maliny - 13477 przepisów (strona:659/899)

Jabłka w cieście waniliowym 139

chodzimy na grzyby ), za stawem, są stare, opuszczone ogródki działkowe. Kiedyś, gdy nie miałam jeszcze swojej działki chodziłam tam, przedzierając się przez chwasty wyższe ode mnie i zbierałam zdziczałe maliny, porzeczki, później jabłka. Owoce dodawałam do kompotów i ciast, ciesząc się własnoręcznie zebranym niepryskanym jedzeniem. Leśne ogródki działkowe dziczeją z roku na rok coraz bardziej, trudno znaleźć tam jakieś jabłonki

Posadzone i zjedzone
Drinki z wina musującego z jeżynami 145

jeżynami i odrobiną soku malinowego. Do tego wpadło kilka plasterków grejpfruta i świeży rozmaryn. Wyszło ciekawe połączenie.   Składniki butelka wina musującego (u mnie Prosecco) – schłodzona sok z malin kilka świeżych jeżyn 1/2 grejpfruta świeży rozmaryn Sposób przygotowania Do kieliszka/szklanki włożyć gałązkę świeżego rozmarynu, docisnąć łyżką do dna, rozetrzeć. Następnie dodać plasterki grejpfruta i kilka jeżyn. Wlać 2 łyżeczki

Pink Envelope
Syrop z owoców czarnego bzu i jeżyn 114

blogu znajdziecie już syrop z owoców czarnego bzu oraz syrop z owoców czarnego bzu i malin. Dzisiaj proponuję Wam syrop z czarnego bzu i jeżyn, dlatego że są bardzo ciekawym dodatkiem smakowym do bzu i podkreślają jego smak. Moim zdaniem warto, choć 3 słoiczki :) Potrzebujemy: 400 g owoców czarnego bzu 300 g jeżyn 4 łyżki cukru 1/4 szklanki wody Owoce

MamaOskarka
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 151

álfar (radosny taniec elfów). Składniki: zmielone nasiona goji, daktyle, sok z grillowanych buraków, czarny miód egipski, mięta, lawenda, przyprawy. Przystawka Lostæti vitlaus úlfalda (smakołyk szalonego Wielbłada). Składniki: galaretka z malin, olej kokosowy rafinowany, smalec gęsi, mus gruszkowy, chipsy z leśnych grzybów, przyprawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tort czekoladowo-serowy z owocami i galaretką 220

porcji masy serowej, przykryć kolejnym blatem ciasta, wylać kolejną porcję masy serowej. Przykryć ostatnim blatem i na wierzch wylać cienką warstwę masy serowej. Na wierzchu ułożyć owoce, np maliny, borówki, truskawki lub inne. Wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 800 ml wrzącej wody. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Tort chłodzić przez kilka godzin. Smacznego

kolorowotorcikowo
Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland 201

brownie z buraczkami, które były hitem wśród dorosłych a szczególnie wśród dzieci Wszystkie przepisy przedstawiam poniżej. KOKTAJL Z BOTWINKĄ Składniki: – 1 l soku jabłkowego – pęczek botwinki – 500 gramów malin – pęczek kolendry KOKTAJL SZPINAK I SELER NACIOWY Składniki: – 1 l soku jabłkowego – 4 łodygi selera naciowego – 500 gramów szpinaku – 4 soczyste brzoskwinie KOKTAJL MARCHEW I KAPUSTA Składniki: – 0,5 l świeżego

karmelowy
.1237. gofry na początek 164

gofry proteinowe z malinami i (wegańskim) jogurtem straciatella~ Wróciłam z wakacji i...wróciłam do szkoły :( Ostatni rok technikum, czekają mnie jeszcze 4 egzaminy i oczywiście matura. To będzie ciężki rok, ale jakoś dam radę! W końcu mam przed sobą postawiony cel dostania się na dobre studia i chcę go osiagnąć! Mam wielką nadzieję, że się uda... Przepis na powyższe gofry

breakfast of dreams
Muffinko-serniko-brownie z jeżynami (lub innymi owocami) 146

pozostałe upiekła Mama :* Te muffinki to taka mini wersja serniko-brownie z owocami, ale jednak nieco inna... A jaka smaczna! Polecam, szczególnie, że można użyć różnych owoców: jeżyn, malin, wiśni (także tych z soku, tylko trzeba je dobrze odsączyć), truskawek, porzeczek, brzoskwiń... Naprawdę cała masa możliwości, w zależności od sezonu :) Składniki: Ciasto brownie: 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła

