całości jak i dania robione tylko z poszczególnych części. Jednym z tych, które wyjątkowo przypadło mi do gustu jest pierś pieczona (a w zasadzie gotowana) w winie z nutą malin. Delikatne soczyste mięso w połączeniu z bardzo chrupiącą skórką smakuje wybornie. Do tego dodajmy puree i pieczoną gruszkę i mamy danie na wyjątkowe okazje ;) Uwaga: mięso trzeba zamarynować na kilka
Milion Smakówletnich owoców. Dzięki temu mogę w środku zimy cieszyć się wspaniałym, pełnym witamin sokiem. Smacznego :) Na 2 porcje: 1,5 szkl soku pomarańczowego 100 % Hortex 2 dojrzałe banany szkl malin (świeże lub mrożone) szkl jagód (świeże lub mrożone) Do blendera wrzucamy pokrojone banany, mrożone owoce i wlewamy sok pomarańczowy. Całość miksujemy na gładki koktajl
Smakołyki Asigóry na krawędzie tortu. Następnie ostrożnie zdejmij kawałek papieru. Ciasto wstaw z powrotem do lodówki, aby polewa zastygła. Gotowy tort udekoruj według własnego uznania makaronikami, świeżymi owocami (truskawki, maliny, czy borówki będą jak znalazł) oraz kwiatami (pamiętaj, że jeśli nie masz dostępu do ekologicznych kwiatów, to zabezpiecz łodygę kawałkiem folii spożywczej). Polewa tortu jest dość lepka i można bez problemu
Food Squareomlet biszkoptowy, sałatkę z fenkuła i truskawek, warzywne spaghetti z sosem cytrynowym, meksykański chłodnik, kalafiorową zupę z krewetkami, sałatkę z ziemniaków i kalafiora, ziemniaczane hasselbacki, pęczotto z burakami i malinami czy sałatkę z kiełków gryczanych A na deser? Brzoskwinie pieczone z granolą, sernik lawendowy, jaśminowe tiramisu z matchą czy nawet wytrawne muffinki z hummusem. Opowiadania drewnianego stołu Autorka: Monika Walecka
Ugotowane pozamiatanebabeczki 400 gr jogurtu greckiego 4 czubate łyżki cukru pudru 2 czubate łyżeczki żelatyny 4 kostki mlecznej czekolady jeden/dwa wafelki Lusette o smaku czekoladowym http://lusette.pl maliny lub inne owoce z syropu do dekoracji i jeszcze lepszego smaku babeczek ;) 4 foremki na serniczki na zimno/babeczki/panna cotte 1. Jogurt wyjmujemy wcześniej aby nieco się ogrzał. Wafelki i czekoladę kroimy
Gotowanie...to proste !kolorowanki (o wielu pustych stronach) dla dzieci. Wielki plus za to. Oczekiwanie, wcale nie za długie, upłynęło nam zatem na tworzeniu ciekawych dzieł. Na początek otrzymałyśmy zupę cebulową z malinami. Mimo, że z pozoru połączenie to może wydawać się totalnie nie do skomponowania to kucharzowi udało się stworzyć bardzo smaczne, aromatyczne danie. Zdecydowanie połączył te smaki w sposób niezwykły
Kolizje Smakówzapomina o całym świecie :) Składniki dla 6 osób: 2 woreczki kaszy jaglanej 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżeczka cynamonu ½ szklanki jagód leśnych (mrożonych) 1 szklanka malin 1 banan 1 jabłko ½ szklanki orzechów włoskich 3 łyżki pestek słonecznika ½ szklanki płatków migdałów ½ suszonej żurawiny 2 łyżki 100 % dżemu z dzikiej róży Łowicz ½l mleka 3 jajka Ewentualnie mleczko
Kuchnia w czekoladzieproszek budyniowy bez cukru lub 40g mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu lub pudru (dałam ksylitol bez mielenia) dodatkowo: - 200g ulubionych owoców, u mnie mrożone porzeczki czerwone i czarne, maliny i jeżyny (kwaśna mieszanka) masa bezowa: - 3 białka - 150g nierafinowanego cukru trzcinowego (może być zwykły) Białka ubiłam na sztywno, następnie dodawałam po łyżce cukru i cały czas ubijałam. Masa musi
