maliny - 13477 przepisów (strona:653/899)

Ciasto jogurtowe z owocami 143

łyżka do obtoczenia owoców 400 g jogurtu greckiego 150 g cukru 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g owoców (truskawek, borówek, malin lub jeżyn) lukier: 3 łyżki cukru pudru + 1 łyżka wody Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dodać jogurt

Bullio
Sernik z musem z owoców czarnego bzu 226

mój całkiem sporych rozmiarów sernik. Co robić...?   Poszłam do sklepu w nadziei, że dostanę jeżyny mrożone. Oczywiście, wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie, i na stanie były tylko truskawki, maliny i jagody. Nawet mieszanki owoców leśnych zabrakło. Obraziłam się więc na sklep, i w drodze powrotnej do domu dumałam, co by tu teraz zrobić. Aż tu nagle w oczy wpadła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Budyń mleczny z żółtkiem 89

Składniki: 180 ml mleka modyfikowanego żółtko 8 gr mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Mleko mieszamy z żółtkiem i mąką, następnie gotujemy cały czas mieszając. Można dodać owoce, np. jagody, borówki, maliny (przetarte prze sitko), starte jabłuszko albo namoczone i zmiksowane suszone morele lub śliwki

Z notatnika
Czekoladowe ciasto z malinami i jagodami 81

cukru 2 szklanka mąki pszennej 2 torebki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżki Finlandii świeże maliny i jagody Sposób przygotowania:  Wszystkie suche składniki wsyp do miski i wymieszaj, następnie dodaj składniki płynne i doprowadź do jednolitej masy. Powstałe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia

Z notatnika
SERNIK NA ZIMNO Z BISZKOPTAMI I ŚWIEŻYMI OWOCAMI 141

waniliowego 330 ml zimnej śmietanki 36%  1 galaretka cytrynowa 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru dodatki: ok. 12 biszkoptów  podłużnych 1 galaretka truskawkowa świeże owoce: borówki, maliny,truskawki,porzeczka Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia.  Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Powoli dodajemy serek waniliowy. Na koniec dodajemy ostudzoną galaretkę

KuchcikoweLove
Kruche ciasto z jeżynami i budyniową pianką 190

ciasto wyśmienicie smakuje z różnymi owocami .  Piekłam je już z: czerwonymi porzeczkami  truskawkami   malinami morelami   Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części -mniejszą i większą, każdą

Kolorowa kuchnia Elki
Sok z jeżyn ogrodowych 124

Lato powoli chyli się ku końcowi a ja przetwarzam wszystko co dała natura. W długie jesienne i zimowe wieczory będzie czym się delektować. Maliny i jeżyny tak obficie obrodziły,że aż krzaczki się uginają pod ich ciężarem,grzech był by jak bym pozwoliła im się zmarnować.  Tak więc soczyste jeżynki zmieniają się w pyszny soczek.  W tym przepisie

Kolorowa kuchnia Elki
Andrut z galaretką wafle 206

wśród andrutów :) Ten szczególnie kojarzy mi się z dzieciństwem. Składniki: 1 szklanka mleka 2 margaryny 11/2 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki malinowe 1 szklanka malin 1 opakowanie wafli Wykonanie: Wszystkie składniki masy podzielić na dwie części i przełożyć do dwóch garnków. Zagotować oddzielnie, stale mieszając. Do galaretki malinowej dodać owoce i bardzo starannie wymieszać. Przygotowane

Tradycyjna Kuchnia
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 152

aromatu śmietankowego Krem czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% Nadzienie: 100g śmietanki kremówki 36% 100g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 80g owoców jagodowych (maliny, jagody, pokrojone truskawki) Dodatkowo: 1-2 łyżki konfitury morelowej lub dżemu około 500g czerwonego lukru plastycznego około 200-300g białego lukru plastycznego żółty, zielony, czarny, brązowy barwnik spożywczy Ciasto

Mała Cukierenka
"Róbmy przetwory! 2." - podsumowanie akcji 205

Hajduczek | blog: Hajduczek naturalnie DŻEM BORÓWKA-PAPIERÓWKA autorka: vegemania | blog: vegemaniablog Dżem z czerwonych borówek autorka: GoKla |blog: Stary Zeszyt BORÓWKA Z ZIOŁAMI autorka: vegemania | blog: vegemaniablog Dżem z malin autorka: ale.agata.m | blog: Tradycja ze smakiem Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem malinowy z owocami czarnego bzu autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Jagody w soku własnym - naturalny

Weekendy w domu i ogrodzie
Panna cotta z galaretką i owocami. 172

cieszy oko i podniebienie. Składniki: 1 galaretka malinowa 1 szkl. mleka 1 szkl. śmietanki kremówki (30%) 3 łyżeczki żelatyny ziarna z 1 jednej laski wanilii 2 łyżki syropu klonowego maliny Wykonanie: Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Pucharki wstawić pod kątem do naczynia, z którego się nie osuną (u mnie filiżanki, wyłożone papierową serwetką). Powoli wlać galaretkę. Wstawić do lodówki

zadanie-gotowanie
Śniadanie z Jogobellą 137

różnych smakach i z różnymi dodatkami.     Jogobella Musli (150g) to duże kawałki owoców i musli –idealne na pierwsze śniadanie . Dostępn a jest w smakach: truskawka-banan, malina-ananas, jabłko-gruszka, figa-winogrona.       Jogobella Breakfast (125g) to na połączenie chrupkich dodatków (orzechów,czekolady,musli i suszonych owoców) z jogurtem owocowym w 3 smakach: Choco Crunchy (jagoda

Bon appetit mon amie
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką 150

Przedstawiam przepis na ciasto ucierane z owocami i kruszonką. Ciasto można zrobić z dowolnymi owocami: śliwkami, truskawkami, malinami, porzeczkami, nektarynkami, brzoskwiniami. Owoce mogą być świeże lub mrożone. U mnie ciasto w wersji ze śliwkami:). Ma dość "piaskową" konsystencję, jest raczej suche niż wilgotne i bardzo smaczne. Ciasto: 200g masła 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 niepełna szklanka mąki ziemniaczanej

Szefowa kuchni
Czekoladowe ciasto ze śliwkami i białą kruszonką 168

każdym dniem na straganach ubywa śliwek, trzeba się spieszyć, aby zdążyć jeszcze upiec ciasto ze śliwkami. Niedługo też skończą się jeżyny, maliny i grzyby. Coraz więcej z kolei orzechów, brukselki, dyń - tych malutkich Hokkaido i tych o gabarytach dużej piłki lekarskiej. Pojawiają się już pomarańcze, lecz na te najsłodsze trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Październik, to taki miesiąc, kiedy gdzieś

Posadzone i zjedzone
Fit ciasto kokosowe ze świeżymi figami 205

przesiać wraz z proszkiem i dodać do masy jajecznej – dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą – ciasto ma przypominać konsystencją budyń. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25-30 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek jest suchy. inspiracja

FitKot

Proponowane wyszukiwania