makaron z serem - 5662 przepisów (strona:189/378)

Dynia makaronowa zapiekana i kasza jaglana z kleksem śmietany 140

pół wzdłuż, wydrążamy gniazdo nasienne, i wkładamy do piekarnika na pół godziny w temp 200 st. Wyjmujemy i studzimy. Widelcem wydrążamy miąższ który przypomina makaron. Miąższ mieszamy z mięsem, jajkiem przyprawami i 100 g sera żółtego. Nakładamy nadzienie do misek dyniowych i posypujemy serem. Zapiekamy ok 30-35 min W międzyczasie gotujemy kaszę jaglaną na sypko w 2 szkl wody

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti razowe ze szpinakiem, kurczakiem i bazyliowym pesto 302

lubczyku 2 łyżki oleju z cytryną i bazylią Sól Pieprz świeżo mielony z młynka 2 ząbki czosnku Dodatkowo: 300 g szpinaku 100 g sera feta 1 ząbek czosnku 2 łyżki pesto z bazylią 200 g makaronu razowego spaghetti Filet z kurczaka kroimy w większą kostkę i marynujemy w oleju z cytryną i bazylią. Doprawiamy liściem lubczyka, przeciśniętym przez praskę czosnkiem(...)patelnię, dodajemy kurczaka, podsmażamy. Następnie dokładamy szpinak ( u mnie mrożony), dusimy pod przykryciem. Pod koniec kiedy szpinak ładnie połączy się z mięsem dodajemy pesto z bazylii, pokrojony w kosteczkę ser feta, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdy wydaje się nam, że mięso może być zbyt suche podlewamy odrobiną bulionu. Spaghetti gotujemy al dente

VioletoweKucharzenie
Tortellini zapiekane z boczkiem 149

raczej z piekarnika :) Jeśli macie ochotę na inne dania z tortellini to zapraszam do zakładki Makarony. Znajdziecie tam kilka pomysłów i przepisów na szybki obiad. 300 g tortellini 200 g wędzonego boczku 2 łyżki oleju 2 pomidory 1 cebula 150 g sera mozzarella 200 g śmietany sól pieprz papryka ostra koperek Tortellini ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na oleju podsmażyć

O kuchni z uczuciem
Makaronowe muszle ze szpinakiem+ film 209

pyszną kolację. Podane na zimno stanowią wyjątkowo atrakcyjną dla kubków smakowych przekąskę.  składniki na około 17-20 sztuk 250 g makaronu muszelki ( typu Conchiglioni ) 300 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 120 g sera camembert 200 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach szczypta gałki muszkatołowej czarny pieprz sól przepis W garnku z osolonym wrzątkiem gotujemy al dente(...)makaron, według przepisu na opakowaniu, uważając aby się nie rozpadł a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową i studzimy na płaskim talerzu. Opłukane liście szpinaku siekamy( możemy je również zostawić w całości), po czym wrzucamy na patelnię z rozgrzanym masłem i dusimy kilka minut aż stracą na objętości. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, całość doprawiamy odrobiną soli, czarnym pieprzem oraz

Smakowite Dania
Zupa serowa z makaronem 188

Szybka ,prosta i sycąca zupa serowa z jednym z ulubionych serów. Składniki 200 g sera gorgonzola 100 g serka topionego śmietankowego 2 marchewki pietruszka mały seler 1,25 l bulionu warzywnego por (biała część) oliwa z oliwek 3 łyżki gęstej śmietany szczypiorek 500 g makaronu wstążki (u mnie Tagliolini z papryczką peperoncino) Przygotowanie   Obraną marchew ,pietruszkę i seler kroimy(...)piórka i podsmażamy na odrobinie oliwy ,następnie zalewamy bulionem i gotujemy do momentu ,kiedy warzywa staną się al dente. Dodajemy ser gorgonzola oraz serek śmietankowy ,rozpuszczamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Makaron porcjujemy do talerzy i zalewamy ciepłą zupą. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem

R'n'G Kitchen
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej 168

Sprawdźcie… Faszerowana pierś z kurczaka – składniki (na 4 porcje) 4 filety z kurczaka ok. 12 suszonych pomidorów 100g sera pleśniowego (np. z niebieską pleśnią) 12 plastrów szynki parmeńskiej pieprz oregano bazylia Tagliatelle ze szpinakiem – składniki makaron tagliatelle 400g szpinaku najlepiej mrożonego 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany sól pieprz gałka muszkatołowa łyżka masła Faszerowana pierś(...)końca. Suszone pomidory kroimy w paseczki. Ser pleśniowy kroimy w drobną kosteczkę. Piersi faszerujemy pomidorami i serem. Następnie zawijamy je w szynkę parmeńską i układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C. Tagliatelle ze szpinakiem – przepis Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na odrobinie masła przesmażamy szpinak. Dodajemy drobno posiekany czosnek i całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z gorgonzolą i brie 177

zagotowania na małym ogniu od czasu do czasu mieszając 10 min. W międzyczasie grillujemy frankfurterki. Po tym czasie odstawiamy z gazu- dodajemy pokrojony ser, mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy natkę pietruszki, ugotowany i odcedzony makaron. Mieszamy. Kładziemy na gaz na 2-3 min . Obiad gotowy. Prawda , że było szybko ? Smacznego

Smaki Edyty
Makaron z cukinią i szynką 183

przeciętna porcja dla osoby dorosłej. Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 dorosłych osób i 1 małego dziecka. Parmezan można zastąpić mieszanką serów twardych  Reggio piatto  dostępną w przystępnej cenie w sieci sklepów Biedronka. Makaron należy gotować równocześnie z przygotowaniem sosu. Oliwę można zastąpić olejem, a szynkę boczkiem. Można użyć makaronu o dowolnym kształcie

