makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:584/815)

Sałatka makaronowa po meksykańsku 21982

majonezu 2 łyżki jogurtu pieprz kolorowy w młynku sól ziołowa Przygotowanie: Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie.  Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki wymieszać. Ząbki czosnku obrać i zmiksować z majonezem i jogurtem. Sos dodać do sałatki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Kurczak w sosie bazyliowym - czyli pesto 222

tego obiad na wczoraj Zapraszam na obiad w 15 min. Kurczak w sosie bazyliowym - czyli pestoObsmazamy przyprawione na patelni piersi z kurczaka Szykujemy pesto- czyli listki bazyli, parmezan, 3 zabki czosnku, ok 150ml oliwy z oliwek, pieprz , sol, orzechyWszystko miksujemy blenderem Do zagotowanego I odcedzonego makaronu dodajemy pokrojonego w kostke kurczaka I pesto- mieszamy Mozna posypac startym parmezanem

Smaki Edyty
Cucina Romana i o tym jak wybrałam papieża. 177

jedyny! Albo placek od pizzy z nutellą, czy z sałatą sosem majonezowym i krewetkami (bez sera?!). Ja wcześniej nie jadłam. Pizzę można dostać wszędzie. Zawinąć, wziąć w rękę i zjeść na Schodach Hiszpańskie albo zanieść do parku i popić winem nalanym z ogromnego tanku w plastikową butelkę. :) Kolejna pozycja - makarony bo czego innego się spodziewać. Najbardziej słynna chyba carbonara

Brzuszki Łakomczuszki
Pomysł na... Boloński garnek (Winiary) - opinia 364

makaron, pieczarki, pomidory... Więc jak to się mogło się udać? Niestety mogło.  Ja nie dałam rady skończyć swojej porcji, mimo, że reszcie rodziny się udało. Siostra - największy makaroniarz w rodzinie, cudem "zmęczyła" aż dwie, ale w dużym odstępie czasu - w końcu ktoś to musiał zjeść. Panowało ogólne niezadowolenie. Zbyt mocno czuło się ten "Pomysł na..." chemią, takim typowym sosem(...)zniechęcam, każdy ma swój smak, a i spotkałam się z opiniami, że to naprawdę dobre danie. Składniki:  "Pomysł na...Boloński garnek" 250 g mięsa mielonego opakowanie makaronu - u mnie kolanka 150 g pieczarek 425 g pomidorów z puszki Wykonanie: Obrane pieczarki pokroić w plastry. W garnku na małej ilości tłuszczu podsmażyć mięso mielone, dołożyć pieczarki i smażyć razem kilka

Pasja Smaku
Tajskie zielone curry. Z kurczakiem i letnimi warzywami 166

podgrzewamy całość do zagotowania. Do gorącego sosu wkładamy kurczaka, wrzucamy wszystkie warzywa i gotujemy całość razem około 15-20 minut. Kalarepka powinna zostać jeszcze lekko chrupka, reszta warzyw mocno zmięknie. Dodajemy posiekany szczypior i kolendrę lub paprykę, mrożony groszek. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Curry podajemy z ryżem, z makaronem z tapioki, z gryczanym makaronem Soba(...)czosnku 1 kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka 3 gałązki grubego szczypioru ½ pęczka zielonej pietruszki lub kolendry 1 opakowanie zielonej pasty curry Kanokwan 2-3 liście limonki kaffir 3 łyżki sosu rybnego 2 łyżeczki brązowego cukru 4 łyżki oleju kokosowego Zapisz

Karo in the Kitchen
Gulasz w indyjskim stylu 169

Do trochę innego smaku chciałabym Was przekonać. Ja osobiście bardzo lubię indyjską kuchnię. Mięso wołowe pociąć na cienkie paski, odciąć wszystkie włókna. Imbir i ząbki czosnku

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z tortellini z pieczarkami i cebulą 462

wszystkim bardzo smaczna sałatka. Trafiłam na nią dzięki Kasi, która przekonała mnie przez nią zupełnie przypadkiem do tortellini, za którym nie przepadałam. Przy okazji danie to powinno się nazywać "SOS", bo gdy nie mamy właściwie nic co wydawać by się mogło nadaje się na sałatkę, pojawia się właśnie ten przepis. ;) 1 opakowanie dowolnego tortellini (u mnie z serem, ale polecam(...)drobno siekamy. Na małej ilości tłuszczu szklimy cebule, po czym dorzucamy do nich pokrojone pieczarki. Dusimy kilka minut, aż zmiękną. Zawartość patelni przekładamy do miski i mieszamy z makaronem. Dorzucamy posiekany szczypiorek i doprawiamy majonezem ze śmietaną w połączeniu dla nas idealnym. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie delektujemy się pysznym smakiem

