garnku rozpuszczam mleczną czekoladę , i pozostawiam do wystygnięcia , kiedy nasza czekolada stygnie , zabieramy się za ubicie

Mój Smak
Koktajl truskawkowy 149

szybko minęła. A póki co rozkoszuję się zapachem i smakiem wakacji w kubku :)  Oczywiście do wykonania koktajlu owoce można użyć dowolne , ja uwielbiam połączenie truskawek z jeżynami albo malinami.  Truskawkowa rozkosz :)...k oktajl truskawkowo-jeżynowy  Składniki:  -0,5 l owoców  świeżych lub mrożonych  -1 l kefiru lub maślanki  - 1 szklanka mleka

Aromatyczne Podróże
Tiramisu 132

Tiramisu możemy również wykonać na spodzie z biszkoptów (wtedy będą potrzebne 2 opakowania podłużnych biszkoptów )i układać bezpośrednio w pucharkach, a całość przyozdobić świeżymi lub mrożonymi truskawkami lub malinami.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Muffinki Wielkanocne 138

maślankę. Wszystkie składniki mieszamy łyżką , nie używam miksera. Ciasto ma być lekko grudkowate. Ciastem napełniamy papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i  przykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni

Aromatyczne Podróże
Ciasto z truskawkami 105

wysmarowaną tłuszczem.Na wierzch układać truskawki lub inne owoce sezonowe czy też mrożone.  Pieczemy ok 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.  Do ciasta idealnie pasują truskawki, maliny brzoskwinie czy też inne sezonowe owoce. Po upieczeniu ciasto można posypać lekko cukrem pudrem, choć to nie jest konieczne.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Tarta bakewell 164

już doszłam do jakiej takiej wprawy, same wyskakiwały ze skórki! A dzisiejsza tarta jest właśnie z mielonymi migdałami - czasy na całe szczęście się zmieniły :) Jest elegancka i nietuzinkowa. Połączenie malin, migdałów i delikatnego zapachu świeżo startej skórki z pomarańczy tworzy coś wyjątkowo pysznego! Polecam! A oto co jeszcze przygotowałam: Gotowany kurczak z ananasem, curry i mleczkiem kokosowym Klopsiki Nigelli

Posadzone i zjedzone
Domowy budyń waniliowy z sałatką owocową 126

konsystencji niż tradycyjny budyń, specjalnie na potrzeby tejże sałatki. Z braku owoców sezonowych rodzimych o tej porze roku, użyłam tych, które są dostępne teraz. Ale w sezonie na truskawki, maliny, jagody czy wiśnie użyję właśnie nich :) Domowy budyń waniliowy z sałatką owocową Budyń: 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki

Posadzone i zjedzone
Działka. Kwietniowy weekend 118

przetrwają. W zeszłym roku sadziłam je z miniaturowych „patyczków” z niteczką korzonka, w strasznym upale.                             Maliny i róże pnące zaczynają rozwijać pierwsze listki. Zagony warzywne - czosnek, który sadziłam jesienią KLIK ma się całkiem dobrze. Jest już wysoki na 20 cm ! A ten zagon przykryty agrowłókniną

Posadzone i zjedzone
Murzynek przekładany wiśniami i bitą śmietaną 159

zimnej śmietanki 30% 1,5 opakowania śmietanfixu cukier puder - do smaku - 2 łyżki lub trochę więcej 1,5 słoiczka konfitur wiśniowych oraz: świeże jeżyny do przybrania (lub maliny) kilka kostek białej czekolady Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować mieszając. Całość musi być gładka, bez grudek. Wystudzić. W tym czasie formę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem (np. papierkiem

Posadzone i zjedzone
Jagodowe ciasto z serkiem śmietankowym i kruszonką 133

miękkiego masła 100 g cukru (drobny cukier do wypieków)  1 jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 80 ml mleka w temp. pokojowej 1 szkl. jagód amerykańskich, czarnych porzeczek lub malin (albo 1/2 szkl. konfitury malinowej) Wykonanie: Piekarnik nastawić na 175°C . Kruszonka: W misce wymieszać mąkę, cukier i cynamon. Dodać zimne kawałki masła. Mikserem lub za pomocą widelca zagnieść ciasto

Posadzone i zjedzone

Proponowane wyszukiwania