Gospodyni Miejska
Muszle z trzema serami nadziewane mięsem mielonym 278

wszelkie nowości  w tym zakresie zawsze przykłuwają moją uwagę. Już od jakiegoś czasu zabierałam się za zrobienie zapiekanki w formie nadziewanych muszli. W końcu udało mi się zakupić makaron   (o dziwo nawet w hipermarketach nie zawsze jest dostępny) , więc zostało mi jedynie wymyślenie co dalej z nimi zrobić ...   Zwykle nadziewam Cannelonni, więc muszle wydały mi się miłą(...)sama wymyśliłam nadzienie. Wyszło pysznie. Polecam danie. Jest proste w przygotowaniu, a wygląda na bardzo skomplikowane. Świetnie sprawdzi się jako danie na proszony obiad.     Muszle z trzema serami nadziewane mięsem mielonym     Składniki: Nadzienie:     0,5 opakowania muszli (używam z Lubelli) 100 g sera Gorgonzola 2 kulki sera mozzarella 50 g parmezanu suszone pomidory (około

Mania Gotowania
Sos pieczarkowy do makaronu 435

pieczonych, kaszy gryczanej, jęczmiennej lub innej ulubionej. Składniki: * 450 g pieczarek * 1 cebula * 1 ząbek czosnku * 120 g sera ricotta * 100 ml słodkiej śmietanki 30% * 1 łyżka masła * 1 łyżka oliwy z oliwek * sól, pieprz * świeża natka pietruszki * ulubiony makaron Wykonanie: Pieczarki oczyścić, obrać. Grzyby pokroić w pół plastry. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać masło(...)minut. Po tym czasie do pieczarek dodać ser ricotta oraz słodką śmietankę - całość dokładnie zamieszać. Pozostawić na ogniu, już bez przykrycia, i dusić kilka minut, aż sos stanie się kremowy.  Sos pieczarkowy doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki. Sos pieczarkowy podawać z ulubionym makaronem lub kaszą. Smacznego

kolorowotorcikowo
Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i twarożkiem wędzonym #omnomnom 274

spaghetti i zadziałałam jak należy - fusion - kolorowo i smacznie :) Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i twarogiem wędzonym Składniki na 2 porcje: -200 g makaronu spaghetti Om nom nom - 400g szpinaku mrożonego (może być brykiet) - 2 ząbki czosnku - 100g sera gorgonzola picante - 100g twarogu wędzonego - czerwona papryczka chili świeża -  świeżo mielony pieprz - sól - oliwa z oliwek do smażenia   Makaron gotujemy

Sajkofanka smaku
C - Bunt na pokładzie i szpinakowa inspiracja 223

cóż, szpinak kupiony, podobnie jak makaron, więc może faktycznie nie specjalnie jest co pokazać... Pene ze szpinakiem Składniki: 400 g makaronu pene 450 g szpinaku jogurt naturalny duży 3 -4 ząbki czosnku około 50 g sera mozarella sól i pieprz do smaku 1-2łyżki soku z cytryny łyżka masła łyżka oliwy z oliwek Makaron ugotować

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Spaghetti z sosem pomidorowym i serem 145

makaron spaghetti - 40 dag koncentrat pomidorowy -1 mały słoiczek cebula - 2- 3 szt czosnek - 3 ząbki masło - 2 łyżki  mąki pszenna - 1 łyżka pieprz kolorowy sól cukier  oregano majeranek papryka ser żółty tarty Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę i wrzucić na rozgrzany na patelni olej i zeszklić ją. Czosnek obrać i posiekać, dodać pod koniec smażenia cebulki(...)zrobić delikatną zasmażkę , następnie dodajemy koncentrat i dokładnie łączymy wszystko razem. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem, cukrem, majerankiem, oregano i papryczką. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, nakładamy na talerze , polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem

Camilla w kuchni
Makaron rigatoni z sosem mięsnym 172

Jakiś czas temu znalazłam na Pinterest foto, na którym makaron rigatoni był poukładany w tortownicy, zalany sosem mięsnym i posypany żółtym serem – wszystko to zapiekane. Bardzo mi się spodobał ten pomysł, więc dziś na obiad podałam taki wymysł. Autorowi bardzo dziękuję za urozmaicenie gotowania ;) Składniki450 g mięsa mielonego500 g makaronu rigatoni4 ząbki

Pink Envelope
Szpecle z kapustą i grzybami 187

przygotowanie szpecli samodzielnie, ale póki co kupujemy je w sklepie. Pasują za równo suszone (jak makaron), jak i świeże, które można znaleźć w lodówkach. Wracając do naszej potrawy, szpecle świetnie nadają się do zapiekanek, my zapieczemy je z grzybami, białą kapustą, kurczakiem i serem. Jeżeli ktoś szuka dania wegetariańskiego można śmiało pominąć kurczaka. Przepis Składniki: 600 g kapusty pekińskiej(...)kurczaka sól i pieprz 60 g masła łyżeczka gałki muszkatołowej 125 ml bulionu warzywnego 150 g gęstej śmietany 200 g potartego sera 2 średniej wielkości cebule Jak już pisaliśmy we wstępie szpecle można zastąpić domowym makaronem. Przygotowanie: Kapustę myjemy, suszymy i tniemy w paseczki. Grzyby kroimy na pół, albo ćwiartki w zależności od wielkości. Szpecle, przygotowujemy według opisu na opakowaniu

KasiaiKrzysiu.pl