Zastanawialiście się może kiedyś jak i gdzie powstał makaron? Oczywiście to tylko hipoteza ale jeżeli jesteście ciekawi, to zapraszam do poczytania. Niektórzy twierdzą,że wymyślili go
Kopystką po garachPłaskurka czyli pszenica płaskurka to jedno z najstarszych zbóż w dziejach ludzkości, zdrowe i nie uczula. Makaron z tej mąki jest jędrny i smakuje obłędnie. Dziś
Moje Małe Czarowaniedostępnych składników jakie mamy w domu. Sałatki z makaronem są sycące możemy podać na obiad, kolację i zabrać w formie lunchu do pracy. Składniki Makaron calamari Łosoś wędzony na zimno Rukola Szpinak Ser biały Pomidory koktajlowe Sos Vinaigrette ziołowo- koperkowy 50mloleju rzepakowego
Kulinarne pyszności MolkiDziś dwa kolory na talerzu czyli buraczkowy i zielony rodem ze słonecznych wzgórz. Tak mi się kojarzą rejony gdzie rosną owoce smaczliwki czy awokado, z ciepłem
Moje Małe Czarowaniechwilkę gotujemy - doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Możemy również przyprawić chilli lub pieprzem cayenne - zupa będzie wtedy mega rozgrzewająca. Zupę podajemy z makaronem lub ryżem. Świetne będą również grzanki lub ser mozzarella porwany na kawałki. Całość posypujemy posiekaną zieleniną : koperkiem, pietruszką lub bazylią. Smacznego :) Sprawdź inne wspaniałe przepisy na domowe i tradycyjne zupy
Moja Książka KucharskaPrzedstawiam dziś danie idealne na obiad w te chłodne dni. Pyszna i sycąca lasagne z sosem mięsno-grzybowym, beszamelem i dużą ilością mozzarelli, na koniec zawinięta
karmelowyDziś obiad po tajsku, czyli szybko, smacznie i wartościowo. Do makaronu chow mein dodałam krewetki i paprykę czerwoną, pasują do siebie idealnie. Sos tajski z bazylią
Moje Małe CzarowanieTak wiem, powtarzam się ... Ale co zrobić, że uwielbiam proste, smaczne, a co najważniejsze szybkie obiady. Gdy sił brak i czasu mało, z pomocą przychodzą warzywa
Gotowanie z pasjąkawałki. Po około 5 minutach dodajemy główki szparagów, groszek i podlewamy 100 ml wody z gotującego się makaronu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowany, odcedzony makaron, mieszamy. Jeśli to konieczne przyprawiamy. Posypujemy tartym serem i skórką otartą z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki
Smakowity Blog Kulinarnytakiej formie jak jest i zużyć go do makaronu. Ja powstałą porcję sosu podzieliłam na pół i przez dwa dni podałam z makaronem bavette. Ugotowany makaron wymieszany z gorącym sosem posypałam na talerzach serem corregio, pokrojonymi oliwkami i kaparami. Na wierzch – portugalskie wędzone na ciepło sardynki bez skóry, a do uzupełnienia całości – chrupiące pszenne grzanki z masłem czosnkowym i świeża
Karo in the Kitchencayenne. Gotować na małym ogniu 30 minut. Wyczytałam gdzieś że sos bolognese lubi długie gotowanie. Znalazłam to w starej książce z oryginalnymi włoskimi przepisami. Ugotować makaron, położyć na talerz, polać sosem i obsypać serem. Smacznego
Kuchnia PokoleńDziś zapraszam po przepis na szybkie, pyszne i przyjemne tagliatelle z wołowiną, porami i boczniakami w pysznym sosie śmietanowym. To jedno z tych dań, które robi
karmelowychciało wrócić! Nie ma lepszej metody, robię to danie zamykam oczy i znowu to widzę i znowu to pamiętam! Na jedną porcję potrzebujesz: - garść ugotowanego makaronu, ja wybrałam kokardki - 2-3 łyżki białego sera lub twarogu - 2 łyżki śmietanki - garść truskawek - miód lub syrop z agawy bądź cukier - listki mięty Całość wymieszaj i gotowe! Tylko tyle
SMYKWKUCHNI