wszystko poszło tak, jak sobie zaplanowaliśmy. Krzak malin usechł, zanim jeszcze zdążył się na dobre zadomowić - chyba wybraliśmy dla niego złe miejsce. Krzew czerwonej porzeczki nie przetrwał kilku letnich nawałnic i kilka gałęzi się złamało, pozostawiając dwa smętne kikuty. Cukinie nawet nie zakiełkowały, a szczypiorek został pochłonięty przez rukiew. Było też jednak kilka pozytywnych zaskoczeń: mięta truskawkowa, po przesadzeniu
Pożeraczka, czyli raz adobrzetort jest zawsze dobra pora. Tez pieczecie je w domu tak bez okazji ? Bo ja tak. Najbardziej lubię z owocami i tym razem padło na maliny. Dodatek świeżej mięty nadaje tortom ciekawego smaku. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni/dorotalapacz/photos/a.637104603094740.1073741831.637096433095557/914478325357365/?type=3&theater TERESA WALCZAK [FB] - Deser "jagodowa róża" https://www.facebook.com/photo.php?fbid=655343207995586&set=p.655343207995586&type=3&theater DOROTA LEGEC [FB] - Domowe lody o smaku owoców lesnych https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1498956096838883&set=p.1498956096838883&type=3&theater KUCHENNE ZAPISKI EDYTY - Torcik straciatella z malinami http://kuchennezapiskiedyty.blogspot.com/2017/07/torcik-straciatella-z-malinami.html c.d.n
Grunt to przepis!Słoneczne szneki z nutą kokosu, serem i morelami. Cud, miód, malina. Tak bym je określiła. Morele rozpływają się w drożdżowce, z dodatkiem sera tworzą pyszny duet. Do porannej kawy albo ze szklanką polecam skonsumować złocistą sznekę. ciasto: 300 dkg mąki pszennej 2 żółtka 1/3 szklanki cukru Polski Cukier biały sól szczypta 125 ml mleka kokosowego letniego 2 dkg drożdży
wesoła kuchniaświeżych drożdży 4 łyżki cukru 1 jajko 7 dag rozpuszczonego masła Kruszonka; 2 łyżki cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżka twardego masła Dodatkowo; ok. 20 dag malin ok. 10 dag truskawek 3-4 morele Foremki PLUMPY od ALFATEC Przygotowanie; Mleko podgrzewamy, do miski przesiewamy mąkę, w środku robimy wgłębienie, wsypujemy do niego cukier a także kruszymy drożdże. Zalewamy
Radość kipiąca uśmiechem.kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj ze sobą. Gotowy koktajl rozlej do szklanek koktajlowych. Szklankę możesz ozdobić połówką truskawki. Z amiast truskawek możesz użyć innych owoców np. malin, leśnych jagód ( borówek ), wtedy będziesz się mógł cieszyć pysznym i zdrowym koktajlem przez całe lato
Przepisy i porady kulinarnedodajemy znowu odrobinę płynu. Pamiętajcie o zdrapywaniu kremu z boków i dna miski żeby wszystko było równomiernie wymieszane. Można dodać do kremu karmel lub dżem albo rozdrobnione owoce jagodowe (maliny, jagody, poziomki, jeżyny – truskawek nie polecam, mają dużo wody i krem potrafi się przy nich kapryśnie rozwarstwić). Owoców dodajemy niewiele – raczej dla delikatnego pastelowego koloru i ciekawego marmurkowego efektu niż
Karo in the Kitchensmaku. W środku delikatna truskawkowa pianka, a na zewnątrz czekoladowe ciasto. Wszystko polane czekoladową polewą. Mega apetyczne ciacho. Troszkę pracy przy nim jest, ale warto zrobić. Truskawki można zastąpić malinami. To kto się skusi na takie słodkości? Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, a pod koniec
O kuchni z uczuciembitą śmietaną i tuskawkami jest już na blogu, tak jak pyszny tort Pavlova , czy na mini bezy , tym razem kolejna odsłona w wersji mini. Uwielbiam też roladę bezową z malinami. Beza jak wszyscy wiedzą jest bardzo słodka, ale też bardzo pyszna, idealna beza jest chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku. To lekki, słodki i rozpływający się w ustach deser
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskórka otarta z 1 dużej cytryny sok z 2 limonek i skórka z 1/2 limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na „piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem
Raj dla PodniebieniaGorący, aromatyczny i dosłownie rozpływający i rozlewający się w ustach... Artykuł Pieczony camembert z malinową konfiturą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEskładniki 320-350 g herbatników (najlepiej maślanych) 170g masła 250g serka mascarpone 130 g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 300-500 g truskawek (lub innych sezonowych owoców np. maliny, borówki) Tarta z truskawkami – przepis Herbatnik i drobno kruszymy. Najlepiej w blenderze. Następnie mieszamy z roztopionym masłem. Tak przygotowaną masą wykładamy formę do tarty i wstawiamy na minimum
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżek syropu z agawy (może być inne słodziwo) 2 jajka 4 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szklanka owoców (mogą być jagody, maliny, małe truskawki, porzeczki...) wiórki kokosowe do posypania Wszystkie składniki połaczyć i dokładnie wymieszać. Dodać owoce i jeszcze raz delikatnie przemieszać. Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami. Na koniec każdą babeczkę posypać
kuchnia doskiktórych teraz mamy pod dostatkiem. Spróbujcie, orzeźwienie gwarantowane. Składniki: - 1/5 szklanka soku z cytryny - 1 szklanka wody - użyłam wody Święcicki Zdrój - 1-1,5 łyżki cukru - świeże owoce (truskawki, maliny, kiwi, borówka) Owoce obrać i pokroić w grubsze plastry. Wodę wymieszać z cukrem, dodać sok z cytryny. Spróbować. Jeśli będzie za kwaśne dodać więcej cukru. Do foremek na lody powkładać
CookYourselfporcje): 18 daktyli bez pestek 2 łyżki kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka syropu z agawy (opcjonalnie) garść wiśni mrożonych 3 łyżki mrożonych czarnych porzeczek lub malin (mogą być świeże) 1 łyżka płatków kokosowych Wykonanie: Daktyle miksuję w blenderze przez około 1.5 minuty (aż dobrze się rozdrobnią). W przypadku gdy daktyle są racje suche, zalewamy je wrzątkiem i moczymy
Lamarida.pl