maliny - 13477 przepisów (strona:639/899)

Granola z owocami goji i żurawiny 180

Moja Mama proponuje pyszną i pożywną granolę. Mieszankę różnych pełnowartościowych składników, podawanych ze świeżymi owocami, które aktualnie znajdziemy na targu. Mogą to być borówki (polskie lub amerykańskie), słodkie maliny, dojrzałe winogrona, soczyste jabłka i gruszki, kiwi albo melon. A gdy nadchodzi jesień? Ja osobiście uwielbiam granolę z jabłkami przesmażonymi wcześniej z cynamonem i masłem. Z dodatkiem jogurtu naturalnego- przepyszne. Ciekawym

Moja Mama Gotuje
Pudding z CHIA z dodatkiem truskawek 106

już na blogu! Pudding z CHIA z dodatkiem truskawek Składniki: 4 łyżki Chia 200 ml mleka migdałowego, kokosowego lub zwykłego. 200 g gęstego naturalnego jogurtu 2 szklanki truskawek lub malin (mogą być mrożone) kilka kropli ekstraktu waniliowego lub miąższu z laski wanilii 2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego Przygotowanie: Nasiona Chia mieszamy z mlekiem i odstawiamy do napęcznienia (najlepiej

Moja Mama Gotuje
Babeczki jogurtowe z truskawkami 121

wanilii) 140 g cukru brązowego nierafinowanego 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (Bio bez fosforanów) szczypta soli 150 g truskawek + 2 garści innych owoców (wiśni, rabarbaru, malin, borówek - na wierzch babeczek) Przygotowanie: Jajka i jogurt ogrzewamy do temperatury pokojowej. Ubijamy mikserem jajka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę (około 5 minut). Dodajemy jogurt, olej, przesianą mąkę

Moja Mama Gotuje
Błyskawiczne lody czekoladowe 170

bardzo gorąco i lody podczas miksowania za bardzo się rozpuściły możemy je włożyć na kilka minut do zamrażalki (naszym by się to przydało :)) Możemy zamiast kakao dodać zamrożone owoce (maliny, truskawki lub jagody) i mamy lody owocowe. Lody nakładamy do pucharków i dekorujemy według uznania owocami, orzechami itd. Tak przyrządzone lody możemy również wykorzystać jako dodatek np. do szarlotki

Moja Mama Gotuje
Czekoladowe batoniki z ryżem ekspandowanym 158

czekolada biała z jagodami goji bez dodatku cukru 75g 3/4 szklanki ryżu brązowego  ekspandowanego BIO 40 g masła około 40 g gorzkiej czekolady 85% do ozdoby: 2-3 maliny liofilizowane i 2-3 kawałki truskawki liofilizowanej + ryż ekspandowany Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy masło, zaczynamy je rozpuszczać na mniejszym ogniu, po czym dodajemy połamaną na mniejsze kawałki

Słodkie okruszki
Jabłkowa smoothie bowl. Owocowe śniadanie 178

kombinacji smakowych bo przecież miksujemy takie owoce jakie akurat mamy i jakie nam smakują. Wykorzystujemy owoce sezonowe, ale zimą można skorzystać także z mrożonych darów lata. Drobne jagody czy maliny rozmrożą się w kilka chwil i dodadzą naszemu daniu nie tylko uroku i smaku, ale także cennych witamin. Można też miksować owoce z warzywami a przybierać też wedle własnej fantazji

Smaczna Pyza
Efektywna dieta na lato 159

warzywa. Sezon wiosenny oraz letni to czas największego wyboru tych odżywczych produktów, a do tego bardzo smacznych. Śniadanie Na śniadanie można zjeść naturalny jogurt z dodatkiem świeżych owoców malin, truskawki, kiwi czy banana. Aby jeszcze bardziej się pożywić i dodać sobie energii, można dorzucić wartościowe płatki orkiszowe, nasiona słonecznika, dyni czy zmielone siemię lniane. Aby nie czuć się głodnym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 140

Powiem szczerze, że jak tylko zobaczyłam przepis na mojewypieki.com, od razu się zakochałam. Co prawda, u Doroty występuje to ciasto w wersji malinowej, ale malin nie miałam. Za to wszystko inne, plus wafelki i owszem Pozostawało zakasać rękawy i brać się do roboty, aby powitać strudzonego po pracy męża, z całkiem zacnym ciastem. Ciacho pachnie latem, dzięki warstwie galaretki

Mieszam w Garnku
Pączki malinowe 184

żółtka 80g śmietany 18% 250ml mleka ziarenka z laski wanilii 2 łyżki spirytusu olej do smażenia malinowy curd do nadziewania (zrobiony wg tego przepisu , zamiast porzeczek użyłam mrożonych malin) Mleko podgrzać (nie może być gorące). Drożdże pokruszyć z łyżką cukru, zalać pół szklanki mleka, wsypać łyżeczkę mąki, wymieszać i odstawić do wyrastania na ok 15 minut. Zaczyn powinien wyrosnąć

Obiad gotowy
domowy kisiel jeżynowy 148

naszych ulubionych domowych smakołyków. Pyszny kisiel jeżynowy z kawałkami owoców. Przygotowałam go z mrożonych jeżyn ale możecie wykorzystać owoce, jakie tylko chcecie, zarówno mrożone, jak i świeże. Truskawki, maliny, jagody, czereśnie, śliwki czy jabłka - wszystkie sprawdzą się znakomicie :-) składniki: 1 szklanka jeżyn (użyłam mrożonych) 1 szklanka wody 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej wykonanie: Część wody, około 1/4 szklanki

babka w formie
Czekoladowo jagodowe ciasto a'la zebra 123

wymieszać śmietanę i czekoladę, aż czekolada się rozpuści i będzie miała gładką konsystencje.  Lekko studzimy. Następnie wylewamy ganache na upieczone i wystudzone ciasto. Do dekoracji możemy użyć świeżych malin i cukru pudru.  Oryginalny film

Życie zaczyna się w kuchni
TARTA Z MASCARPONE I OWOCAMI 131

Tarta z mascarpone i owocami, czyli kruche ciasto krem śmietanowy i owoce to po prostu niebo w gębie a w dodatku bardzo szybka do zrobienia. Doskonała z malinami, borówkami, jagodami, truskawkami czy innymi dowolnymi owocami. Czy można chcieć więcej? Składniki: Na ciasto: * około 3 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru * 150 g margaryny * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej

Zrób to smacznie
Drożdżówka z nadzieniem jogurtowo-owocowym 162

mąka orkiszowa 100 g masło roztopione 7 g drożdże instant 100 g eyrtrol lub inne słodziwo, NIE ksylitol 2 szt jajko Nadzienie 1/2 szklanka owoce leśne mrożone lub świeże maliny, jeżyny, porzeczki 200 g jogurt naturalny 1 szt jajko 1 łyżka mąka ziemniaczana Sposób przygotowania Składniki na ciasto zagniatamy dokładnie. Odstawiamy w ciepłe miejsce, do czasu, aż urośnie

Kucharzyca
Pudding chia z mlekiem owsianym 169

nasiona chia 5 łyżek miód lipowy płynny 4 łyżki( do smaku ale jeśli ktoś lubi mniej słodkie to nie musi dawać miodu) kulki w zalewie malina 6 łyżek mandarynki 2 szt Mleko owsiane wlewamy do blendera kielichowego i wsypujemy nasiona chia oraz wlewamy miód. Całość miksujemy przez 4 minuty.Do musztardówek wsypujemy po łyżce kulki w zalewie malinowej.Przekładamy nasze mleczko

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania