Kluski, makarony, pierogi itp. to super kuchnia i wspaniałe dania, można wymyślać w nieskończoność. Tak więc dzisiaj jedne z prostszych do zrobienia klusek, czyli tzw. kładzione, a do tego wspaniała modra kapusta. Oceńcie sami. A jak Wam się spodoba, przygotujcie to danie w domu i pochwalcie się rezultatami :) Kluski kładzione z modrą kapustą i sosem z passaty (4 osoby
vegetaniePieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dlatego wersja dania jest skromna, ale ja będę nie skromna i powiem, że wyszła pysznie :)))Składniki:2op małych pieczarek po 250gząbek czosnku1 cebulałyżka oliwy z oliwekpuszka pomidorów w sosie własnym lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego2 ogórki konserwowe1 papryka konserwowasól, pieprz,słodka paprykaJak to zrobić:Pieczarki dokładnie myjemy. Rozgrzewamy na patelni oliwę. Czosnek obieramy, kroimy na plasterki i wrzucamy(...)pokrojone w plasterki, pomidory z puszki i przyprawy. Gdy pieczarki zmiękną (10-15 min) dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojoną paprykę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem albo po prostu w pieczywem
Walijskie Pichceniezalewamy sosem sojowym. Cebulkę kroimy drobno, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju sezamowego i wrzucamy na nią cebulkę i czosnek. Smażymy wszystko aż cebula się zeszkli, następnie dorzucamy mięso. Wszystko przesmażamy chwilę na patelni tak, by mięso przeszło aromatem cebuli i czosnku i przypiekło się odrobinę. Przekładamy je na miseczkę. Dodatki: makaron ramen pędy bambusa kiełki
Cooking Monstermielone, zimny makaron, mąkę ryżową oraz mąkę ziemniaczaną. Połączyć wszystkie składniki chwilę mieszajać. Odstawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju. Kiedy olej jest już wystarczająco gorący, łyżką wykładać na niego placuszki. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone wykładać na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru oleju. Podawać z sosem pomidorowym albo ketchupem
mecooksmielone, zimny makaron, mąkę ryżową oraz mąkę ziemniaczaną. Połączyć wszystkie składniki chwilę mieszajać. Odstawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju. Kiedy olej jest już wystarczająco gorący, łyżką wykładać na niego placuszki. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone wykładać na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru oleju. Podawać z sosem pomidorowym albo ketchupem
mecooksLazania ta była moją pierwszą w życiu. Podejrzewam, że gdy pierwszy raz Tata postanowił ją zrobić, ja również pierwszy raz widziałam wtedy makaron typu lasagne 🙂 Tak
gotować!otrzymujemy świetny sos,nie musimy zapalać go na patelni nie uzywamy drastychnych ilości mąki jest jak by zdrowszy. Dodajemy do naszego gulaszu gotujemy okolo 20 min na małym ogniu. Dodajemy majeranek otarty w naszych dłoniach wtedy wydziela się intensywniejszy zapach, Dodajemy słodką paprykę ja zawsze daję jej sporo bo lubię jak gulasz ma ciemniejszy kolor. Wstawiamy makaron do zimnej osolonej
Viola cooks with passionpysznego makaronu z innymi dodatkami, bardziej w wersji fit. W gorące letnie dni uciekamy w lekkie jedzenie, myślę że ta sałatka będzie w sam raz. SKŁADNIKI: 2 zupki np. rosół 1-2 ogórki świeże kawałek papryki żółtej lub czerwonej 2-3 plastry sera żółtego 2-3 plastry szynki wędzonej 3 jajka cebula szalotka lub czerwona sos czosnkowy
Kuchnia Beatyjajeczną z makaronem. Dorzucić na wierzch kukurydzę i pomidory pokrojone w półplasterki, posypać serem. Zmniejszyć ogień i trzymać pod przykryciem przez ok. 10-15 minut do czasu aż wierzch się zetnie. Odstawić. Udekorować świeżą natką pietruszki. Jako dodatek do gotowej potrawy świetnie sprawdzi się sałatka (u mnie miks sałat ze szpinakiem, pomidorki cherry i jogurt) oraz sos czosnkowy
Kuchnia Ellielanymi kluskami lub makaronem. składniki:korpus i wszelkie pozostałości z upieczonej gęsi + ew szyja2 marchewki3 - 4 pietruszki1 mały seler lub 1/2 dużego 2 duże cebule1 duży lub 2 mniejsze pory1/2 główki czosnku5-6 ziarenek ziela angielskiego10 ziarenek pieprzu 5 goździków3 listki lauroweparę gałązek lubczyku (opcjonalnie)liście selera (opcjonalnie)sos sojowy (opcjonalnie)sól2500
Stare Garylasagne, w której makaron zastąpiłam właśnie cukinią. Pomysł na takie zastosowanie cukinii podsunęła mi dziś rano K., za co jej serdecznie dziękuję! I za cukinię oczywiście też! Składniki:2 duże cukinie1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1 cebula, drobno pokrojona3 ząbki czosnku, drobno posiekaneoliwaokoło 100g tartego parmezanu lub sera żółtegosól, pieprz Sos serowySkładniki:1/2 kostki masła2
Smakowity Blog KulinarnyNaleśniki z kokosowym twarożkiem, sosem jagodowym* i borówkamiII. czosnkowy wrap* z jajecznicą, szynką, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem*z domowej oriszowo-pszennej tortilliIII. Ziemniaczano-serowe knedle ze śliwkami i cynamonem podane ze śmietaną i cukrem trzcinowym(no i jeszcze większą ilością cynamonu)IV. Miseczka kalafiora (brak zdjęcia)V. 1/2 melona (brak zdjęcia)VI. Sałatka ( brokuły, makaron, wędzony łosoś, kukurydza)VII. Maca
More food, love and dreamsędąc na diecie bezglutenowej, odkrywam sporo alternatyw dla tradycyjnych dań. Dzisiaj mam dla Was przepis na lasagne, która jest właśnie takim świetnym zamiennikiem tradycyjnej lasagne makaronowej Ponieważ bezglutenowe makarony do lasagne są ciężko dostępne, długo zastanawiałam się czym je zastąpić. Pomysł na to danie zrodził się po jednej z rozmów z moim przyjacielem Karolem, który prowadzi bloga Kosą po patelni(...)szpinaku mrożonego (możecie też użyć świeżego) 130 g śmietany 18% 1 łyżkę oleju lub masła 4 małe ząbki czosnku sól i pieprz do smaku ok. 500 g sosu pomidorowego z pieczarkami (ja używam gotowego sosu pomidorowego z papryką i pieczarkami, który przygotowujemy do słoików na zimę) żółtego sera (ja używam sera bez laktozy) Wykonanie krok po kroku: 1. Najpierw przygotowujemy
Okiem Blondynki by McBlondiredukowałam sos ok 3-4 minut. Zdjęłam z ognia i przyprawiłam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Notatki: * można użyć mięsa z innej części kurczaka * użyłam tu soli ziołowej, można i zwykłej, proponowałabym tylko dodać ziół np. natki z pietruszki czy tymianku * z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób * podawać z kaszą, ziemniakami albo makaronem oraz ulubioną surówką
Pieprzyć z Fantazją