kawałki. Po około 5 minutach dodajemy główki szparagów, groszek i podlewamy 100 ml wody z gotującego się makaronu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowany, odcedzony makaron, mieszamy. Jeśli to konieczne przyprawiamy. Posypujemy tartym serem i skórką otartą z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki
Smakowity Blog Kulinarnytakiej formie jak jest i zużyć go do makaronu. Ja powstałą porcję sosu podzieliłam na pół i przez dwa dni podałam z makaronem bavette. Ugotowany makaron wymieszany z gorącym sosem posypałam na talerzach serem corregio, pokrojonymi oliwkami i kaparami. Na wierzch – portugalskie wędzone na ciepło sardynki bez skóry, a do uzupełnienia całości – chrupiące pszenne grzanki z masłem czosnkowym i świeża
Karo in the Kitchencayenne. Gotować na małym ogniu 30 minut. Wyczytałam gdzieś że sos bolognese lubi długie gotowanie. Znalazłam to w starej książce z oryginalnymi włoskimi przepisami. Ugotować makaron, położyć na talerz, polać sosem i obsypać serem. Smacznego
Kuchnia PokoleńDziś zapraszam po przepis na szybkie, pyszne i przyjemne tagliatelle z wołowiną, porami i boczniakami w pysznym sosie śmietanowym. To jedno z tych dań, które robi
karmelowychciało wrócić! Nie ma lepszej metody, robię to danie zamykam oczy i znowu to widzę i znowu to pamiętam! Na jedną porcję potrzebujesz: - garść ugotowanego makaronu, ja wybrałam kokardki - 2-3 łyżki białego sera lub twarogu - 2 łyżki śmietanki - garść truskawek - miód lub syrop z agawy bądź cukier - listki mięty Całość wymieszaj i gotowe! Tylko tyle
SMYKWKUCHNIchwilkę gotujemy - doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Możemy również przyprawić chilli lub pieprzem cayenne - zupa będzie wtedy fajnie rozgrzewająca. Zupę podajemy z makaronem lub ryżem. Świetne będą również grzanki lub ser mozarella porwany na kawałki. Całość posypujemy posiekaną zieleniną : koperkiem, pietruszką lub bazylią. Smacznego :) Zobacz również inne przepisy na udane zupy
Moja Książka Kucharskaprzepis na genialne Fettuccine kurczakiem, szpinakiem i gorgonzolą . Danie niesamowicie szybkie, smaczne i sycące! Koniecznie spróbujcie – może jeszcze dziś? Polecam! SKŁADNIKI : ( 2 porcje ) * makaron fettuccine – 300 g * filet z kurczaka – 200 g * ser gorgonzola – 100 g * świeży szpinak – 250 g * czosnek – 3 ząbki * szalotka – 1 szt * papryczka chili – 1 szt * sol, pieprz, gałka muszkatołowa * oliwa * masło min. 82% SPOSÓB(...)kostkę kurczaka, smażymy kilka minut i wrzucamy oczyszczone liście szpinaku. Dodajemy czubatą łyżkę masła, podgrzewamy ok. 3-4 minuty, doprawiamy sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy ugotowany al dente makaron, pokrojoną gorgonzolę, dokładnie mieszamy,podgrzewamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy gorące! Smacznego
Ostra na Słodkoprzykryciem aż papryka będzie miękka, a sos zgęstnieje. Na koniec wszystko doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. W oddzielnym garnku z osoloną wodą gotujemy makaron tagliatelle, Z wierzchu na talerzu możecie posypać serem startym na tarce o drobnych oczkach. Smacznego
Gotuj z MąkąZapiekanki makaronowe. Kto nie lubi?...Ja uwielbiam pod każdą postacią. Dzisiejszy przepis troszkę bardziej czasochłonny-ale efekt końcowy całkiem fajny. SKŁADNIKI: Penne 1/2 szklanki śmietany
Kopystką po garachtymianek.Przyprawiamy solą i białym pieprzem,gotujemy ok.2 min.Do sosu dodajemy musztardę, jak potrzeba to robimy zasmażkę z mąki,i dodajemy do sosu,chwilę gotujemy mieszając.Makaron przekładamy na półmisek i polewamy sosem,posypujemy serem cheddarem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZanim zaczęłam się "świadomie" odżywiać, moim popisowym daniem był makaron z tuńczykiem, śmietaną, kukurydzą i dużą ilością sera żółtego (!!!). Teraz tę potrawę nazwałabym: gluten z rtęcią, aluminium, kazeiną i gmo. Nie było to zdrowe, ale smakowało dobrze. Po prostu bardzo lubiłam smak tuńczyka i z tęsknoty za nim powstał właśnie wegański "tuńczyk" mielony. Podałam go dziś na chlebku z siemienia
Jeść, by żyć w zdrowiuzdążymy zjeść ich w tej postaci (np. chleb, bułki), czy resztki produktów, którymi trudno byłoby obdzielić całą rodzinę (np. końcówki szynek, kiełbas.) Nie zabrakło makaronu z sosem czy pysznej zapiekanki z chleba, sera i kiełbasy. Wspólnie przygotowaliśmy konfitury z dyni i śliwek. Nie zabrakło luźnej atmosfery, jak zresztą podczas każdego spotkania w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ale większość z tych rozmów
Codzienna kuchnia niecodziennagranatu sól, pieprz świeżo mielone kilka oliwek drobno pokrojonych garść szczypiorku do dekoracji kilka łyżek drobno tartego sera dowolny 0.700 dag słodkich pomidorów sparzonych ,obranych ze skórki Sposób: Pomidory blendujemy i dusimy na małym ogniu, dodajemy bazylię , oregano , pieprz i sól Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu , w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy . Zlewamy wodę ale nie odcedzamy przepis wcześniej(...)zacznie wyparowywać dodajemy owoce morza i pietruszkę . Często mieszamy smażymy chwilkę gdy krewetki zmienią swój kolor dodajemy wszystko do naszego makaronu ,i delikatnie łączymy nasz jakże prosty wytrawny obiad . Posypujemy owocem granatu, szczypiorkiem , oliwkami i serem Można ????? Pewno że można !!! Buziaki i Smacznego
Viola cooks with passionBakłażan to jedno z moich ulubionych warzyw i jadam go często. Tym razem wylądował z makaronem z sepią na jednym talerzu i było to idealne połączenie
Moje Małe Czarowanie