maliny - 13477 przepisów (strona:174/899)

Koktajl brzoskwiniowo-malinowy 101

jakiś koktajl. Zazwyczaj przyrządzam je z samych owoców, ale od czasu do czasu lubię wypić koktajl mleczny lub na maślance. W ostatnim czasie moim ulubionym połączeniem jest brzoskwinia z malinami. Uwielbiam, a Wy? :) 3 porcje: 400 g maślanki 4 brzoskwinie garść malin opcjonalnie listki mięty Brzoskwinie myjemy, wyrzucamy pestki i w razie potrzeby obieramy ze skórki. Miksujemy je z malinami

Mienta blog
Naleśniki jaglane z kremem malinowym :) 143

roślinnego  olej kokosowy w sprayu - optymalnie (Look Food) Krem malinowy: 1 łyżka serka mascarpone  1 łyżka syropu z agawy lub syropu klonowego (Look Food) duża garść świeżych malin dodatkowo: maliny, borówki, ekspandowany amarantus (Look Food) Przygotowanie: Mąkę dokładnie wymieszaj z jajkiem i mlekiem. Odstaw na 10 minut.  Małą patelnie dobrze rozgrzej i spryskaj lekko olejem. Wlej pierwszą(...)sztuk) i smaż przez ok. 1-2 minuty. To samo powtórz z drugiej strony.  Naleśniki podawaj z kremem malinowym, który przygotujesz poprzez wymieszanie widelcem wszystkich składników, jednocześnie rozgniatając maliny.  Na wierzch naleśników ułóż dodatkową porcję owoców i posyp ekspandowanym amarantusem

Zdrowie na języku :P
Biszkoptowa Rolada Z Mascarpone I Malinami W Polewie Jogurtowej 134

Przepyszna rolada z malinami którą szybko przygotujemy i z ogromnym smakiem spałaszujemy ; ) Składniki na jedną dużą roladę Biszkopt: 5 jajek kl. M (osobno żółtka i osobno białka) 3/4 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli parę kropel esencji waniliowej Masa: 250 g mascarpone 100 ml śmietany(...)łyżki cukru pudru około 200 g malin Polewa: 80 ml wrzącej wody 1/2 opakowania galaretki malinowej lub truskawkowej 3 łyżki jogurtu greckiego 25 g masła Biszkopt 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dosypujemy cukier i ubijamy na sztywno, wlewamy po żółtku i ubijamy na najmniejszych obrotach aż całość się połączy. Następnie przesiewamy obie mąki razem z proszkiem do pieczenia

Gotowanie...to proste !
Drożdżowe ciasto malinami i jezynami 183

Kilka dni temu pochwaliłam się zdjęciem zbiorów malin i jeżyn z zapytaniem, czy zjeść od razu czy coś piec. Wybrałam kompromis, część podżarłam, a z reszty upiekłam ciasto. Jest to klasyczne, puszyste ciasto drożdżowe, tyle że zbajerowane o naprawdę fantazyjnym wyglądzie. Za to właśnie uwielbiam drożdżowe ciasto, można z nim robić cuda, pod warunkiem że zna się kilka trików, którymi(...)mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1 banan 150 g cukru 200 ml mleka roślinnego (polecam sojowe) 2 łyżki mąki ziemniaczanej około 300 g owoców (malin, jeżyn, borówek, jagód) szczypta soli Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuść drożdże z łyżką cukru i odstaw na 15-20 minut, aż się obudzą. Następnie przesiej mąkę do dużej miski, dodaj cukier, szczyptę soli. wymieszaj

greenscarf
Sposób na koktajl: Słodka malina z porzeczką 162

porzeczkom koktajl jest bogaty w witaminę C, PP, żelazo. Banan zaś dostarczy nam witaminy takie jak witamina A, C, E i K oraz witaminy z grupy B. Ponadto dzięki malinom koktajl będzie zawierał również potas, magnez i wapń. Ogromna bomba witaminowa, prawda? Składniki na 1 koktajl: 1 banan 3 łyżki malin 4 łyżki czerwonych porzeczek 5 łyżek jogurtu naturalnego(...)laktozy) Przygotowanie: Banana obieramy, porzeczki i maliny myjemy. Blendujemy

Czarnawisienka
Malinowa góra lodowa 583

Ciasto o nazwie Góra Lodowa krąży od jakiegoś czasu w internecie. Ciasto jest ogólnie pysznie, ale też bardzo słodkie. Postanowiłam nieco przełamać to kwaskowatymi malinami i nasączeniem ciasta sokiem z cytryny. Wyszło SUPER!  Składniki: biszkopt: 5 jajek, szklanka mąki, szklanka cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao szczypta soli krem I: 2 opakowania kremu Karpatka, mleko(...)szklanki wody, 2 szklanki mleka w proszku + 2 łyżki, 2 łyżki kakao, paczka biszkoptów okrągłych do nasączenia: Sok z dużej cytryny + ok 150 ml wody dodatkowo: ok 300 g malin, 2 galaretki malinowe Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy wraz ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, cukier, zmniejszamy obroty cały czas miksując. Dodajemy mąkę i kakao,miksujemy dopołączenia

Lena Gotuje
Sernik agarowy z malinami 185

mogła być to również woda. Co do samej galaretki, to musi być ona cienka i powinna być klarowna. Niestety uparłem się na przygotowanie jej ze świeżo wyciśniętego soku z malin, który aż tak klarowny nie jest. Śmiało możecie tutaj również pokombinować z innymi owocami. Uprzedzając pytania, czy agar możemy zastąpić żelatyną, od razu mówię stanowcze nie. Agar nadaje sernikowi zupełnie(...)szklanka cukru pudru 300 ml pełnotłustego mleka 1 niewoskowana cytryna 2 czubate łyżki agaru szczypta soli Biszkopt: biszkopt z 3 jajek z tego przepisu Galaretka malinowa: 500 g malin 100-200 ml wody 2 łyżeczki agaru 2 łyżki cukru * PRZYGOTOWANIE Biszkopt Upiecz biszkopt z 3 jajek z tego przepisu na biszkopt idealny . Upieczony i jeszcze gorący biszkopt wyjmij od razu

Food Square
Lemoniada malinowa - MALINIADA 167

zdarza się go wypić. Więc warto żeby drinki były bez miliona kalorii, a nawet po części zdrowe. Składniki: 2 l wody 4 łyżki erytrolu/ksylitolu rozpuszczonego w wodzie 40 malin 1 cytryna Mięta Kostki lodu Przygotowanie: Maliny rozgniatamy widelcem. Cytrynę wyciskamy. Wodę wlewamy do dzbanka. Dodajemy sok z cytryny, rozgniecione maliny, miętę, kostki lodu (można pokruszony lód) i rozpuszczony erytrol

Czarnawisienka
Domowy kisiel malinowy 151

Jaki kisiel jest najlepszy? Wiadomo - domowy, na bazie świeżych owoców. A malinowy lubię najbardziej.  Polecam! składniki 200 g malin 100 g borówek amerykańskich 2-3 łyżeczki cukru lub ksylitolu ( do smaku) 3-4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 250 ml wody + dodatkowe 60 przygotowanie Owoce opłukać. Odłożyć kilka malin do przybrania, resztę zmiksować. Przetrzeć przez sito do rondelka. Dodać borówki, szklankę(...)zbyt rzadki, rozmieszać dodatkową łyżeczkę mąki w małej ilości zimnej wody, dodać do kisielu i ponownie zagotować. Przelać do naczyń, ostudzić. Podawać w temperaturze pokojowej lub z lodówki, przybrany malinami i polany słodką śmietanką. Smacznego

Stare Gary
Malinowy pudding chia 131

lepszy i bardziej uzależniający! Plus myślę, że będzie w sam raz, aby uczynić poniedziałek w pracy lepszym. ;) * SKŁADNIKI na 4 porcje 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 250 g malin + do przybrania 100 ml wody lub dowolnego mleka roślinnego, np. migdałowego 4 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej) 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy * PRZYGOTOWANIE Maliny zmiksuj za pomocą blendera(...)chia, energicznie zamieszaj i rozdziel pomiędzy 4 słoiczki. Pudding wstaw do lodówki na całą noc, a następnie zabierz rano ze sobą. Gotowy pudding chia możesz również ozdobić dodatkową porcją malin

Food Square
biało czerwona kostka malinowa 456

rodzinką to kawka i ciastko. Najlepiej jeszcze jak ciastko szybko się zrobi i nie trzeba przy nim za dużo stać. I takie właśnie jest ciastko na zimno z malinami. Wystarczą dwie, trzy godziny w lodówce i ciacho gotowe. Składniki: małe opakowanie herbatników 2 opakowania galaretki - najlepiej truskawkowej  małe opakowanie malin  małe opakowanie śmietanki min 30 % opakowanie mascarpone(...)wodę - odstawić do wystudzenia żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia  jak już galaretka stężeje i żelatyna się ostudzi na herbatniki wyłożyć maliny i zalać galaretką - odstawić na 10 min do lodówki śmietankę połączyć z serkiem i jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać  dodać żelatynę i ponownie dokładnie wymieszać masę śmietankową wylać na galaretkę

Gotowanie z pasją
biało czerwona kostka malinowa 174

rodzinką to kawka i ciastko. Najlepiej jeszcze jak ciastko szybko się zrobi i nie trzeba przy nim za dużo stać. I takie właśnie jest ciastko na zimno z malinami. Wystarczą dwie, trzy godziny w lodówce i ciacho gotowe. Składniki: małe opakowanie herbatników 2 opakowania galaretki - najlepiej truskawkowej  małe opakowanie malin  małe opakowanie śmietanki min 30 % opakowanie mascarpone(...)wodę - odstawić do wystudzenia żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia  jak już galaretka stężeje i żelatyna się ostudzi na herbatniki wyłożyć maliny i zalać galaretką - odstawić na 10 min do lodówki śmietankę połączyć z serkiem i jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać  dodać żelatynę i ponownie dokładnie wymieszać masę śmietankową wylać na galaretkę

Gotowanie z pasją
Malinowy pudding chia 180

Składniki na 1 porcję: 1 szklanka mleczka kokosowego 3 łyżki nasion chia garść malin wiórki kokosowe syrop z agawy (do smaku) Do szklanki wlać mleczko kokosowe, dodać chia oraz kilka malin.  Dosłodzić syropem z agawy. Wymieszać i odłożyć do lodówki na kila godzin lub całą noc. Następnie przybrać malinami oraz wiórkami kokosowymi

Moja Galeria Smaku
DROŻDŻÓWKI KAKAOWE Z MALINAMI 129

jest zaraz po wolnym i człowiek jest rozleniwiony, a po drugie dlatego, że do piątku jeszcze cały tydzień. Aby umilić ten dzień proponuje Wam upiec miękkie, kakaowe drożdżówki z malinami. Drożdżówki podałam z kremem czekoladowym. Składniki: DROŻDŻÓWKI: 2 1/4 szkl. mąki 3/4 szklanki letniego mleka 60 g masła 1 jajko 1 żółtko 4 łyżki cukru szczypta soli 4 łyżki cukru(...)świeżych drożdży 2 łyżki kakao DEKORACJA: krem czekoladowy maliny 1/2 tabliczki czekolady Świeże drożdże pokruszyć, dodać do nich łyżkę cukru, mąki i mleko. Wymieszać. Odstawić na 15 minut do podwojenia się zaczynu. Mąkę, cukier, sól, jajko, żółtka, kakao wymieszać. Dodać zaczyn drożdżowy i wyrobić. Dolać roztopione i ostudzone masło. Wyrobić do momentu aż ciasto będzie elastyczne i giętkie. Zostawić

Kuchnia w oparach
MALINOWA PIANKA NA BISZKOPTACH 214

lekkie ciasto na biszkoptach, które jest idealnym pomysłem na upalny dzień. Wspaniale orzeźwia i zaspokaja apetyt na słodkości! Ciasto jest bez pieczenia, więc robi się błyskawicznie! Ja zrobiłam z malinami – Wy możecie śmiało dodać swoje ulubione, sezonowe owoce! Będzie pysznie! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 24-26 cm ) * biszkopty podłużne lub okrągłe – ok. 20 szt * galaretka malinowa(...)śmietana 36% kremówka – 300 ml * maliny – ok.150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dno tortownicy wykładamy papierem, układamy biszkopty ( możemy delikatnie nasączyć herbatą ). Jedną galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml wrzątku, studzimy, odstawiamy do tężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, wlewamy cieniutkim strumieniem tężejącą, zimną galaretę i cały czas ubijamy. Wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki. Drugą galaretkę malinową rozrabiamy

Ostra na Słodko