kiwi * z mąką arachidową *** A takie wypieki ostatnio pojawiają się u mnie na "drugą kolację" :) Drożdżówka ze śliwką i owsianą kruszonką podana z serkiem kakaowym i kokosowym, malinami i kiwi *** UWAGA! Mam dla Was niespodziankę. :) Robiąc zakupy w sklepie internetowym Stewiarnia.pl za minimum 50 zł , dostaniecie 10% rabatu wpisując kod: PORANEKNASLODKO Kod ważny jest
Poranek na słodkoBananowy krem gryczany słodzony organicznym cukrem z kwiatu kokosa podany z malinami, poziomkami, mini bananem, masłem pistacjowym i truskawkami
Poranek na słodkoMorelowy pudding ryżowy ze smażonym na maśle kakaowym mini bananem, jagodami w syropie klonowym, surowymi pistacjami i malinami MORELOWY RYŻ NA MLEKU KOKOSOWYM /przepis własny/ Składniki: 5 łyżek ryżu arborio (dobrze sprawdzi się też jaśminowy) 250 ml mleka 100 ml mleka kokosowego bio łyżka kremu kokosowego kopiasta łyżeczka mąki kokosowej bio szczypta soli 2 łyżki syropu klonowego
Poranek na słodkooczywiście mrożonych (choć z własnej uprawy), jednak smakowały niemal tak samo dobrze, jak świeże! Kasza jaglana gotowana z wodą różaną podana z domowym musem jabłkowym, jogurtem z masłem orzechowym, malinami, poziomkami, truskawkami, surowymi pistacjami i świeżo mieloną wanilią burbońską ( Herbaria.de
Poranek na słodkonatłuszczonej i rozgrzanej patelni smażyć z obu stron na średnim ogniu około 5 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. SEREK MALINOWY: 100 g serka naturalnego łyżka cukru pudru kilka malin łyżeczka wiórek kokosowych Serek połączyć z cukrem pudrem, wiórkami kokosa i rozgniecionymi. Smacznego
Poranek na słodkoawokado - kurczaka w pięciu smakach z ryżem - schab w sosie koperkowym - schab w sosie z zielonego pieprzu - potrawkę meksykańską śniadania (wegańskie, bez laktozy i bezglutenowe): - eko jaglankę z maliną i aronią - owsiankę kokosową z jagodami, figami i nasionami chia zupy: - krem grzybowy - krem szpinakowo - brokułowy - krem pomidorowo-paprykowy oraz: - sproszkowaną żurawinę - mieszankę "Owocowy Sad" - czerwony koktajl
Poranek na słodkowykorzystałam jako dodatek do (standardowo) zdrowego śniadania. Sami zobaczcie, jak się prezentował :) Sorbet w trakcie powstawania... ... i efekt końcowy! Sorbetu użyłam jako dodatku do nocnej owsianki z lnem, malinami, arbuzem i jeżynami *** Jeśli zainteresował Was ten sprzęt, możecie zamówić go na stronie oficjalnej dystrybutora: lub w sklepach internetowych ze sprzętem AGD. Mieliście kiedyś do czynienia z tego typu sprzętem
Poranek na słodkołyżeczki proszku do pieczenia sól mleko owsiane do zalania płatków Opcjonalne dodatki: olej z pestek dyni Terrasana serek wymieszany ze sproszkowanymi owocami maqui Terrasana i syropem daktylowym maliny Przygotowanie: Żółtko utrzeć z syropem, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Resztę składników połączyć, następnie dodać utarte żółtko, a na końcu ubitą pianę. Powstałą
Poranek na słodkoCzekoladowy krem jaglany z puree z mango podany z serkiem naturalnym, malinami, plastrami kokosa i smakołykiem z suszonych fig, daktyli, moreli, migdałów oraz pomarańczy CZEKOLADOWY KREM JAGLANY /PRZEPIS WŁASNY/ 70 g płatków jaglanych 150 ml czekolady do picia Van Houten 250 ml mleka kokosowo - czekoladowego szczypta soli kilka kropli ekstraktu waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki syropu
Poranek na słodkoBananowo - truskawkowy wysokobiałkowy deser jaglany na bazie jogurtu greckiego podany z poziomkami, truskawkami ananasowymi, malinami i bananowymi gwiazdkami *** PROTEINOWY DESER JAGLANY /przepis własny/ /1 porcja/ 50 g jagłów (poppingu z kaszy jaglanej) 300 g jogurtu greckiego łyżka odżywki białkowej (u mnie truskawkowo-bananowa od That's the Whey" 1/3 łyżeczki cynamonu 2 łyżki syropu klonowego + owoce Jogurt połączyć
Poranek na słodkołyżeczka oleju kokosowego łyżeczka kakao łyżeczka kremu czekoladowego z orzechów ziemnych Chufella 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia jajko łyżeczka naturalnego słodzidła (u mnie Goviosid - glikozydy stewiolowe) Do podania: maliny, figa, tahini jogurt naturalny wymieszany z olejem Sacha Inchi i stewią w płynie Płatki zalać wrzątkiem około 0,5 cm ponad ich poziom i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, proszek
Poranek na słodkotreningu lub do pracy na drugie śniadanie. Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): 2 szklanki orzechów włoskich 1,5 szklanki suszonych owoców (u mnie mix - jagody goji, maliny, truskawki, trochę rodzynków, kilka szt. pokrojonych daktyli i moreli) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 4-5 jajek (w zależności od wielkości) Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać
Domowa Cookierenka Agiłyżka do obtoczenia owoców 400 g jogurtu greckiego 150 g cukru 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g owoców (truskawek, borówek, malin lub jeżyn) lukier: 3 łyżki cukru pudru + 1 łyżka wody Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dodać jogurt
Bulliomój całkiem sporych rozmiarów sernik. Co robić...? Poszłam do sklepu w nadziei, że dostanę jeżyny mrożone. Oczywiście, wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie, i na stanie były tylko truskawki, maliny i jagody. Nawet mieszanki owoców leśnych zabrakło. Obraziłam się więc na sklep, i w drodze powrotnej do domu dumałam, co by tu teraz zrobić. Aż tu nagle w oczy wpadła
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: 180 ml mleka modyfikowanego żółtko 8 gr mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Mleko mieszamy z żółtkiem i mąką, następnie gotujemy cały czas mieszając. Można dodać owoce, np. jagody, borówki, maliny (przetarte prze sitko), starte jabłuszko albo namoczone i zmiksowane suszone morele lub śliwki
Z notatnika