makaron z serem - 5662 przepisów (strona:264/378)

Pizza ze szparagami, szynką parmeńską i fetą 128

niesamowicie smakują w risotto, doskonale z makaronem i idealnie prezentują się w tarcie. Korzystam z sezonu i na pewno jeszcze nie jeden przepis ze szparagami ujrzycie w tym roku na blogu, dopóki będą dostępne.  Banalnie prosta pizza, doskonałe, cienkie ciasto i chrupiący spód a do tego lekki sos, żółty ser, szparagi, feta, szynka parmeńska i świeża bazylia

Mango Papaja
Spaghetti w beszamelu z boczkiem i groszkiem 70

Zamiast mozzarelli można wykorzystać starty żółty ser lub parmezan.     Spaghetti w beszamelu z boczkiem i groszkiem   Składniki na 4 porcje:   100g boczku wędzonego szklanka zielonego groszku (najlepiej mrożonego) opakowanie mozzarelli, startej na grubych oczkach 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny 4 plastry boczku parzonego, wysmażone na chrupko pół opakowania makaronu Czanieckiego spaghetti   Na sos beszamelowy

Smak mojej kuchni
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej, w delikatnym sosie gorgonzola, z zielonym groszkiem 127

zagotować i zredukować o 3/4. Do wina kruszymy ser i czekamy do całkowitego rozpuszczenia, dodajemy świeżo zmielony pieprz. Jeżeli sos okaże się zbyt rzadki, można dołożyć odrobinę serka mascarpone( ja nie dodawałam).Sos dodajemy do usmażonych filetów, wsypujemy groszek i pokrojone pomidory suszone. DO PODANIA: ryż, kaszą kuskus,komosa ryżowa lub makaron. Dekorujemy listkami bazylii

Kopystką po garach
Buraczane spaghetti z boczniakami 139

też możecie z klasycznymi sosami do makaronu. Ja proponuję dziś danie na ciepło, coś pomiędzy na wzór sałatki. Z racji kolorystyki, śmiało możecie zaserwować to danie ukochanej/ukochanemu podczas kolacji walentynkowej. Składniki: 1 opakowanie spaghetti z buraka Fit&Easy 200 g boczniaków 4-5 plasterków szynki dojrzewającej około 100 g sera camembert 2 łyżki zielonego pesto ( możecie przygotować sami - PRZEPIS

kolorowotorcikowo
Prawdziwie brokułowy sos serowy 137

Bardzo smaczne i sycące. Dodatek kolorowego makaronu sprawia, że talerz się do nas uśmiecha :) Idealna alternatywa dla chemicznych sosów w torebkach, które tylko leżały koło brokuła.   Smacznego :)     Prawdziwie brokułowy sos serowy Danie Danie główne Kuchnia Wege Porcje 2-3 Porcje 2-3 Składniki 450-500 g brokuł 125 g ser mozzarella light 200 g jogurt grecki gałka

Kucharzyca
48 przepisów na Andrzejkowe party 2015 150

cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym

Moja smaczna kuchnia
Zdrowe niskokaloryczne pesto na dwa sposoby 194

mniej kaloryczne wariancje z awokado (koniecznie dojrzałym, miękkim!) zamiast Parmezanu i jarmużem , który świetnie współgra z bazylią. Ostatnia wersja mocno czosnkowa będzie świetnym naturalnym antybiotykiem. Podając wartości kaloryczne nie uwzględniłam makaronu czy innych dodatków . Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  10 minut Ilość porcji(...)spory pęczek świeżej bazylii ·          50 g startego Parmezanu / Dziugasa lub     innego sera długodojrzewającego ·          50 g orzeszków piniowych (u mnie najczęściej jednak fistaszki niesolone) ·          5-6 łyżek oliwy

Bazując na smaku
Pomidorowa z mozzarellą 147

przyzwyczajona byłam do innej pomidorowej, takiej polskiej, z makaronem i pływającą marchewką, posypaną pietruszką. Dziwna emulsja podana w małej filiżance wywołała niesmak na mojej twarzy, ku oburzeniu mojej mamy, z którą wtedy byłam. ;) Teraz już robię czasem w domu, bo jest szybka w wykonaniu, a smak roztapiającego się w gorącej zupie sera niesamowicie przyjemny. Spróbujcie! :) Składniki: 0,5 l bulionu

Kuchnia Prezydentowej
Polskie spaghetti BOLOGNESE 249

przepisu byle jakie mielone mięso wieprzowe, oregano, włoskie sery czy włoszczyznę. Będzie mielone mięso indycze dobrej jakości, dużo cebulki, czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, lubczyk, twaróg i świeża melisa. Zapraszam! Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 20-25 minut Składniki: 0,5 kg świeżo mielonego mięsa indyczego 200-250g makaronu typu spaghetti wielozbożowego 2 większe cebule Pół czosnku

Kuchnia PROzdrowotna
Lasange ziemniaczana z pieprzem bałkańskim 135

Lasange w wydaniu bez makaronu, który został zastąpiony ziemniakami. Do tego dania fantastyczne aromatyczne przyprawy od www.owocowyraj.eu Składniki na lasange na duże naczynie żaroodporne ok 45x25 cm : 1200 dag obranych ziemniaków puszka pomidorów w zalewie  2 średnie cebule 500 dag dobrego wędzonego boczku  500 dag startej mieszanki serów żółtych 1 łyżeczka majeranku 2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki

Apetyczna babeczka
Pesto z pietruszki 138

Idealne do makaronu, pikantne i bardzo aromatyczne, polecam :) natka pietruszki 50 ml oliwy z oliwek sok z połowy cytryny ząbek czosnku garść pestek słonecznika 50 g startego cheddara sól i pieprz do smaku Natkę myjemy i wkładamy do blendera. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, słonecznik, starty ser i zalewamy oliwą i sokiem z cytryny. Dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku. Smacznego :) function

Mienta blog
Sałatka z tortellini z pieczarkami i cebulą 424

nazywać "SOS", bo gdy nie mamy właściwie nic co wydawać by się mogło nadaje się na sałatkę, pojawia się właśnie ten przepis. ;) 1 opakowanie dowolnego tortellini (u mnie z serem, ale polecam z szynką, smakuje lepiej) ok. 250g pieczarek (można, a nawet wskazane dać więcej) 4 spore szalotki pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku majonez i śmietana Tortellini gotujemy(...)drobno siekamy. Na małej ilości tłuszczu szklimy cebule, po czym dorzucamy do nich pokrojone pieczarki. Dusimy kilka minut, aż zmiękną. Zawartość patelni przekładamy do miski i mieszamy z makaronem. Dorzucamy posiekany szczypiorek i doprawiamy majonezem ze śmietaną w połączeniu dla nas idealnym. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie delektujemy się pysznym smakiem

Kuchenna Kontrrewolucya
Pasta twarogowa z pomidorami i rzodkiewką 166

Dobre pasty kanapkowe powinny być przede wszystkim zdrowe, smakować rewelacyjnie i być proste i szybkie w wykonaniu. Pasty kanapkowe są dobrą alternatywą dla sklepowych wędlin, pasztetów

Kuchnia Pełna Pasji
Pesto podwójnie bazyliowe 143

Jak już chyba wiecie wszelakie smarowidła to moje ulubione śniadanie. Pesto może być nie tylko smarowidłem ale i pysznym daniem w połączeniu z makaronem czy ryżem

Moje Małe Czarowanie
Ser biały w ziołowej zalewie ala "Apetina" 128

Uwielbiam sałatki, surówki z fetą świeże warzywa z dodatkiem ziół w połączeniu z feta pychota. U mnie twaróg w lodówce musi być codziennie. Wykorzystuję go do

Basia w kuchni