przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Orchard Fruits . Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn) 1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną galaretkę rozpuścić
Mała Cukierenkaulubionych deserów w moim domu rodzinnym. Kruche ciasto: -> 300g mąki -> 200g masła -> 100g cukru (najlepiej pudru) -> 2 żółtka -> sól Masa: -> Kostka masła -> 1 puszka masy kajmakowej -> 1 niepełny kieliszek spirytusu Dodatkowo: -> 1 galaretka truskawkowa -> 1 tabliczka czekolady ( opcjonalnie polewa w saszetce) -> ½ puszka brzoskwiń -> Konfitura malinowa Wykonanie: Całość rozpoczynamy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!którego zazwyczaj przygotowywałam galaretkowca zastąpiłam jogurtem greckim. Deser wyszedł bardzo smaczny, w smaku różnica niewyczuwalna. Tak więc możemy przygotować go z tego co mamy pod ręką- ja miałam akurat jogurt stąd ta zamiana. Polecam szczególnie na ciepłe wiosenne i letnie dni. ;-) Składniki: - 3-4 galaretki w różnych kolorach (u mnie malinowa, wiśniowa, brzoskwiniowa i agrestowa) - najlepiej bez cukru, cukier zastępujemy
Smaczne Zdrowezrozumieć, teraz wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Różne smaki, kolory, może niezbyt to wszystko zdrowe ale smaczne z pewnością. Dla starszych gdy były małe przygotowywałam kisiel na bazie kompotu malinowego. Uwielbiały go. Teraz poszłam krok dalej, kompot zamieniłam na mrożone owoce, duuużą ilość tych owoców. Wyszło z tego CUDO, kisiel meeega owocowy, ogromnie wciągający, wprost przepyszny, to moje małe uzależnienie(...)Skrobię kukurydzianą możemy zastąpić skrobią ziemniaczaną lub użyć ich po połowie. Mnie najbardziej odpowiada smak kisielu na skrobi kukurydzianej ale to rzecz gustu. Najważniejsze, że otrzymamy zdrowy i smaczny deser bezglutenowy. Gdy użyjemy bardziej słodkich owoców wówczas ilość użytego ksylitolu (cukru) możemy zmniejszyć, moje owoce są bardzo kwaśne (więc mniej się nie da) ale za to baaardzo smaczne, to moje
Smaczne Zdrowerobię gdy mam mało czasu, idealne na deser do kawy. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30 % 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Dodatkowo: 2 galaretki malinowe maliny Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy
Bajeczna Kuchniamojprzepisna.pl | Tort różowy Mam dziś dla Was tort jak dla księżniczki, mocno różowy o smaku śmietankowo-malinowym. Tort jest całkiem wysoki i efektowny, proponuję wykonać go
moj przepis naPigwa obrodziła więc trzeba ja przerobić. Sposoby na pigwę są różne . Można zrobić nalewkę PRZEPIS TU lub TU . Można również zrobić mus
W kuchennym oknie EwyZ okazji nadchodzącego Halloween przygotowałam dzisiaj babeczki red velvet. Postanowiłam je nieco podkręcić i powbijałam w nie nieco potłuczonego
Rozpustne gotowanieTemperatura coraz niższa. Przez ostatnie dni straszliwy wiatrporywał starszym panom kapelusze, a eleganckim paniom szarpał parasole.Deszcz wieczorami ostro zacinał w szyby, powodując rumor przypominającyjadący pociąg.Już
W kuchni Karmel-itkiJestem miłośnikiem serników. Już od kilku lat na święta wszystkie ciasta piecze córka. Co roku też pyta się co ma upiec, a ja zawsze wybieram sernik
Smaki EwyTaką oto pyszną niespodziankę przygotował ostatnio dla nas nasz urwis:) Deserek jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, a do tego naprawdę smaczny! Składniki
Z miłości do słodkościTorcik inspirowany lodami o tej nazwie, które bardzo mi smakują. SKŁADNIKI Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniacznej 2 łyżki cukru 1
RAROSSADzisiaj zapraszam na małe co nieco - czekoladki własnej produkcji. Postanowiłam wykorzystać owoce, które zostały mi od przygotowania nalewek: malinowej, wiśniowej i truskawkowej. Dziś w wersji z
Humanistka w kuchniRozpływający się mus czekoladowy, pomarańczowa galaretka - poniższy deser na pewno skradnie Wasze serca. Nie da się ukryć, że jego przygotowanie jest czasochłonne, jednak smak wszystko wynagrodzi. Pomysł na poniższy deser podpatrzyłam u Różowej Pantery , która przygotowała to słodkie danie do akcji "Pomarańcze - wszyscy tańczą i ja tańczę". Składniki na 4 porcje (pucharki do 300 ml): domowa galaretka pomarańczowa(...)wódki malinowej. Całość ze sobą wymieszać, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Na sam koniec schłodzoną śmietanę przelać do miski i ubić na dosyć sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania, dodawać po 1 łyżce masy czekoladowo-jajecznej. Wszystko wymieszać ze sobą. Można użyć miksera, ale na najniższych obrotach. Przygotowany mus przełożyć do pucharków. Ponownie cały deser umieścić
Ugotowaćniewielkiej liczby składników. Jest to deser na bazie śmietanki, cukru i wanilii. Różyczki Panna Cotta przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl i marki Master Cook Handel Składniki: 400 ml śmietanki kremówki 36% 100 ml mleka 50 g cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny lub 2 listki żelatyny + 1/4 szklanki wody Sos malinowy : 200 g malin 1 łyżka cukru Wykonanie
Podróż w kulinarianiebo w gębie. To deser bez pieczenia, zatem najlepszy na lato. Podłużne biszkopty nasączone aromatycznym espresso z amaretto, przełożone kremem mascarpone nie znudzi się nigdy. Dziś zapraszam na letnią wersję tiramisu z dodatkiem malin. Jestem pewna, że ta wakacyjna wersja zachwyci Cię smakiem. Wcześniej robiłam tiramisu jagodowe, które zostało dosłownie pochłonięte. Malinowe jest równie pyszne, ale właściwie każde miękkie owoce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!