Smaczne Zdroweopakowanie jogurtu naturalnego nasiona z ½ laski wanilii płatki owsiane (zamiennie kukurydziane lub preparowane zboża) 1 szklanka dowolnych suszonych owoców (u mnie morele, daktyle, żurawina) świeże owoce (u mnie mango maliny, borówki i czerwona porzeczka) Sposób przygotowania: Mango myjemy i kroimy w kostkę. Zostawiamy trochę do posypania wierzchu deseru resztę miksujemy na gładki mus. Mango łączymy z nasionami z połowy laski
Pyry na Gazserwujmy sobie taki deser! 😊 Na zdrowie! 2 porcje: * banan- 2 duże dojrzałe szt. * awokado- 1 dojrzała szt. * kakao- 1 czubata łyżka * miód- opcjonalnie do posłodzenia * puder z liofilizowanych malin- opcjonalnie do posypania Wszystkie składniki zmiksować ze sobą. Ewentualnie dosłodzić miodem i posypać różowym pudrem. Smacznego
Kraina Miodem Płynącagotowym w proszku, zawsze wygrywał budyń (i tylko czekoladowy), ale odkąd robię domowy kisiel z owocami to wszyscy ze smakiem zjadamy! Przepis na domowy kisiel ❤ ❤ ❤ Składniki mrożone* truskawki lub maliny (u mnie 150 g) szklanka wody 3-4 łyżeczki mąki ziemniaczanej syrop klonowy / miód (opcjonalnie do smaku) biała warstwa: serek (u mnie "Emilki" Mlekoma, Netto) + miód * w sezonie świeże Wykonanie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comrównomiernie je rozsmarowujemy (aż pokryjemy całą powierzchnię). Odstawiamy znowu do lodówki. Jeśli chcecie jeszcze bardziej zaszaleć to proponuję polać go rozpuszczoną gorzką czekoladą zmieszaną z olejem kokosowym. Ozdobiłem go malinami i miętą, ale to od Was zależy co się na nim znajdzie. Smacznego! Jeśli zdecydujecie się przygotować taki tort bezglutenowy to podzielcie się zdjęciami Waszych wypieków, albo na facebooku
PaleoLifeDziś mam dla Ciebie deser, który pokochałam od pierwszej łyżeczki. Gwarantuję, że Ty też go pokochasz. Połączenie domowej granoli z orzechami i cynamonem w towarzystwie musu owocowego z truskawek, malin, wiśni i porzeczek oraz jogurtu waniliowego. Można podać jako śniadanie lub deser. Podobny deser przygotowała jedna z ekip na warsztatach, w których miałam przyjemność brać udział jakiś czas temu. Były
Moja pasja smakutego cukier puder, dżem domowej roboty i trochę sosu waniliowego mamy - pyszna rozpusta! Tradycyjnie wypieka się je w okresie świątecznym i serwuje z dżemem z czerwonych owoców, przeważnie malin, obok gløgga - skandynawskiego grzanego wina. W przepisie, z którego korzystałam (Wszystkie smaki Skandynawii, Claus Meyer) pączki zawierały znikomą ilość tłuszczu i cukru, dlatego też z pewnością będą świetną alternatywą
Kuchnia w Słońcu Skąpanaupiekłam ciasto kruche z pyszną, lekką budyniową pianką i owocami. Ja wykorzystałam tu truskawki z kompotu, jednak z powodzeniem można wykorzystać każde inne owoce, czy będą to jagody, brzoskwinie, maliny czy inne ulubione (jednak pamiętajcie, by mrożone owoce ułożyć na ciasto bez ich rozmrażania). Ciasto jest przepyszne a co ważne szybko przygotowane, nie wymaga specjalnie dużo czasu. Polecam :) Składniki
Zrób to smacznie