makaron z serem - 5662 przepisów (strona:193/378)

SPAGHETTI BOLOGNESE Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ 153

przyprawa do spaghetti bolognese 15g  firmy KAMIS sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku szczypta ostrej papryki słodka czerwona papryka oliwa do smażenia makaron ( spaghetti, tagliatelle) parmezan do posypania ( lub inny twardy ser ) garść czarnych oliwek pokrojonych na plasterki (opcjonalnie) Drobno pokrojoną cebulę zeszkliłam na oliwie. Dodałam do niej starty czosnek. Lekko posoliłam. W międzyczasie pokroiłam bakłażana

potrawyregionalne
Zapiekanka makaronowa - Pasticio 253

lekko posmarować tłuszczem i ułożyć równiutko rurki makaronowe wzdłuż formy. Na nim połowę sosu bolońskiego, następnie znów makaron i kolejna warstwa sosu bolońskiego, znów makaron i cały sos beszamelowy.  Można posypać wierch żółtym serem.   Zapiekać ok 40 min w temp 180 st  Dzięki  Skworcu  jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti z mięsem w sosie szpinakowym 153

resztę czosnku, smażyć tylko do momentu aż szpinak straci wiotkość, wlać śmietankę, zagotować i ewentualnie doprawić do smaku. Makaron przyrządzić wg instrukcji na opakowaniu. Wymieszać makaron i mięso i podawać. Można posypać startym żółtym serem lub parmezanem. Smacznego

na moim stole...
Jajka w innym spojrzeniu 160

kropki wykonujemy majonezem - na czubek noża nakładamy majonez i delikatnie dotykamy nim pomidora. Łódeczki Jajka przekrawamy na pół. Żagle wykonujemy wycinając trójkąty lub prostokąty z sera lub wędliny. Żagle mocujemy za pomocą wykałaczki lub makaronu. Do stateczka możne dodać ozdoby z oliwek lub ketchupu

Mama Gotuje
Makaronowa zapiekanka z wolowina (frittata z wołowina) czyli Niedzielne Mielenie odc.28 197

pieprzem. Gotujemy ok 10 minut mieszając od czasu do czasu. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i wrzucamy do sosu. Mieszamy. Gdy sos z makaronem przestygnie dodajemy do nich jajka, natkę i starty ser. Mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Zapiekankę przekładamy do wysmarowanego oliwa naczynia. Wyrównujemy i pieczemy ok 20 minut. Podajemy na zimno lub ciepło. Syncio

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaron z mięsem mielonym i sosem, domowe spaghetti 231

organoleptycznie) ;-P 5. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojoną paprykę. 6. Doprawiamy do smaku 7. Gotujemy ulubiony makaron, na talerzach polewamy makaron sosem  i gotowe!;) . P.S. Całość można posypać żołtym serem, mozarellą, bądź parmezanem

Kuchnia Pełna Pasji
Makaron z tuńczykie czyli obiad w 20 minut i Small MasterChef cz.2 401

dodaję pieprz i sól do smaku. Pozostawiam na wolnym ogniu przez około 10 minut.  Gotowy sos przekładam do garnka z ugotowanym i odcedzonym makaronem i dokładnie całość mieszam.  Podaję ze startym żółtym serem. Przygotowanie jest bardzo proste :) A jak wygląda dokładnie przedstawiam poniżej: Zapach gotowego dania jest znakomity, co sprawdziła nasza cudna kotka

Magiczna kuchnia Darii
Szybki, zdrowy obiad 248

półtwardo, w tym czasie smażymy cebulę odlewając trochę oleju z puszki tuńczyka. Po chwili dodajemy pomidory i tuńczyk, przyprawiamy i mieszamy. Na patelnie dodajemy makaron mieszamy wszystkie składniki razem. Można posypać startym żółtym serem. Mmmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Potrawy wegetariańskie 240

szpinakiem i jajkiem Lasagne wegetariańska Grzanki śródziemnomorskie Kanapeczki z halloumi i pesto Dip z buraka z za'atarem Cygara z filo z fetą i ziołami Makaron z suszonymi pomidorami Roladki z papryki i koziego sera Kolorowa tortilla z piekarnika Risotto z grzybami i dynią Cypryjskie kanapki z halloumi Parmigiana z patisonów Fasola w sosie pomidorowym Turecka pasta z bakłażana Gulasz

Chilli Czosnek i Oliwa
Spaghetti carbonara 224

Wlać połowę śmietany i podgrzewać, aby sos się zredukował. Do pozostałej śmietany dodajemy żółtko, mieszamy i wlewamy na patelnie* . Doprawić do smaku.Sos połączyć z makaronem. I przez chwilę podgrzewać. Przed podaniem zetrzeć trochę sera. * Podczas gotowania sosu z żółtkiem nie można go doprowadzić do wrzenia, ponieważ sos może się zwarzyć

Garnkowe fanaberie
PESTO BAZYLIOWE 156

bazyli i orzechów nerkowca. Z dodatkiem czosnku, oliwy z oliwek i tartego parmezanu. Czysta klasyka. Pesto ma uniwersalne zastosowanie. Idealnie pasuje jako sos do makaronów czy sałat, pięknie komponuje się z mięsem czy serami. Jest świetnym i zdrowym zamiennikiem tradycyjnego masła na kanapki, ja sama bardzo często używam pesto jako główne smarowidło pieczywa. Orzechy użyte do niego mogą być

Słodko-Słony Świat Ilony
PENNE W KLASYCZNYM SOSIE POMIDOROWYM 164

odrobiną wody. Gotujemy ok 15 min.,na koniec dodajemy łyżkę kwaśnej śmietanki 18% i wsypujemy garść posiekanego koperku. W międzyczasie gotujemy w lekko osolonej wodzie makaron. Odcedzamy, wykładamy na talerz. Polewamy sosem. Dodajemy starty ser, najlepiej parmezan (ja sobie odpuszczam) i... zjadamy. Smacznego

Walijskie Pichcenie
Makaron w cytrynie i śmietanie. 186

mnie dodatkowy dodatek ,plaster pieczonego indyka. Awokado z gorgonzolą.   Takie awokado może stanowić samodzielną ,bardzo pożywną przekąskę. U mnie dzisiaj zastąpiło jarzynkę do makaronu w cytrynie i śmietanie. Składniki. 1 awokado 40g sera Gorgonzola Dolce 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanych pistacji pieprz do smaku Wykonanie. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę ,skropić sokiem z cytryny. Delikatnie

Kulinarny karnet Christophera
MUSZELKI TESCIOWEJ 150

jest danie główne , niejednokrotnie jedyne. W czasie upałów zazwyczaj je sie tylko ten makaron... Jeśli mamymałe dzieci zrezygnujmy z papryczek ;-)     Na makaron oraz obok wykładamy nasz bardzo gęsty sos ,posypujemy serem- najlepiej pasuje do tego pecorino ( owczy) ale jak nie mamy to zwykly parmezan wystarczy. Dekorujemy bazyli ą .  I zasypujemy słodkimi migdałami całą naszą potrawę ... Migdały

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania