oraz żółtym serem. Gotowe kieszonki można podać polane sosem, u mnie bez sosu z "sałatką" z kaszy bulgur i pomidorków. składniki: 2 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka 100 g jarmużu 60 g żółtego sera sól,pieprz masło do posmarowania 1/2 szklanki kaszy bulgur (moja z dodatkiem makaronu vermicelli) 150 g pomidorków koktajlowych kilka suszonych pomidorów z oleju olej z pomidorków
Monia miesza i gotujeugotować kurczaka specjalnie do tego dania. Składniki: Kawałki kurczaka ( najlepiej z sosem) ½ opakowania makronu ( świderki ) Mieszanka ze słoika ( marchew, kukurydza, groszek ) 2 ogórki kiszone ½ słoika papryki konserwowej 1 cebula 100 -150 gram startego sera Łyżka oliwy Sól, pieprz Czosnek granulowany Zioła prowansalskie Pieprz cayenne Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórki, paprykę, cebulę kroimy na kawałki. Rozdrabniamy również kurczaka
Smaki Ewyłyżeczka majeranku. Dobrze zrobiony gulasz wołowy smakuje za równo z kaszą, makaronem, czy ziemniakami. Każdy kto nie jest jaroszem doceni w smaku dobry gulasz wołowy. Kilka rad jak go zrobić gulasz wołowy Mięso wołowe powinno być chude, kroimy je w kostkę. Ja nie lubię wodnistych sosów, więc przed smażeniem do pokrojonego mięsa dodaję 2 łyżki mąki i dokładnie pokrywam mąką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębędzie różowe. ok 4 min. Dodajemy sos rybny, curry paste, sos sojowy, liście lime- Smażymy ok 2 min.Dodajemy pomidory I na zmniejszonym gazie gotujemy ok 5 min. Doprawiamy do smaku solą I pieprzem I obiad prawie gotowy :) W międzyczasie gotujemy jajeczne noodle. Do makaronu po ugotowaniu dodajemy szczypior. Mieszamy. A do mielonego skrajamy pietruszkę lub kolendrę.Obiad gotowy
Smaki Edytycieniutkie słupki. Wkładam, do rondelka po gotowaniu dorsza. Cukier mieszam z octem, sosem sojowym, wodą i zalewam warzywa. Duszę pod przykryciem przez jakieś 15-10 minut (marchewka pozostanie chrupiąca). Następnie do powstałej marynaty wkładam kawałki ryby i gotuję ok. 5-8 minut. Podaję z ugotowanym wcześniej makaronem ryżowym lub innym, typowym dla kuchni wschodniej. Posypuję szczypiorkiem. SMACZNEGO! Pozdrawiam
W kuchni Karmel-itkibłyskawiczny obiad :) Nie znam dziecka, które nie lubiłoby spaghetti zwłaszcza z sosem bolognese :-) Dla nas, jak i pewnie dla wielu, to najbardziej kultowe domowe danie, dlatego nasza "domowa stołówka" przewiduje je w swoim menu regularnie - zawsze z dokładką, a nawet wylizaniem talerzy :) Składniki:500 g makaronu spaghetti,70 dag mięsa wieprzowego mielonego,3 cebule,3 ząbki czosnku,2 puszki pomidorów
Delicious TitbitsLasagne z ricottą i dynią to idealny pomysł na obiad gdy za oknem zimno. W takie dni powinniśmy pamiętać by jedną posiłek w dniu był ciepły
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!okazji World Pasta Day także w mojej kuchni zagościł makaron. Tym razem w zupełnie nowej odsłonie. Aby z tej okazji menu było choć trochę świąteczne postanowiłam przygotować coś czego wcześniej nie robiłam - cannelloni. Żeby było jeszcze ciekawiej zdecydowałam się na wydanie odmienne od tego najbardziej znanego - tradycyjnego cannelloni w sosie pomidorowym. Odkąd w moje imieniny Mąż zabrał mnie na przepysznego(...)masłem naczyniu żaroodpornym. Zalałam 200 ml ciepłego bulionu. Na wierzch wyłożyłam szpinak w śmietanie. Przykryte naczynie wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Po około 35-40 minutach, kiedy makaron był miękki, posypałam równomiernie startym żółtym serem. Wstawiłam do piekarnika na ok 5 minut, by ser się rozpuścił. Makaronowa uczta gotowa. Znając kulinarny tradycjonalizm i "szpinakowy sceptycyzm" Ślubnego miałam pewne
Kuchnia po mojemuklusek, kopytek, makaronów, kasz. Najczęściej różne kompozycje warzyw duszonych z chili podaję z kopytkami, tymi świeżo wyjętymi z wody lub chrupiącymi przesmażonymi na maśle z lubczykiem i koprem. Cukinia duszona z chili, cebulą i czosnkiem to proste połączenie, które z dodatkiem kilku ziół i odpowiednich ulubionych przypraw staje się aromatyczną warzywną potrawą, sosem, dodatkiem do dań. Lubię(...)cebulę. Dodaję pokrojoną w talarki chili. Cukinię kroje w niezbyt dużą kostkę, dodaję do warzyw na patelni, przyprawiam, duszę pod przykryciem do miękkości. Podaję z kopytkami, kluskami śląskimi, makaronem, polewam placki ziemniaczane. W zależności ile potrzebuję dodaję odpowiednią ilość warzyw, cebuli i chili. Smacznego
Zasmakuj KuchniProste w wykonaniu, każdy sobie poradzi w wykonaniu takiej karkóweczki. Karkówkę pokroić na plastry, odciąć tłuste miejsca. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem. Na
Kuchnia PokoleńWygląda jak prawdziwy rosół z kury i smakuje prawie tak samo. Cukinia doskonale się sprawdza w roli makaronu. Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki
To co kocham„Pomysł na ten szybki i smaczny obiad wypatrzyłam w gazecie z programem TV. Troszkę go zmieniłam, bo nie przepadam za sosem śmietanowym. Użyłam więc zamiast śmietany
Wiem co jemKlasyczne mule w sosie z pomidorami to danie, które jest niezwykle popularne wśród rybaków wracających z połowów. W Polsce niestety nie wszyscy przepadają za owocami morza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czerwoną cebuląTarta z ciasta francuskiego z cukinią Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinamiTarta z cukinią, brokułami i sezamemTarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebuląZielone babeczki z pecorinoZielona soczewica w pomidorach pelatiZiemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołamiZiołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni
Moja smaczna kuchniaSajgonki z piekarnika to moja “odchudzona” wersja, tej azjatyckiej przystawki. Nie będziemy ich smażyć na głębokim oleju a do farszu nie dodamy makaronu ryżowego, by ograniczyć węglowodany Sajgonki można podawać w różnych wersjach i tak naprawdę każdy z nas może je zrobić po swojemu, zmieniając smak farszu. Moja dzisiejsza wersja tego dania, jest z polskim akcentem(...)użyłam mięsa z piersi kaczki ale kurczak też się dobrze sprawdzi) 1 jajko świeża natka pietruszki papier ryżowy do zawijania przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, papryka chilli, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego. Zaczynamy od przygotowania naszego farszu. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę a por w cieniutkie paski
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii