Makaron w sosie z koziego sera z cukinią i szpinakiem 180odstawiamy na bok. Gdy nieco przestygnie wrzucamy szpinak. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku, odcedzamy. Gorący dodajemy na patelnię z cukinią i szpinakiem. W rondelku rozpuszczamy masło. Następnie dodajemy mąkę i energicznie mieszając smażymy wszystko przez około 2-3 minuty. Wlewamy mleko, cały czas mieszając. Doprowadzamy do wrzenia. Gdy sos zgęstnieje zdejmujemy go z palnika, dodajemy tarty
Smaki Na Talerzu
Zapiekanka makaronowa z warzywami - czyli nie marnujemy resztek 343ziołami i papryką słodką. 3. Teraz wsypujemy ugotowany makaron i między niego upychamy plasterki cukinii i dajemy resztę składników. Wszystko delikatnie skraplamy olejem z suszonych pomidorów, posypujemy startą mozzarellą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach około 30-35 minut. Po wyjęciu posypujemy pokrojoną cebulą dymką :-). Możemy podać z ulubionym sosem, ketchupem lub zjeść bez dodatków :-) Smacznego
kruche babeczki
Sałatka z tortellini 304przeciśnięty przez praskę – sól i pieprz Przygotowanie : Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Papryki pokrój w drobną kostkę, pomidorki w ćwiartki lub jeszcze bardziej, kukurydzę odkrój od kolby lub odsącz jeśli używasz tej z puszki. Ser cheddar pokrój w drobną kostkę. Z oleju, octu, ząbka czosnku, soli i pieprzu przygotuj sos. Wymieszaj ugotowane tortille z sosem a następnie dodaj
nietylkopasta.pl
Co jeść na diecie 196BOURGIGNON DORSZ PIECZONY Z WARZYWAMI PULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM PIECZONY KALAFIOR KREM Z POMIDORÓW ZUPA JARZYNOWA (możesz nie dodawać śmietany do zupy) ZUPA GROCHOWA W WERSJI FIT KREM Z MARCHEWKI Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW KREM Z BURACZKÓW KREM Z GROSZKU Z MLEKIEM KOKOSOWYM ZUPA PHO Z MAKARONEM RYŻOWYM PIKANTNA ZUPA Z PORA I SOCZEWICY KREM
nietylkopasta.pl
Zapiekanki makaronowe 243chyba lubię klasyczną lasagne, ale ostatnio upodobałam sobie makaron cannelloni, czyli grube rurki, gdzie nadzienie dajemy do środka. Zapraszam was na zbiór moich przepisów na zapiekanki makaronowe ;) Po kliknięciu w nazwę potrawy zostaniecie przekierowani do przepisu ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cannnelloni z kurczakiem barbecue Cannelloni z kurczakiem Cannelloni ze szpinakiem w pomidorowym sosie Cannelloni z wieprzowiną i porem Rigatoni z białą
Delusional Trine
Zapiekanka z makaronem , boczniakami i polędwicą nad ogniem wędzoną. 178roztrzepanymi jajkami, posolić.Następnie wyłożyć resztę makaronu, na makaron wbić w całości resztę jajek, posolić i popieprzyć,wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Piec pod przykryciem w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Następnie zdjąć folię lub szklaną pokrywę i posypać resztą żółtego sera. Piec dalej około 2 5 minut . Podawać z dowolnym sosem lub Remuladą Duńską. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili
Gęsty sos grzybowy z suszoną śliwką 195bardzo ciekawego smaku, a jest to... suszona śliwka.Sos przygotowywany jest na bazie warzyw, które są gotowane wraz z grzybami, następnie zmiksowane, dzięki czemu nie potrzebny jest zagęszczacz w postaci mąki- więc jest nie tylko smaczny, ale i wartościowy.Zamiast wywaru warzywnego można użyć rosołu czy kostki grzybowej.Fantastycznie pasuje do makaronów, klusek, placków ziemniaczanych czy pieczonego mięsa!* grzyby suszone
Kraina Miodem Płynąca
