pappardelle i dużych płatach maltagliati . Do ciasta na makaron dodałam garść czosnku niedźwiedziego, którego zapas nadal znacznie podnosi wartość mojej zamrażarki. Po rozwałkowaniu nie mogłam się oprzeć wrażeniu, że ciasto przypomina piękny arkusz papieru czerpanego ... Chciałam, żeby pasta była najważniejsza, a dodatki jedynie podkreślały jej wyjątkowość. Dlatego zrezygnowałam z przygotowania sosu. Grube wstążki pappardelle podałam z oliwą zmieszaną(...)folią i odstawić na ok. 30 minut. Zagniecione ciasto wyłożyć na posypaną mąka stolnicę i wałkować do otrzymania bardzo cienkiego arkusza. Można wykonywać tą czynność za pomocą maszynki do makaronu, ja jednak wolę prace ręczną. Cieniutko rozwałkowane ciasto podzieliłam na dwie części. Z jednej wycięłam paski pappardelle o szerokości ok. 1 cm, drugą pocięłam na prostokąty, choć maltagliati nie muszą
KUCHARNIAkiszone i koncentrat pomidorowy. Można zagęścić danie mąką, my nie przepadamy za sosami, dlatego ja mąkę pominęłam. Po ok.5 minutach wyłączamy palnik. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Ja dodałam także 2 łyzki wody od ogórków, dla podkręcenia smaku... Podajemy z pieczywem lub jako dodatek np.do kasz, makaronu, itp. posypane natką pietruszki. Smacznego
Smaczne Zdrowegazowym. Dodaj do garnka z rosołem. 6. Gotuj około godziny. 7. Dopraw sosem sojowym i w miarę potrzeby solą i pieprzem 8. Gotowy wywar przecedź przez sito lub gazę. Kości wyrzuć. Warzywa dodaj do talerzy, zrób sałatkę, pasztet. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. lanymi kluskami bądź makaronem. 9. Jeśli to ma być makaron - użyj nitek by uniknąć marudzenia wspólników
U Fiolkiząbki czosnku papryka wędzona koper świeży 10 dkg sera żółtego olej rzepakowy Makaron muszle gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Cebule obieram i kroję drobno. Cebule przesmażam na oleju. Połowę odkładam na talerzyk. Do cebuli dodaję sprasowany czosnek, przecier pomidorowy, tymianek, bazylię i przesmażam dalej aż sos zrobi się gęsty i zredukuje. Doprawiam solą, pieprzem, oregano, papryką wędzoną. Odłożoną
wesoła kuchniaprzykryciem przez około 40 minut (pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia). Gotujemy makaron, a na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Łączymy cebulę z upieczoną papryką i batatem, a następnie miksujemy wszystko za pomocą blendera. Podgrzewamy doprawiając do smaku czosnkiem, curry, solą i pieprzem kolorowym oraz cayenne. Tak przygotowany sos jest dość słodki, dlatego warto go przełamać kilkoma kroplami cytryny. Dekorujemy na przykład
wege i kropkanaprawdę pyszne i warto je jeść z ulubionymi dodatkami - jogurtem, twarożkiem, sosem grzybowym czy śmietaną i cukrem, jak w moim domu rodzinnym. :) Placki wykładamy na talerz, polewamy gulaszem i podajemy z ulubioną surówką. Pyszne i sycące danie bez zbędnych kalorii - smacznego! :) Gulasz smakuje też świetnie z makaronem czy ziemniakami. Podajcie go z czym lubicie najbardziej
Cooking Monstergazowym. Dodaj do garnka z rosołem. 6. Gotuj około godziny. 7. Dopraw sosem sojowym i w miarę potrzeby solą i pieprzem 8. Gotowy wywar przecedź przez sito lub gazę. Kości wyrzuć. Warzywa dodaj do talerzy, zrób sałatkę, pasztet. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. lanymi kluskami bądź makaronem. 9. Jeśli to ma być makaron - użyj nitek by uniknąć marudzenia wspólników
Fiolka w kuchniciecierzycy. Gotowałam na małym ogniu przez około 5 minut. Następnie dodałam sos pomidorowy. Wymieszałam i gotowałam kolejne 5 minut. Całość zmiksowałam. Można dodać od razu całość soczewicy i zmiksować wszystko. Ja chciałam jednak poczuć całe ziarna. Dodałam pozostałą część do zmiksowanej zupy. Można podawać zupę z makaronem lub jeść jako zupę krem. Smacznego! Polecam również zupę
potrawyregionalnemakaron przekładam z powrotem do garnka , w którym sie gotował, do makaronu dodaję zawartość z patelni, doprawiam solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem i papryką, Dokładnie mieszam i przekładam do wysmarowanego odrobiną oleju naczynia żaroodpornego. W małym garnuszku roztrzepuję jajka z mlekiem, śmietaną i szczyptą soli i powstałym sosem zalewam równomiernie zapiekankę. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach
Kuchnia z widokiem na ogródwtedy się nie przypalą. Danie możemy podać z ryżem lub z makaronem sojowym czy też ryżowym. Stir fry z kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 5 pieczarek 1 marchewka garść kiełków fasoli mung kilka różyczek brokuła sos sojowy czarny pieprz olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka kroimy w cienkie paseczki
Kulinarne przygody Gatitymnie dziś podane z ryżem, ale równie dobrze smakuje z makaronem czy ziemniaczkami. Polecam :) Składniki - dwie pojedyncze piersi z kurczaka ( lub jedna podwójna ) - pieczarki 15-20 dkg. - śmietana 12% 4 łyżki - mąka 3 łyżeczki - woda ok. 6 łyżek - domowa wegeta, papryka czerwona mielona, czosnek granulowany, sos sojowy -olej Wykonanie. Piersi oczyszczam, kroję w grubszą kostkę, pieczarki w drobniutkie plasterki
Kuchnia z widokiem na ogródGotowe pesto przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Miętowe pesto to sos, który spełnił swoje zadanie. Idealnie sprawdził się w swojej roli, jako dodatek do mięsa jagnięcego. Bardzo intensywny i aromatyczny o pięknej barwie. Tak jak pesto bazyliowe, tak i miętowe nadaje się do mięs, klusek, makaronów, kanapek… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Miętowe pesto appeared
mojewypiekiinietylkoSkładniki: makaron cannelloni 250 gram, mięso mielone drobiowe 70 dag, cebula 2 sztuki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2 małe, oregano 2 łyżeczki, majeranek 1 łyżeczka, por 1 duża, oliwa 1/4 szklanki, sos pomidorowy 300 ml, śmietana 12% 1 szklanka, jajka 2 sztuki, mąka pszenna 1/2 szklanki, woda 2 szklanki, przyprawa w płynie 2 łyżki
W Mojej Kuchni LubięSałatki są dobre zawsze, wystarczy kilka składników, lekki sos i możemy zajadać. Idealnie sprawdzają się na imprezach domowych czy nawet w pojemnik i do zabrania ze sobą do pracy, szkoły. Moja dzisiejsza propozycja to coś z mięskiem i warzywami, a całość z dobrym makaronem - więc syta będzie na pewno. Spróbujcie koniecznie! Smacznego! Składniki :* pół brokuła* pierś z kurczaka* ulubione
Magiczne Życie MartyDolewamy sok z ananasa oraz sos słodko-kwaśny. Ewentualnie doprawiamy jeszcze łyżką sosu sojowego dla pogłębienia smaku. Teraz czas aby wrzucić naszego indyka w tempurze. Całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę, lecz na bardzo dużym ogniu. Teraz nasze danie jest już gotowe. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego
Mango Papaja