jedynie cebulowy miks. Zagotowujemy na patelni, dodając tarty ser. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażamy mięso... ...do zrumienienia. Mięso przekładamy do sosu i gotujemy na patelni ok. 5 minut. Możemy posypać szczypiorkiem. Możemy podać z ziemniakami, ryżem, makaronem, kaszą gryczaną lub naszymi ziemniaczanymi ciasteczkami. Smacznego
Maminek kulinarnySkładniki: na ciasto 300 g semoliny, użyłam De Cecco 3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce szczypta soli na farsz 250
Moja smaczna kuchniacieście francuskim z kurkami i młodą włoszczyzną. Tarta z kozim serem na spodzie z krupczatki z kurkami i młodą włoszczyzną. Pstrąg z bobem, chorizo i pieczonymi pomidorami. Zupa rybna ze szpinakiem i palonymi pomidorami oraz ośmiorniczkami. Przepiórki z nektarynkami, rozmarynem i masłem. Domowy makaron z warzywami sezonowymi. Owoce leśne z zabayone. Poszłam na całość i wzięłam się
W kuchni Karmel-itkinazwą Rokietta Siewna. Rukola ma bardzo mało kalorii (20 g rukoli to tylko 5 kcal) Ma przyjemny lekko orzechowy smak, można używać jej do sałatek,zup,twarogów,sosów,makaronów. Idealnie komponuje się z innymi sałatami,mozzarellą i oliwą z oliwek. Warto spożywać ją dla zwiększenia odporności, zapobiega anemii i osłabieniom. Jest bogatym źródłem wielu witamin i minerałów(...)zwiększa odporność. Jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Proponuję więc na dziś sałatkę z rukolą. Składniki: Ilość wg.uznania;-) rukola świeże pomidory suszone pomidory czerwona cebula czarne oliwki ser kozi wędzone plastry boczku pestki słonecznika Rukolę umyłam,osuszyłam i przełożyłam do salaterki. Pokroiłam czarne oliwki Dodałam obrane ze skórki pokrojone pomidory zarówno świeże jak i suszone. Cienkie plasterki czerwonej cebuli
potrawyregionalnePieczemy około 45-60 minut, aż makaron będzie miękki i nasiąknie płynem, a z bulionu i fety zrobi się pyszny, kremowy sos. Jeśli Wasze casserole zacznie się przypiekać, zmniejszcie temperaturę do 160⁰C i odrobinę wydłużcie czas pieczenia (jeśli to potrzebne). Gotowe danie posypujemy startym parmezanem i odstawiamy na 5 minut, żeby ser się rozpuścił. Z tej porcji zrobicie danie(...)użyłam 1 kostkę z kurczaka i 0,5 kostki jarzynowej) 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu 2 piersi z kurczaka (500-600g) 1,5 szklanki makaronu orzo/ kritharaki 200g twardej fety ½ szklanki posiekanego koperku 2 łyżeczki soku z cytryny + 1 łyżeczka startej skórki 4 gałązki selera naciowego 3 garście szpinaku 1 łyżka musztardy gruboziarnistej
Karo in the Kitchenporadzę, że kocham to małe zielone nasionko ? I mogę je dodawać do wszystkiego. W tajemnicy Wam powiem, że w zanadrzu mam jeszcze przepis na boskie pierogi z bobem i serem. A dziś zapraszam Was na bardzo prostą sałatkę z dodatkiem młodych ziemniaków i rzodkiewki. Możemy też ją podać w wersji na ciepło, jeśli oczywiście uda się nam obrać gorący bób(...)groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i kozim serem Zielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym Zielone warzywne curry ------------------------------------------------------------- Sałatka z bobem
Kulinarne przygody Gatitygodziny zawinięte w folię, tak aby odpoczęło. Wykonanie – farsz: Ser ricotta wymieszać z parmezanem i drobno pokrojonym łososiem. Do farszu zetrzeć truflę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią (świeżą lub suszoną). Wykonanie – ravioli: Ciasto rozwałkować na cienki placek (można do tego użyć maszynki do makaronu) uważając, aby nie podsypywać ciasta zbyt mocno mąką. Z ciasta wykroić
Kuchnia Bon Appetitczerwone buraczki 250 g pomidorków koktajlowych Duży (podwójny) pęczek pietruszki Garść szpinaku Makaron spaghetti 4 szklanki mąki Szklanka ryżu 2 jajka Masło Drożdże paczka Garść orzechów włoskich Przyprawy: Musztarda ziarnista Miód Oregano Pieprz kajeński Sos sojowy Olej oliwa Olej sezamowy Ze spiżarki: 2 łyżki tartego twardego sera (dziugas, parmezan) Pobierz listę zakupów Zanim ruszycie do sklepu z listą zakupów, sprawdźcie
Niedzielny kucharzkości. Wtedy mamy dużo mniej pracy. Roladki można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. W zakładce mięsa znajdziecie również inne pomysły na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. 8 podudzi z indyka 2-3 ogórki kiszone 1 mała czerwona papryka 50 g żółtego sera 1 czerwona cebula sól pieprz słodka papryka 1 pomidor 3 łyżki masła klarowanego
O kuchni z uczuciemtrzeba zmywać ;-) ) smarujemy lekko olejem i na jej dnie układamy ugotowany makaron, na rozkładamy równomiernie mięso, a następnie szpinak. Całość zalewamy przygotowanym sosem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut - sos powinien się ściąć. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy zapiekankę serem i odstawiamy na 5 - 10 minut. Kroimy i jemy
Czary - gary w kuchniskładników i cała rodzina zadowolona. Dziś zrobimy coś bardzo szybkiego do makaronu i bardzo zdrowego! Składniki fusilli Malma nierafinowany olej kokosowy Woj Len cukinia baby czerwona papryka żółta papryka lub igołomska świeże pomidory lub pomidory z puszki bazylia szczypiorek oliwa z oliwek czosnek i cebula ser owczy do posypania i ser w plastrach Na rozgrzaną patelnię dajemy trochę
Z Kuchni Do Kuchniniego granulowany czosnek i śmietanę. Kiedy śmietana prawie się zagotuje dodać starty ser, czarny pieprz i chwilę razem gotować cały czas mieszając. Kiedy sos zgęstnieje dodać 1/3 szklanki gorącej wody. Po 2-3 minutach sos przelać do warzyw, wymieszać i ewentualnie doprawić. Podawać z kaszą lub makaronem
Trzeci talerzprzygotowany według tradycyjnego przepisu z Campidano Fregola - gatunek regionalnego makaronu z Sardynii - z szafranem Dodatki z jarzyn Sałatka z karczochów z bottargą Karczochy i ziemniaki z schiscionera (czosnek i pietruszka) Sardyńska kompozycja warzyw z sosem pinzimonio (oliwa z oliwek z Parteolli, sól, pieprz) Sery i owoce Zestaw serów pecorino o różnej dojrzałości (świeży, średni
Moja smaczna kuchniabrokułem, marchewką i tahini ciągnąc ten ciecierzycowy szał możecie zrobić orientalny* makaron z w sosie dyniowym, z podsmażaną cebulką, marchewką i zielonym groszkiem *z kminkiem rzymskim, przyprawą galam masalam itd a żeby nie zanudzić was już tą ciecierzycą, to polecam wegańskie kluski z mniej wegańskim serem, no, ale Ci co weganami są zawsze mogą go zastąpić chociażby tahini Szpinakowe
More food, love and dreams