veggies you want) 3. Poduszeczki ze szpinakiem / Spinach puffs 4. Rozmarynowe placuszki z cukinii / Zucchini fritters with rosemary 5. Placuszki z cukinii z wędzonym serem / Zucchini fritters with smoked cheese 6. Wegeburgery z kotletami sojowymi / Veggie burgers with soy protein 7. Sałatka grecka z cornbreadem / Cornbread with Greek salad Makaron/Pasta 8. Amore pomidore(...)sauce with olives 9. Spaghetti od Nicole / Nicole's spaghetti 10. Spaghetti al pesto / Spaghetti al pesto 11. Spaghetti Napoli 2.0 / Spaghetti Napoli 2.0 12. Makaron z imbirem / Pasta with ginger 13. Spaghetti bolognese / Spaghetti Bolognese 14. Spaghetti z cukinią / Spaghetti with zucchini 15. Pesto szpinakowe / Spinach pesto Ryż i kasze/Rice
Qlinarnie i Qlinarnieciepło, np. z makaronem lub na zimno w formie pasty, np. do kanapek lub grzanek. Prosty i szybki przepis, którego przygotowanie zajmuje nie więcej niż 30 minut, a smakuje znakomicie. Musicie koniecznie go wypróbować! Składniki: ok. 400 g bobu 1-2 ząbki czosnku 15 listków bazylii 50 g orzechów nerkowca 50 g sera parmezan 7-8 łyżek oleju rzepakowego
Kuchnia MagdaLenytygodni.Był j uż makaron , lasagne . Kolej na tart ę szpinakową :) składniki: na ciasto: szklanka mąki 1/2 kostki margaryny 1 żółtko 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli na farsz: 30 dag szpinaku 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 20 dag serka śmietankowego 4 łyżki żółtego sera ( tartego ) 2 jajka przyprawy: sól
Darcia w kuchniwrzucić do naczynia ulubione warzywa, makaron, może mięso, zalać sosem lub śmietanką, zapiec i gotowe. U mnie dzisiaj zapiekanka z fasolką szparagową :) Chyba jedna z moich ulubionych. SKŁADNIKI: 4 średniej wielkości ziemniaki, ugotowane w mundurkach 2 piersi z kurczaka 1/2 kg fasolki szparagowej, ugotowanej al dente 200 g świeżego szpinaku 150 g startego żółtego sera (ostrego) 200 ml śmietanki
Kuchnia w opałachpodsmażyć na maśle klarowanym. Makaron, pokrojone szparagi, pieczarki i kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla by ser lekko się zapiekł
Ala piecze i gotujefaszerowanych piersi z kurczaka, później makaronu z sosem szpinakowym, a ostatecznie przydał się do naleśników... Obiad dość szybki pomijając smażenie naleśników... 8 naleśników (do mojego naczynia weszło 5 reszta była na zimno) Potrzebujemy: 8 naleśników duża podwójna pierś z kurczaka duży pęk szpinaku (pamiętajmy, że ostatecznie po smażeniu dużo go nie będzie) pół kostki sera typu feta puszka pomidorów krojonych
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/zestawieniu z makaronem). Porcja na 4-6 osób. Przygotowanie zabiera 25 minut. Samo gotowanie 20 minut. Potrzebne nam będą : 3 cukinie średniej wielkości, 3 łyżki mąki, 3 łyżki śmietany (najlepiej w miarę gęstej), 2-3 żółtka, 1 opakowanie proszku do pieczenia, 1 mała cebulka, kurkuma (do woli), 40-50 g startego sera typu parmezan, kilka listków estragonu (świetnie komponuje
MODA NA BIOczasie nastawiam wodę na makaron w dużym garnku, dodaję sól. Gd y mięso będzie już miękkie, a woda w większości odparuje dodaję p omidor y i przecier i czekam aż się zagotuje, próbuję jak trzeba dodaję pierzu cz y soli na konie c doprawiam baz ylią, oregano . Oc zywiście można posypać żółt ym serem po wierzchu ! Smacznego
NA MOIM TALERZUkiszonych ogórków, starty, żóty ser, drobno posiekany koperek i wymieszać. Zupę przyprawić solą i pieprzem do smaku. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1,75 litra zupy. Koperek można zastąpić drobno posiekaną natką pietruszki. Zupę można także zblendować i podawać z grzankami jako krem. Zupę można podać z osobno ugotowanym makaronem. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaWasi znajomi oniemieją;) To jeden z tych przepisów, w których efekt znacznie przewyższa wysiłek włożony w przygotowania. Aby zrobić tę sałatkę, wystarczy wymieszać warzywa z pysznym orzechowym dressingiem , posypać serem i posiekanymi orzechami. Najbardziej kluczowe jest tu fantazyjne rozrzucenie składników na półmisku, szczególnie dekoracyjne powykręcanie paseczków cukinii. Na pewno dacie radę! Dajcie się ponieść Waszej artystycznej stronie i koniecznie przygotujcie(...)surowej cukinii, głównie z uwagi na jej efekt dekoracyjny. Dramatycznie wijące się zielone wstęgi uzyskane przy pomocy obieraczki do warzyw są bardzo piękne, czy w sałatce, czy np. z makaronem. Zresztą specjaliści od surowej kuchni i diety bezglutenowej chętnie wykorzystują cukiniowe wstęgi jako warzywne pappardelle . Kontynuując włoskie powiązania, dzisiejsza sałatka kojarzy mi się z kuchnią północnych Włoch , w której
Chilli Czosnek i Oliwaszczególnie za to, że do tej pory do zupy nie dodawałam przesmażonych wcześniej warzyw - a to dobra metoda, bo zupa zyskuje na smaku. W przepisie podany był makaron tortellini serowy, a ja kupiłam akurat ricottę ze szpinakiem i takiego użyłam - wyszło przesmacznie :) TU znajduje się przepis oryginalny, ja podaję tak jak sama przygotowałam. Składniki: Bulion: 2-3 duże marchewki(...)sól do smaku Składniki na zupę: 1 duża marchewka 1 mała pietruszka biała część pora kawałeczek selera 1 puszka pomidorów (400g) 2-3 ząbki czosnku 250 g tortellini ser ricotta ze szpinakiem 1 litr bulionu warzywnego natka pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania: Do garnka z wrzątkiem wkładamy składniki na bulion i gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy
Kolorowy Przepisownikząbki czosnku (lub więcej jeśli są małe) łyżeczka suszonego tymianku pęczek natki pietruszki oliwa z oliwek 4-5 łyżek sól i pieprz do smaku parmezan lub inny podobny ser do posypania ( często używam Dziugasa Litewskiego) Na dużą patelnie wlewam oliwę i wrzucam zmiażdżony czosnek oraz tymianek. Gdy zaczną wydzielać zapach wrzucam marchewkę i cukinię pokrojone na bardzo cieniutkie(...)warzyw. Kilka minut przesmażam warzywa, aż zmiękną, ale wciąż będą lekko twardawe. Doprawiam je sola i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. W międzyczasie gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu i prosto z garnka wrzucam na patelnię z warzywami dodając też kilka łyżek wody z gotowania. Sprawdzam jeszcze raz czy nie trzeba całości doprawić, a następnie wrzucam
Simple DishKakaowy fasolowy omlet biszkoptowy; z ricottą i gruszką Jaki grubasek wyszedł ^^ A wieczorem wybieram się z D na nightskating ;) A was zostawiam dziś z
More food, love and dreamsSpaghetti bolognese to chyba jedna z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej. Dane łatwe w wykonaniu i bardzo sycące. Ale robiliście je z dodatkiem sera
Zofiana