GULASZ WOŁOWY NA PIWIE 203sos zagęszczony jest piernikiem i ma korzenny aromat. Mój gulasz zagęszczony jest tradycyjnym polskim sposobem - czyli mąką, a dodatek marchewki nadaje mu odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Do tego pyszna i krucha wołowina, która rozpływa się w ostach. Fantastyczne danie! Podałam je na sposób belgijski, czyli z frytkami, ale równie smaczne będzie z ziemniakami, kaszą czy makaronem(...)kroimy w półplasterki i dodajemy do gulaszu. Dusimy przez kolejne 45-50 min., aż mięso będzie miękkie. W pół szklanki zimnej wody rozprowadzamy mąkę i powoli całość wlewamy do sosu, cały czas mieszając. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz dodajemy musztardę. Zagotowujemy i trzymamy na ogniu jeszcze przez 2-3 min. W oryginale gulasz podajemy z frytkami
Kuchnia MagdaLeny
GULASZ WOŁOWY NA PIWIE 210sos zagęszczony jest piernikiem i ma korzenny aromat. Mój gulasz zagęszczony jest tradycyjnym polskim sposobem - czyli mąką, a dodatek marchewki nadaje mu odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Do tego pyszna i krucha wołowina, która rozpływa się w ostach. Fantastyczne danie! Podałam je na sposób belgijski, czyli z frytkami, ale równie smaczne będzie z ziemniakami, kaszą czy makaronem(...)kroimy w półplasterki i dodajemy do gulaszu. Dusimy przez kolejne 45-50 min., aż mięso będzie miękkie. W pół szklanki zimnej wody rozprowadzamy mąkę i powoli całość wlewamy do sosu, cały czas mieszając. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz dodajemy musztardę. Zagotowujemy i trzymamy na ogniu jeszcze przez 2-3 min. W oryginale gulasz podajemy z frytkami
Kuchnia MagdaLeny
SANDWICH Z CHRUPIĄCYM KURCZAKIEM, SEREM ŻÓŁTYM I WARZYWAMI – idealny do szkoły i pracy! 188sałatek, zapiekanek, makaronów, sufletów i tart. Taka kanapka, którą dziś przygotowałam to mistrzostwo świata! Nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: * bułki bagietki – 2 szt * ser żółty Hochland Edamski – 1 op * filet z kurczaka – 150 g * płatki kukurydziane – ok. 1,5 szkl * jajko – 2 szt * sól, pieprz, papryka słodka * śweża sałata * ogórek * pomidor * kiełki SOS JOGURTOWY: * jogurt
Ostra na Słodko
STIR-FRY Z PIECZONYM ŁOSOSIEM, JAJKIEM i BRUKSELKĄ 217więcej niż 10 minut. * makaron Vermicelli tzw. sojowy z powodzeniem zastąpicie cienkimi lub szerokimi nitkami makaronu ryżowego SKŁADNIKI/ 2 porcje 200 g filetu z łososia 100-150 g makaronu z kiełków fasoli mung (Vermicelli) 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1 mała słodka czerwona papryka oczyszczona z gniazd nasiennych i pokrojona w grubą kostkę 1 jajko roztrzepane 6 brukselek(...)łyżka tartego imbiru 2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie paseczki kawałek papryczki chili drobno posiekanej 2 łyżki oleju kokosowego lub oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki MARYNATA : 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka miodu, syropu klonowego lub cukru, 2 łyżki soku z limonki PRZYPRAWY : sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz, chili w proszku, DO PODANIA : pokrojona na cząstki limonka
cool and minty
Polędwiczki wieprzowe z wolnowaru 287Polędwiczki wieprzowe już wielokrotnie pojawiały się na moim blogu i zapewniam, że jeszcze nie raz się pojawią :) Bardzo lubię przyrządzać to mięso na różne sposoby. Tym
kuchnia doski
Kurczak Piccata 206My Blueberry Corner by "jagodzianka" Piccata to włoskie danie, bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Kawałki mięsa podane w sosie z cytryną, czosnkiem, masłem i śmietanką …
My Blueberry Corner
"Ravioli" z botwinką i gruszkami 1752 pęczki botwinki ze sporymi buraczkami, 600 g gruszek, 1 pepperoni, 300 g lasagne świeżego, 2 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżka cukru, sok z 1/2 cytryny
królestwo garów
Potrawka meksykańska z mięsem mielonym 2231Danie jednogarnkowe, idealne na obiad lub kolację. Można je podawać z makaronem lub same jako gęstą zupę. Z doświadczenia wiem, że na drugi dzień kiedy wszystkie
Kolejny blog o gotowaniu
Kurczak z tofu i warzywami 205możecie go podawać z ryżem lub makaronem chińskim. Do zrobienia dania użyłam mięsa z udek kurczaka – czasami zastępuję nimi piersi. Mięso z udek kurczaka według mnie jest nieco smaczniejsze, ponieważ nie jest ono tak suche, jak piersi z kurczaka (jednak także w tym przepisie możecie ich użyć). Jeżeli nie macie sosu rybnego, pomińcie go, dodając więcej pozostałych przypraw
Kuchnia Bazylii
Gumiklyjzy-czyli śląskie kluski ziemniaczane 254wgłębienie-dziurka, która ma wypełnić się aromatycznym sosem. Ja z myślą o niniejszym daniu przywołuję sobie wspomnienia z dzieciństwa, które niejako nawiązują do naszej regionalnej tradycji przygotowywania klusek w ramach dania głównego na niedzielny obiad. Pamiętam jak niemal w każdą niedziele mama przygotowywała rosół wolno gotowany, do tego suszyła domowej roboty makaron, a w ramach drugiego dania pieczołowicie
wyjątkowa kucnia
Pieczone warzywa sezonowe z sosem z awokado 214wraz z parmezanem nie raz zjemy jeszcze makaron U nas warzywa podane na sałacie lodowej, ale możecie wykorzystać dowolna sałatę, miks sałat czy nawet rukolę, cykorię lub endywię. Porcje nie są jakieś gigantyczne, ale spokojnie się nimi najecie, bo danie jest naprawdę sycące. Ilość dodanej do sosiku oliwy zależy od konsystencji sosu, jaką chcemy otrzymać. Jeśli preferujecie gęsty, dodajcie
Mieszam w Garnku
Gumiklyjzy-czyli śląskie kluski ziemniaczane 293wgłębienie-dziurka, która ma wypełnić się aromatycznym sosem. Ja z myślą o niniejszym daniu przywołuję sobie wspomnienia z dzieciństwa, które niejako nawiązują do naszej regionalnej tradycji przygotowywania klusek w ramach dania głównego na niedzielny obiad. Pamiętam jak niemal w każdą niedziele mama przygotowywała rosół wolno gotowany, do tego suszyła domowej roboty makaron, a w ramach drugiego dania pieczołowicie
wyjątkowa kucnia
Łosoś w sosie serowym mascarpone i makaronem tagliatelle 224gorącego wywaru Dodajemy 2 garści makaronu tagliatelle W 100 ml gorącego wywaru rozmieszać 2 łyżki serka mascarpone (ja to robiłam sprężynką). Przelać do dania Całość przykrywamy pokrywką i - w gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, a następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze 2 minuty cały czas mieszając - wówczas sos się trochę zredukuje i zagęści bez używania mąki Podajemy
Szczęśliwa kuchnia
Rio Mare: tuńczyk genialnej jakości jakiego nie znacie 211lekko różowy kolor i skąpany jest w sosie własnym lub oliwie z oliwek – nie znajdziecie tu tuńczyka w zwykłym oleju, na szczęście! Za moimi ochami i achami idzie prawda, po otwarciu puszki tuńczyk spisuje się nie tylko wizualnie ale również smakuje świetnie. Porcja tuńczyka z puszki świetnie nadaje się do przygotowania makaronu z patelni czy typowej włoskiej sałatki. Drugą pozycją
Gotowanie i blogowanie
