Jak przygotować smakowity ramen?

Jak przygotować smakowity ramen?

Jak przygotować smakowity ramen?

Kuchnia orientalna cieszy się od lat niesłabnącym zainteresowaniem. Po „boomie” na wietnamskie przekąski, ostre tajskie smakołyki i sushi przyszła pora na ramen. Skąd pochodzi to danie i jakie składniki potrzebne są do jego przyrządzenia? Na te i inne pytania odpowiedź znajdziesz poniżej. Ojczyzna ramenu Ramen to bez wątpienia najpopularniejsza azjatycka zupa. Danie widnieje w menu wszystkich restauracji specjalizujących się w kuchni z tego regionu. Ostatnio jednak powstaje wiele lokalów serwujących tylko t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, mięso, wieprzowina, grzyby, zupa, pasta, pasty, przekąski, kapusta pekińska, rosół, kapustą, sosy, sushi, przekąska, wiśnia, makaron po chińsku, mięsa pieczone, makaron z patelni, dania mięsne, dania z makaronem, tajska zupa, zupa grzybowa, dania bez mięsa, zupa rybna, bez pieczenia, czerwona kapusta, czerwona fasola

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.