Mazurek z powidłami śliwkowymi i migdałami

Mazurek z powidłami śliwkowymi i migdałami

Mazurek z powidłami śliwkowymi i migdałami

Przepis na : deser

Mazurek z powidłami śliwkowymi i migdałami to kruche ciasto, które można przygotować spokojnie nawet 2-3 dni przed podaniem (i co ważne – można przechowywać je wtedy w temperaturze pokojowej – nie musi być w lodówce). Oczywiście, jeśli nie przepadacie za powidłami, w ich zastępstwie świetnie sprawdzi się dżem z czarnej porzeczki czy konfitura z malin. Spód jest bardzo cienki i wyjątkowo kruchy – cały wypiek nie jest przesłodzony i sprawdzi się idealnie na Wielkanocny stoł, jak i do codzien... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mielone, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, słoik, maliny, czarna porzeczka, desery, deser, ciasteczka, kruche ciasteczka, ciasto z porzeczką, ciasto z malinami, ciasta z masa, deser z malinami

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.