Kuchenna Kontrrewolucya
Tagliatelle szpinakowe z łososiem w sosie śmietanowo-imbirowym z pietruszką ;-) 207

imbir- śmietanka 30%- filet łososia około 300g- natka pietruszki lub natka kolendry- oliwa z oliwek- masło solone- sól, pieprz- cytryna- tagliatelle szpinakowe najlepiej włoskie z mąki durum   Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę masła, mieszamy z łyżką oliwy, dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i drobniutko pokrojony imbir, skrapiamy cytryną, bardzo(...)delikatnie smażymy mięso łososia, tak aby się nie pokruszyło, około 4-5 minut, zdejmujemy z ognia, wlewamy śmietankę około 1/3 szklanki, stawiamy na kuchni, na małym gazie odparowujemy, jak sos zgęstnieje dodajemy natkę pietruszki, i tagliatelle, wszystko łączymy na patelni. Za pomocą łyżki formujemy "gniazdo" i układamy na talerzu. Gotowe! Przepyszne połączenie smaków. Gorąco polecam

SMYKWKUCHNI
Vapiano - Warszawa 152

przestrzeni w jasnym i widnym lokalu. Wzrok przykuwa długa, otwarta kuchnia, porządek okraszony ciepłymi, stonowanymi kolorami. Aha, tuż przy wejściu znajduje się przeszklone pomieszczenie, w którym robiony jest m.in makaron (różne rodzaje) i część deserów. Tak, robi wrażenie ale i jednocześnie oczekuje się bardzo dobrej jakości pasty po takim widoku... Jedzenie. Jeśli kuchnia śródziemnomorska, to na pierwszy rzut idzie pizza(...)Była dość cienka ale nie taka, żeby nie można było jej jeszcze cieńszej zrobić. Jasne, salami jest tłuste, ale sama mozarella także. Więc trochę się rozczarowałem, bo oczekiwałem aromatycznego sosu pomidorowego, który niestety został przygaszony zbyt dużą ilością sera, przez co góra placka trochę popłynęła.  Kolej na ravioli con carne (nadzienie mięsne, pomidorki cherry, cebula, marchew, szczypior

Right Behind The Kitchen
Gulasz z klopsikami w stylu azjatyckim 154

minut aby mięso nie było surowe. Do sosu wlewamy oba sosy sojowe oraz olej sezamowy, mieszamy. W mniejszym naczyniu rozrabiamy około 2 łyżek mąki pszennej z zimną wodą i wlewamy do gulaszu. Zagotowujemy aby gulasz się zagęścił. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem, makaronem lub solo. Smacznego

Życie ze smakiem
Sałatka z kurczakiem i ananasem 360

Jeśli planujecie przyjęcie albo mają Was odwiedzić znajomi i przyjaciele, to możecie przygotować szybką, prostą i smaczną sałatkę. Sałatka z kurczakiem i ananasem jest przygotowana trochę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach 137

dusimy jeszcze chwilę.  Doprawiamy do smaku. Dla uzyskania intensywniejszego koloru sosu, można dodać więcej papryki w proszku, pamiętając, że wędzona ma bardzo wyrazisty smak, dlatego warto wybrać zwykłą. Do gulaszu dodajemy połowę porcji posiekanej natki z pietruszki. Mieszamy. Podajemy na ciepło z ulubiona kaszą, ryżem czy makaronem lub chlebkami np. pita

Moja smaczna kuchnia
Danie tajskie po polsku 396

gotujemy całość około 10 minut. Po tym czasie doprawiamy naszą potrawę sosem sojowym oraz startą skórką z limonki i gotujemy jeszcze 5 minut. Na talerzu posypujemy pokrojoną dymką i skrapiamy sokiem z limonki. Możemy też dodać posiekane orzeszki ziemne. Gotowe! Danie tajskie doskonale smakuje z ryżem albo makaronem sojowym bądź ryżowym

Dieta bez mleka
Klopsy w bułce – z piwem Guinness i warzywami 170

klopsy kojarzą Wam się tylko z buraczkami i ziemniaczanym puree albo z makaronem czy zupą – zmieńcie tok myślenia. Klopsy to mielone, a mielone to burger. Od hamburgera tą drogą blisko do hot-doga, prawda? Miękkie, pysznie soczyste klopsy z mieszanego mięsa, skąpane w gęstym, piwno-jarzynowym sosie. I to wszystko w bułce do hot-dogów. Żyć nie umierać! KLOPSY Rozgrzewamy

Karo in the Kitchen
"Cygańskie" gołąbki. 3876

tłuszczu. W takiej postaci już możemy serwować. Jeżeli chcemy podać z sosem, to do garnka wkładamy umyte liście kapusty,  które odrywaliśmy przed ucieraniem. Liście zalewamy wrzątkiem i dodajemy 2 kost. rosołowe. Następnie układamy gołąbki i dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy i już. Podajemy same, z chlebem, z makaronem, z ziemniakami jak kto lubi. Polecam!  Smacznego

chleba naszego