łyżek soku z cytryny 1 łyżeczka agaru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 1 łyżka kakao 1 łyżka mleka roślinnego 1 łyżka oleju kokosowego truskawki lub maliny liofilizowane do posypania Przygotowanie: Namocz żurawinę w gorącej wodzie przez 10 minut. Dodaj szklankę ugotowanej wody do płatków ryżowych. Wiorki kokosowe zmiksuj z odciśnięta z wody żurawiną. Powstałą masę wyłóż
wegujemySkładniki: masa serowa: 400g serka naturalnego 2 łyżki fruktozy/cukru ½ dojrzałego mango 1 1/2 łyżki żelatyny mus: ½ dojrzałego mango 1 łyżka fruktozy/cukru 1 łyżeczka żelatyny dodatkowo: świeże owoce (mango, maliny, borówki, porzeczki) Sposób przygotowania: Serek wyciągamy z lodówki 2h przed przygotowaniem sernika aby osiągnął temperaturę otoczenia. Serek mieszamy z cukrem bądź fruktozą. Miąższ mango miksujemy za pomocą blendera, dodajemy do serków
Pyry na GazZnakomita przekąska na drugie śniadanie lub podwieczorek 👌 Wystarczy zakupić galaretki o rożnych smakach i dowolne owoce. U mnie pierwszą warstwę stanowiła mieszanka owoców ( maliny, czarna porzeczka, wiśnie ) zalana wiśniową galaretką. Druga warstwa to cząstki mandarynek zatopione w galaretce pomarańczowej. Trzecia warstwa, to zielona galaretka, którą pokroiłam po zastygnięciu w duże kwadraty i ułożyłam na wierzchu. Można
Kulinarne przemysleniachipsy bananowe orzechy włoskie mleczna czekolada banany pełnoziarniste muszelki Wszyscy domownicy kochają tą kompozycje smaków. I często słychać… chrupanie Druga tuba jest w wersji fit błonnikowe musli borówki maliny żurawina siemię lniane jagody goji Samo zdrowie! Polecam. Moi drodzy jeśli kochacie tak jak ja musli, to zapraszam Was serdecznie na stronę mojemusli.pl Już niedługo na blogu ciekawe przepisy
Słodkie okruszkimigdały * susz malinowy (15%) * syrop z agawy * koncentrat soku malinowego (3%) Zawartość owoców: 60,8% Batonik pachnie delikatnie malinowo. Widać dużą ilość kawałeczków orzechów, które nadają kremowego akcentu. Maliny są bardzo dobrze wyczuwalne i sprawiają, że batonik jest lekko kwaskowaty, ale nadal słodziutki. Można poczuć także jakby subtelną "suchość", chyba za sprawą proszku malinowego. Podsumowując, batonik był dobry. BORÓWKOWY
Zdrowie na języku :Pzimnej śmietanki 30% 1 tubka schłodzonego mleczka skondensowanego (150 ml) 1 wafelek Lusette o smaku C appuccino malutka szczypta soli (można pominąć) garść owoców liofilizowanych (truskawki, maliny, jeżyny) Foremki do galaretek (z zamknięciem) Przygotowanie: Zarówno śmietanka, jak i mleczko muszą być dobrze schłodzone (najlepiej noc w lodówce). Do miski wlewamy zimną śmietankę, dodajemy malutką szczyptę soli i chwilę miksujemy
Słodkie okruszkiszklanki kaszy jaglanej - 2 łyżki cukru - 1,5 szklanki mleka roślinnego - 1,5 szklanki wody - 1,5 łyżki roztopionego oleju kokosowego - 1/4 szklanki wiórków kokosowych - 1 jabłko - maliny mrożone - jagody mrożone - wiśnie w syropie - płatki migdałowe do posypania Do miski wsypuję suchą kaszę jaglaną, cukier, wiórki kokosowe, następnie wlewam mleko, wodę i olej kokosowy. Wszystkie składniki mieszam. Jabłko obieram
Receptura smakuwcześniej przygotowanym serkiem (około 1 płaska łyżeczka na jedną kromkę chleba) a na jednym brzegu układam pokrojone na małe kawałki truskawki (lub inne owoce np. borówki amerykańskie, brzoskwinie czy maliny) i zwijam w roladkę. Z przepisu wyjdzie ich około 20 szt. Gdy wszystkie już przygotuję, roztrzepuję jajko z mlekiem, zamaczam roladki i układam je na rozgrzanej patelni z olejem. Smażę
Kuchnia VikiKoniecznie spróbujcie! Składniki: -trzy galaretki w rożnych kolorach: czerwona, pomarańczowa i zielona -200 ml śmietany 30% -dowolna mieszanka owoców w syropie ( u mnie:jagody, maliny, porzeczki oraz wiśnie ) -cząstki mandarynek lub pomarańczy - kilka wafelków mlecznych LUSETTE Rozpuszczamy galaretki każdą osobno w 1 i 1/2 szklance wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Odsączamy owoce
Kulinarne przemysleniamnie pojawia się z mlekiem roślinnym lub krowim, ale częściej na wodzie. Składniki: 350 ml wody 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka cukru dodatki: ulubiony jogurt 1 jabłko maliny porzeczki mandarynki miód Przygotowane: Wodę z cukrem gotujemy, dodajemy płatki owsiane i gotujemy 3 minuty, max 5. My jednak wolimy takie 3 minutowe. Jabłko kroję w cienkie plasterki, mandarynki obieramy
Życie zaczyna się w kuchnijest syta i dodaje mi dużo energii. Składniki: 4 łyżki płatków owsianych Cenos 4 łyżki płatków orkiszowych Cenos 100 gram jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki ksylitolu Dowolne mrożone owoce (maliny, śliwki, jagody) Łyżeczka rodzynek Kilka orzechów Sposób przygotowania: Do miseczki wsypujemy płatki owsiane i orkiszowe, zalewamy gorącą wodą w takiej ilości żeby były przykryte wodą. Odstawiamy na kilka minut żeby
Bajeczna Kuchnialiściu sałaty, parę łyżek farszu i posypujemy świeżo startą kurkumą. Zawijamy, tak jak krokiety i gotowe. Ja do ozdoby użyłam jeszcze dodatkowych owoców granatu i pudru z liofilizowanych malin, ale sposób podania zostawiam już waszej inwencji. Powodzenia
Quinoa Raz!tego postawcie na owoce, domowe konfitury i dżemy, Jeżeli Wasze domowe zapasy konfitury od kochanej Babci właśnie się skończyły, polecam Wam (zwłaszcza zimą gdy brak jest soczystych truskawek czy malin) dżemy marki Łowicz 100% owoców. Dla przykładu Dżem Czarny Bez, jego skład porównałam z innymi dżemami na rynku i przoduje w rankingu pod względem zawartości owoców oraz składu. Zawartość owoców
Wylizany Rondelzdrowy wypiek (szczególnie jeśli cukier zastąpimy ksylitolem), możemy zjadać kolejny kawałek bez wyrzutów sumienia. Jest idealne samo, jak również podane w towarzystwie jogurtu i innych owoców np. granata, malin, borówek. Ciasto pomarańczowe z gotowanych pomarańczy: 2 duże, najlepiej ekologiczne pomarańcze z cienką skórką 6 jajek „zerówek” 200 g mielonych migdałów (można kupić gotowe np. w Lidlu lub zmielić
Poezja smakuNaturalne skarby – czyli dlaczego warto jeść owoce jagodowe? Lato to czas obfitości świeżych i pysznych owoców. Pojawiają się truskawki, maliny, borówki i porzeczki, których niezwykłe właściwości znane są od pokoleń. W końcu nie tylko doskonale wyglądają. Mają również niepowtarzalny, orzeźwiający smak i dostarczają witamin i składników mineralnych w najlepszej, naturalnej formie. Właśnie
Kulinarne pyszności Molki