makaron z serem - 5662 przepisów (strona:184/378)

Cukiniowe spaghetti z pesto z awokado 141

Przepyszny obiad dziś na stole. Spaghetti z cukinii zrobione na tarce a potem blanszowane. Pesto z awokado robi się błyskawicznie więc w kilka minut obiad gotowy

Moje Małe Czarowanie
Makaron z suszonymi pomidorami, marchewką ,cukinią i szynką parmeńską -w sosie maślanym 149

Zastanawialiście się może kiedyś jak i gdzie powstał makaron? Oczywiście to tylko hipoteza ale jeżeli jesteście ciekawi, to zapraszam do poczytania. Niektórzy twierdzą,że wymyślili go

Kopystką po garach
Sałatka z makaronu z płaskurki z groszkiem 120

Płaskurka czyli pszenica płaskurka to jedno z najstarszych zbóż w dziejach ludzkości, zdrowe i nie uczula. Makaron z tej mąki jest jędrny i smakuje obłędnie. Dziś

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z makaronem 193

dostępnych składników jakie mamy w domu. Sałatki z makaronem są sycące możemy podać na obiad, kolację i zabrać w formie lunchu do pracy. Składniki Makaron calamari Łosoś wędzony na zimno Rukola Szpinak Ser biały Pomidory koktajlowe Sos Vinaigrette ziołowo- koperkowy 50mloleju rzepakowego

Kulinarne pyszności Molki
Buraczane tagliatelle z pesto z awokado i bazylii 149

Dziś dwa kolory na talerzu czyli buraczkowy i zielony rodem ze słonecznych wzgórz. Tak mi się kojarzą rejony gdzie rosną owoce smaczliwki czy awokado, z ciepłem

Moje Małe Czarowanie
ZUPA POMIDOROWA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM 101

chwilkę gotujemy - doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.  Możemy również przyprawić chilli lub pieprzem cayenne - zupa będzie wtedy mega rozgrzewająca. Zupę podajemy z makaronem lub ryżem. Świetne będą również grzanki lub ser mozzarella porwany na kawałki. Całość posypujemy posiekaną zieleniną : koperkiem, pietruszką lub bazylią. Smacznego :) Sprawdź inne wspaniałe przepisy na domowe i tradycyjne zupy

Moja Książka Kucharska
Lasagne mięsno-grzybowe w boczku / Bacon wrapped meat and mushroom lasagna 180

Przedstawiam dziś danie idealne na obiad w te chłodne dni. Pyszna i sycąca lasagne z sosem mięsno-grzybowym, beszamelem i dużą ilością mozzarelli, na koniec zawinięta

karmelowy
Chow mein w sosie tajskim z bazylią, tofu i krewetkami 203

Dziś obiad po tajsku, czyli szybko, smacznie i wartościowo. Do makaronu chow mein dodałam krewetki i paprykę czerwoną, pasują do siebie idealnie. Sos tajski z bazylią

Moje Małe Czarowanie
makaron trzy kolory 148

Tak wiem, powtarzam się ... Ale co zrobić, że uwielbiam proste, smaczne, a co najważniejsze szybkie obiady. Gdy sił brak i czasu mało, z pomocą przychodzą warzywa

Gotowanie z pasją
Makaron soba ze szparagami i groszkiem 117

kawałki. Po około 5 minutach dodajemy główki szparagów, groszek i podlewamy 100 ml wody z gotującego się makaronu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowany, odcedzony makaron, mieszamy. Jeśli to konieczne przyprawiamy. Posypujemy tartym serem i skórką otartą z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki

Smakowity Blog Kulinarny
Sos pomidorowy – z pieczonych pomidorów 225

takiej formie jak jest i zużyć go do makaronu. Ja powstałą porcję sosu podzieliłam na pół i przez dwa dni podałam z makaronem bavette. Ugotowany makaron wymieszany z gorącym sosem posypałam na talerzach serem corregio, pokrojonymi oliwkami i kaparami. Na wierzch – portugalskie wędzone na ciepło sardynki bez skóry, a do uzupełnienia całości – chrupiące pszenne grzanki z masłem czosnkowym i świeża

Karo in the Kitchen
Tagiatelle z sosem bolognese 131

cayenne. Gotować na małym ogniu 30 minut. Wyczytałam gdzieś że sos bolognese lubi długie gotowanie. Znalazłam to w starej książce z oryginalnymi włoskimi przepisami. Ugotować makaron, położyć na talerz, polać sosem i obsypać serem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
tortellini z botwinką i serem pleśniowym 118

botwinką - młodziutką można zjeść właśnie teraz. I gdy będziecie mieć za sobą już i chłodnik i zupę , to spróbujcie trochę poeksperymentować. Spróbujcie botwinki w towarzystwie makaronów , w sałatce lub z malutkimi pierożkami i serem pleśniowym, co dziś właśnie proponuję. tortellini na botwince 250 g tortellini grzybowego lub serowego, 2 duże pęczki botwinki, 100 g błękitnego sera pleśniowego, sól, pieprz, oliwa

Eksperyment sobotni