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM 203gałka muszkatołowa makaron cannelloni cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć z wyciśniętym czosnkiem, bazylią i oregano. 2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na drobne kostki, dodać do cebuli. Całość smażyć aż pomidory osiągną konsystencję sosu
Przepisy kulinarne babci Antoniny
Pomysł na… dynię makaronową z sosem bolognese 206czekamy, aż ugotuje się makaron, a na to, by upiekła się dynia. Dynię makaronową dzielimy wzdłuż na dwie połówki. Usuwamy gniazdo nasienne. Środek smarujemy olejem kokosowym i trochę solimy. Układamy na blasze skórką do góry i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. W tym czasie przygotowujemy sos boloński. Ja użyłam 500 g mięsa mielonego z indyka
Kucharzyca
Łosoś w sosie serowym mascarpone i makaronem tagliatelle 229gorącego wywaru Dodajemy 2 garści makaronu tagliatelle W 100 ml gorącego wywaru rozmieszać 2 łyżki serka mascarpone (ja to robiłam sprężynką). Przelać do dania Całość przykrywamy pokrywką i - w gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, a następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze 2 minuty cały czas mieszając - wówczas sos się trochę zredukuje i zagęści bez używania mąki Podajemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Co Lila jadła w środę? 10 253warzywa, dorzuć do nich makaron, kuskus lub ryż i obiad z głowy. Aa, w opakowaniu jest w gratisie porcja przypraw, nie zastanawiaj się i od razu wyrzuć do kosza. Szkoda zdrowia! Podwieczorek 17:30 Rogaliki z dżemem. Kolacja 19:00 Pstrąg pieczony w piekarniku i mix sałat. Standardowy sos do mixu to olej lniany, cytryna i ulubione zioła. Jeśli
lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Schab w sosie pieczarkowo -serowym. 298Kotlety z powrotem dodać na patelnię do sosu ,na całość skroić kawałek twardego ,żółtego sera w jak najcieńsze płatki.Podawać . Brokuł dzielimy na różyczki ,wkładamy do wrzącej wody ,wyłączamy gaz i odstawiamy na 5 minut .Wyjmujemy z wody ,kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do dania . Podajemy z ryżem ,kaszą lub makaronem
Ladylaura.
drobiowe rigatoni z brokułem i suszonymi pomidorami 233Pasty niezależnie od rodzaju makaronu, to wdzięczne i wyjątkowo kolorowe dania. Bardzo szybkie do przygotowania, a jednocześnie takie, które "przyjmą" wszystko, co akurat mamy pod ręką, a efekt końcowy zawsze jest satysfakcjonujący zarówno dla oka, jak i naszego zmysłu smaku. W tym wypadku delikatna pierś z kurczaka okraszona sosem z miksu pomidorowego i różyczkami brokuła. Składniki
zobacz ich smak
Wieprzowina po chińsku z warzywami 221klasykami. Koniecznie podana z ryżem lub makaronem ryżowym. :-) To danie bardzo rozgrzewa i choć dzięki przewadze warzyw jest lekkie, nie polecam go na szczególnie upalne dni, bo aromatyczne przyprawy robią swoje. 300g łopatki lub szynki wieprzowej 400g mrożonej mieszanki chińskiej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka przyprawa chińska 3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz olej 1. Wieprzowinę kroimy w nieduże
Szefowa kuchni
Chrupiące sajgonki 208przygotowania w domu. Moja wersja nie zawiera makaronu sojowego, ponieważ bardzo trudno było mi go znaleźć... Mimo wszystko, naprawdę polecam. :) 2 opakowania papieru ryżowego (u mnie mały, okrągły) 400g mięsa drobno zmielonego (np. z łopatki wieprzowej, ale może być także indyk) 1 duża marchew 1 łyżeczka otartego, świeżego imbiru 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 pęczek świeżej natki pietruszki
Kuchenna Kontrrewolucya