Kolorowy Przepisownik
GOFRY NA KRUPCZATCE 198

pyszne, chrupiące gofry - doskonale smakują z malinami i jagodami oraz bitą śmietaną SKŁADNIKI 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanka mąki krupczatki 1 szkl.mleka 1/2 szkl. wody 1/4 szkl. oleju 2 łyżki cukru 2 jajka WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, następnie mleko i olej, a na końcu mąki. Ciasto nakładamy do gofrownicy posmarowanej olejem

słodki bratek
Kopytka serowe z sosem budyniowym i owocami 181

budyniowego i z owocami. Palce lizać.  Składniki: 300 g serka śmietankowego 0% Emilki Mlekoma 1 jajko 1,5 szkl mąki pszennej typ 500 3 łyżki cukru sos budyniowy* maliny jeżyny cukier cynamonowy  Przygotowanie: Serek przełożyć do miski wbić jajko i wymieszać. Wsypać cukier mąkę i zagnieść na jednolite ciasto. Ciasto nie powinno za mocno kleić się do rąk

Ala piecze i gotuje
Ptysiowy okrąg z owocami 139

Lato się jeszcze nie skończyło, nadal można cieszyć się smakiem owoców np malin, jeżyn czy borówek. Dlatego polecam przygotować proste, szybkie ciasto czyli dużego ptysia z nadzieniem ze śmietany i owoców. Ptysiowy okrąg zaskoczy gości, umili spotkanie z rodziną czy zaspokoi słodki głód. Owoce można wybrać dowolne, takie jakie akurat są w danym sezonie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gofry czekoladowe - pomysł na śniadanie 137

gofry, jest to idealne śniadanie dla dzieci jak i dla dorosłych. Gofry robi się szybko, sprawnie i ku uciesze całej rodziny. Możecie je podać z wieloma składnikami, takimi jak maliny, borówki, banany (smażone np. na oleju kokosowym z odrobiną cynamonu mniammm), z bitą śmietaną lub polewą, lub w wersji najprostszej z cukrem pudrem. Gofry to też dobra propozycja na wymyślenie

SMYKWKUCHNI
sernik z ziemniakami 214

owoce były zbyt twarde na delikatnej masie serowej, w efekcie trzeba było jeść je niejako osobno. Proponuję używać wyłącznie węgierek, albo zrezygnować z zapiekania owoców i np posypać sernik malinami tuż przed wylaniem galaretki. Bo ten niezwykły sernik naprawdę warto zrobić! składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 1 żółtko 200 g zimnej margaryny masa serowa

6niebo
CIASTO CZEKOLADOWE Z SERKIEM MASCARPONE I MALINAMI 290

czekolady 70% kakao 2 łyżki kakao 5 jajek 200 g cukru trzcinowego masa: 150 g serka mascarpone 200 g śmietanki 36 % 5 łyżek cukru pudru dodatkowo: świeże owoce p. maliny W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i masło. Do osobnej miski wrzucamy 2 całe  jajka i 3 żółtka. Dodajemy kakao , miksujemy tylko do połączenia się składników. Powoli wlewamy roztopioną masę

KuchcikoweLove
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 175

aromatu śmietankowego Krem czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% Nadzienie: 100g śmietanki kremówki 36% 100g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 80g owoców jagodowych (maliny, jagody, pokrojone truskawki) Dodatkowo: 1-2 łyżki konfitury morelowej lub dżemu około 500g czerwonego lukru plastycznego około 200-300g białego lukru plastycznego żółty, zielony, czarny, brązowy barwnik spożywczy

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania