będa rujnowały ani zdrowia, ani sylwetki. Dziś chciałabym Wam zaproponować deser, który oprócz wielu witamin i minerałów zawiera również dużą ilość białka i błonnika. Idealny dla osób trenujących oraz dbających o sylwetkę. W dodatku bez glutenu i bez laktozy! Na bazie nasion chia (pamiętacie pudding chia z musem malinowym ?) oraz pysznego kremu sojowego o smaku czekoladowym. I robi się
Zawsze głodna!Pieczone jabłka nieodzownie kojarzą się z jesiennym ogniskiem. Miękkie, słodkie i pachnące...Ostatnio odtworzyłam ten deser w domu, w wersji nieco "ulepszonej", w końcu takiego jabłka na ognisku na pewno nie jedliście :) Słodko rozgrzeje Was w jesienne popołudnie, polecam! Uwielbiam połączenie jabłka i masła orzechowego, a Wy? Dżem idealnie przełamuje słodycz i nadaje ciekawego charakteru. PIECZONE JABŁKO Z MASŁEM ORZECHOWYM(...)DŻEMEM przepis autorski // 1 porcja ~średnie jabłko, ok. 200g ~2 łyżki masła orzechowego z kokosem Primavika ~łyżka jogurtu sojowego ~1-2 łyżki dżemu malinowo-brzoskwiniowego (lub innego ulubionego, dobrze żeby był lekko kwaskowaty) Odcinamy wierzch jabłka i wydrążamy je w środku pozostawiając odstęp ok. 1 cm od ścianek. Masło orzechowe mieszamy z jogurtem i wypełniamy nim środek
chili & sugarDeser jest pyszny. Słodki smak puddingu i truskawek zrównoważony delikatnym kwaskiem z rabarbaru. Oczywiście cukier w przepisie możesz zastąpić dowolnym słodzikiem, miodem, syropem z agawy – tym czego używasz. Mleko to również rzecz gustu. Sprawdzi się zarówno roślinne jak i krowie. Print Truskawkowo-rabarbarowy pudding z nasionami chia window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Ingredients Na masę rabarbarową 3 łodygi rabarbaru malinowego(...)nasion chia. Na spód miseczek/pucharków wykładamy masę rabarbarową. Na nią wykładamy masę puddingową. Na górę kładziemy pokrojone w ćwiartki truskawki. Na rozgrzanej patelni rumienimy płatki migdałów. Posypujemy nimi deser. 4.5.2.8 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/truskawkowy-pudding-chia/ BosowKuchni Artykuł Truskawkowo-rabarbarowy pudding z nasionami chia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPyszne ciasto z biszkoptem przypominającym murzynka, delikatnym kremem budyniowym i chrupiącym ryżem preparowanym oblanym przesłodkim kajmakiem. Całą słodycz łamię malinowa konfitura. Ciasto idealne do kawy! Ciasto
VioletoweKucharzenieTen prostokątny tort składa się z czterech biszkoptowych warstw. Do przełożenia blatów i pokrycia tortu użyłam dwóch rodzajów kremów zabarwionych na różowo sokiem malinowym. Czytaj więcej
Przepisy KulinarneIdealny poczęstunek dla niespodziewanych gości. Ten pyszny deser przygotujemy w pięć minut ze składników, które zawsze mamy w domu. Tanio, szybko i pysznie. Składniki na 4 miseczki: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 3 jabłka cynamon kilka pierniczków lukrowanych 3 łyżki soku malinowego Połowę mleka zagotować. W reszcie rozpuścić cukier i proszek budyniowy. Ugotować
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWieki całe nie robiłam sobie na śniadanie placków, pankejków czy naleśników. Przyszła mi ochota. Robiłam kiedyś pyszne jaglane pancakes z musem malinowym i dzisiaj postanowiłam zaserwować
Zdrowa Kuchnia SowySłodka kopuła która urzeka smakiem i aromatem soczystych malin, zachwycająca niezmiennie zarówno dzieci jak i dorosłych, nie wyobrażam sobie lata bez tego deseru. Niezwykły smak uzyskałam małym nakładem pracy-tak jak lubię! Składniki: Warstwa z malinami: 2 galaretki czerwone 15 dag świeżych malin Warstwa straciatella: 400 ml śmietanki kremowej 30% 200 g kremowego twarożku naturalnego 3 łyżki cukru pudru(...)tabliczki mlecznej czekolady 15 dag świeżych malin 4 łyżeczki żelatyny 10 dag okrągłych biszkoptów Dodatkowo: metalowa lub szklana okrągła miska folia spożywcza Sposób wykonania: WARSTWA MALINOWA: Galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody,odstawiamy do wystygnięcia. Maliny przebieramy, płuczemy i osuszamy. Miskę wykładamy folią spożywczą, wsypujemy maliny i zalewamy tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki aby dobrze stężała. WARSTWA STRACIATELLA: Żelatynę
Wanilia i Kardamonrobię i lubię wiedzieć co jem, a przede wszystkim co podaję dziecku. Dodatkowym atutem jest zapach zawartości słoika. Dlaczego mus? Choćby dlatego, że pestek jest mało, do lodów, deserów i wielu innych słodkości. Wszystko będę Wam pokazywać na bieżąco :) Składniki: 2,5 kg malin 1 kg cukru Wykonanie: Maliny przebieramy. Wkładamy do naczyń, w których zwykle smażymy przetwory(...)więc maliny jak widać w wokach i tak sobie je trzymałam na małym ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców, które puściły dużo soku. Następnym krokiem było przetarcie całej malinowej pulpy przez sito. Kiedy już przetarłam wszystko przez sito, przelałam mus do jednego woka, wsypałam cukier i zagotowałam. Powstały mus z malin, jeszcze gorący przelałam do słoików, które po zakręceniu szybko
Blondynka Gotujejeden z najbardziej znanych włoskich deserów, popularnością dorównujący tiramisu. Panna cotta jest wyjątkowo łatwa w przygotowaniu i smaczna. Śmietanka, wanilia i maliny… Proste składniki dające rozkosz podniebienia… Składniki: 400 ml śmietanki 30% 100 ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżeczki żelatyny 50 g cukru Sos malinowy: 250 g malin (mogą być mrożone) 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina około
Oryginalny smakZima, zimno, coraz zimniej... Gdy za oknem mróz, a dni są tak krótkie, że czasem mamy wrażenie, iż wcale ich nie było! (budzimy się
Taste Of My DaySKŁADNIKI: 100 g kaszy jaglanej (ugotować, wtedy będzie to większa waga) 150 g tryskawek 200 g świeżego ananasa 1 kiwi garść kostek lodu 1 łyżka miodu
ClauditteMissCookingMogą być w każdym wymarzonym smaku, kolorze i kształcie. Domowe żelki nie zawierają żelatyny ani sztucznych substancji i barwników! Do tego są dietetyczne. Ja przygotowałam malinowo
Pora na pora i pomidoraSezon na rabarbar już się kończy, dlatego mam dla Was jeszcze jeden klasyczny wypiek – kruche ciasto z rabarbarem w stylu pleśniaka – do tego delikatna
Poezja smakuprzygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Orchard Fruits . Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn) 1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną galaretkę rozpuścić
Mała Cukierenka