wewnątrz. Od kilku tygodni takie napitki pochłaniam przeważnie jako swoje śniadanie i jest mi z tym bardzo dobrze. Jestem szczęśliwa! Do przygotowania 2 porcji napoju potrzebujemy: – opakowanie malin (ok 200g) – 200 ml mleka roślinnego – 1 banana – 2 czubate łyżki płatków jaglanych Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu miksera lub w misce i miksujemy do otrzymania jedwabistej, gęstej
Szybko Tanio Smacznieobroty) lub trzepaczki utrzeć ser z cukrem. Za pomocą rękawa cukierniczego (ja wykorzystałam woreczek śniadaniowy, któremu obcięłam róg!) udekorować muffiny, a na wierzch kremu ułożyć świeże owoce, ja wykorzystałam maliny. Najlepiej smakuje następnego dnia
Szybko Tanio Smaczniedać też inne nadzienie...Pomysł na takie ciasto drożdżowe pochodzi stąd ..Ja zrobiłam inaczej wykończenie bułeczek....Moje bułeczki są tylko z twarogiem z dodatkiem budyniu malinowego ..są bez malin i kruszonki.. ale wiadomo każdy może robić wg siebie .. CIASTO 400 g mąki pszennej tortowej 50 g mąki kukurydzianej 85 g cukru 70 g masła 30 g świeżych
Moje domowe kucharzeniełyżki syropu z kwiatu kokosa 3 łyżki puree z dyni + chipsy jabłkowe bio śliwka figa sos waniliowy przyprawa bio Alles Liebe z płatkami róży, różowym pieprzem, malinami i wanilią Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki. Dodać szczyptę soli, cynamon i syrop. Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać, żeby gęstniejąca masa nie przywarła
Poranek na słodkopostacią czarnej "żelki", która dobrze współpracuje z pozostałymi składnikami. Podsumowując - pysznie bananowo :) OWOCE LEŚNE płatki owsiane (41%) * cukier trzcinowy * olej słonecznikowy * syrop z agawy * porzeczki (8%) * jabłka * żurawina * malina (1,5%) * pełnoziarniste chrupki z ryżu brązowego * inulina * mąka z tapioki * warzywa w proszku - szpinak, brokuły, marchewka, pomidory, buraki (0,4%) * grzyby
Zdrowie na języku :PKLIK! ) 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 jajka 1 łyżka syropu klonowego kilka kropelek aromatu waniliowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki masła owoce - u mnie garść malin 1/2 dużego banana 1 małe kiwi PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki (oprócz owoców i masła :)) miksujemy na gładko. Roztapiamy masło i smażymy omlet na złoto-brązowo z obu stron :) Podajemy z ulubionymi
Moje Kuchenne Rewelacjekwaśnymi jeżynami idealnie się komponuje i tworzy fantastyczną całość, która z całą pewnością podbije serca wszystkich łasuchów! Ciasto smakuje fenomenalnie! Jeżyny śmiało możemy zastąpić np. mrożonymi borówkami albo malinami – będzie równie pysznie! Polecam! SKŁADNIKI: ( forma ok.22 x 12 – keksówka (Na większą podwajamy porcje) WARSTWA SEROWA: * twaróg mielony 3x – 250 g * jajko – 1 szt * wanilia – 0,5 laski * drobny
Ostra na Słodkokalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Gęsta jarzynowa z brukselką Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Grzanka z ricottą i sałatką z pomidorków Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Gulasz warzywny z cukinią
Moja smaczna kuchniasztywno ze szczyptą soli, dodać cukier. Dodać jogurty delikatnie wymieszać. Na koniec dodać budynie w proszku. Masę przełożyć na warstwę ciasta na blaszce. Na niej można ułożyć owoce maliny, brzoskwinie lub porzeczkę u mnie truskawki. Ale równie dobrze smakuje bez dodatków. Do złudzenia przypomina sernik lecz w smaku jest to lekka, delikatna pianka. Na górze starkować drugą, mniejszą kulkę ciasta
W garach u Gosimnie mascarpone ale równie dobrze może być każdy gęsty owocowy serek homogenizowany Owoce u mnie porzeczka, drylowane wiśnie , pokrojone na ćwiartki czereśnie. Ale super smakują z jeżynami czy malinami. 2 jajka 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 3 łyżeczki wiórków kokosowych Cukier lub cukier waniliowy, szczypta soli Olej do smażenia Wykonanie: Z każdej kromeczki chleba odciąć skórkę po czym dokładnie rozwałkować. Następnie
W garach u GosiPięknie pachnąca śmietanka z sezonowymi truskawkami. Czy to nie brzmi kusząco?;) Taki deser najczęściej podaje się z owocami lub sosem przygotowanym z owoców. Ja najbardziej lubię z owocami sezonowymi, malinami czy truskawkami. Świetnie komponuje się także z jagodami i borówkami. Do przygotowanie tego deseru będziecie potrzebowali: 500 ml śmietany kremówki 50 g cukru trzcinowego 1,5 łyżeczki żelatyny
Zasmakuj Kuchnisadzone z fasolką szparagową, jajko w koszulce na sałacie, awokado zapiekane z jajkiem i łososiem. Wypróbuję też zupę tajską, paprykę faszerowaną pstrągiem, zupę szpinakową z łososiem, zupę gryczaną z malinami, czy cukiniową z miętą oraz koktajl z kiwi i ogórka. Mam nadzieję że schudnę cudnie! Zupy odchudzające. Sezonowy detoks Autorka: Magdalena Makarowska 200 stron Okładka: miękka Wydawnictwo: Feeria Artykuł “Zupy
Ugotowane pozamiataneLubicie zaczynać dzień od jaglanki? :) Składniki (na 1 porcję): 1/3 szklanki płatków jaglanych 1/2 szklanki maślanki ok 2 łyżeczek miodu owoce według uznania (u mnie gruszka, figi, jeżyny i maliny) Przygotowanie: Nie ma nic prostszego, od przygotowania jaglanki na śniadanie. W zależności od tego, czy lubimy chrupać jaglane płatki, czy tez lubimy je na miękko, zalewamy w miseczce płatki
ChilliJemywww.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Pozostałe dwa zespoły przygotowały: -Mini Quiche z szynką dojrzewającą , Kleftiko i suflet z białej czekolady – Parfait, Ossobuco i Crépe Suzette Produktów Galeo nie wykorzystywałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędostęp do mąki jaglanej to warto taki budyń ugotować i spróbować, szczególnie że przygotowanie takiego śniadaniowego budyniu zajmuje niecałe 5 minut! Można budyń jaglany podać z sokiem malinowym i malinami (tak jak ja podaję kaszkę manną) lub owocami, czy bakaliami. Następny budyń jaki ugotuję z mąki jaglanej to będzie czekoladowy budyń jaglany! Jak przygotować waniliowy budyń jaglany z mąki jaglanej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię