Pogoda dopisuje więc szkoda tracić czas na staniu przy garach. Ale jeść trzeba. Dlatego mam dla Was przepis na szybką i smaczną zapiekankę. Więc do roboty
Przepisy AleksandryDanie przygotowałam na specjalne życzenie syna. Jeszcze nie miał okazji spróbowania lazanii. Inaczej jednak wyobrażał sobie jej smak. Składniki 16 płatów makaronu do lazanii 500 g
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyNazwa makaronu brzmi dla mnie tak melodycznie że stąd nazwa dania. Ten makaron to takie długie sprężynki zakończone haczykami. Są widowiskowe, bardzo sprężyste i pyszne. Dodałam
Moje Małe Czarowanieszczypta pieprzu Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z pozostałymi składnikami sosu. Wymieszać - nie dosalać, oscypek jest słony. Sos odstawić na ok 30 minut do lodówki. Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu. Ser pokroić w cienkie plasterki. Pomidory pokroić w paseczki. Oliwki osączyć. Natkę posiekać. Składniki sałatki wymieszać, polać sosem. Odstawić "do przegryzienia" w chłodne miejsce
6niebokurczaka. Dodajemy pokrojona drobno paprykę oraz cebulkę i dusimy pod przykryciem. Po około 5 minutach dolewamy passatę, doprawiamy do smaku przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wykładamy makaron, na przemian z kurczakiem (posypujemy każda warstwę serem). Pieczemy w 175 stopniach w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Smacznego
ChilliJemyDziś przedstawiam przepis na jedno z moich ulubionych dań makaronowych. Szybki i łatwy w przygotowaniu makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i szpinakiem, w delikatnym sosie
karmelowyPomidory z mozzarellą! Nie wymagają zbyt wiele czasu, smakują bosko, są przyjemną przekąską i do tego niskokaloryczną! Sałatka z selerem naciowym! Sałatka z tuńczykiem i makaronem! Sałatka z ośmiornicą! Sałatka z kurczakiem i serem feta! Sałatka warstwowa z tuńczykiem! Sałatka z orzechami i mozzarellą! Szaszłyki, możecie je wykonać w piekarniku zamiast na grillu
SMYKWKUCHNIdosolić ( pamiętajmy, że wędlina jest słona i oddaje część soli do dania). Wymieszać z ugotowanym makaronem. Wyłączyć ogień. Przykryć i odczekać ok 5 minut, żeby makaron przeszedł aromatem dodatków. Można posypać startym żółtym serem. Podawać ciepłe. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancesałatka: 1 opakowanie mix sałat z rukolą 1 opakowanie / 100 g wędzonego łososia 8 pomidorków cherry 1/2 kostki sera fety 2 łyżki pestek słonecznika 1 szklanka makaronu z mąki durum sos jogurtowo-chrzanowy : 1 łyżka chrzanu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny pieprz Zaczniemy od sosu. W miseczce mieszamy chrzan, jogurt, sok z cytryny sól
KuchcikoweLoveSpaghetti z rukolą to danie szybkie,lekkie i bardzo smaczne. Połączenie tylu składników dało naprawdę bardzo pyszny smak. Polecam je koniecznie;-) Składniki: 5-7 szt.suszonych
potrawyregionalneTradycyjne włoskie pesto przyrządza się z bazylii. Proponuję pesto z innego zielonego warzywa - brokuł. Jest zdrowe, zielone i naprawdę smaczne. Składniki: różyczki brokuł oliwa z oliwek
potrawyregionalneoryginalne i dostępne dla każdego. Już nie trzeba jechać aż do Francji żeby poczuć jej smak. W ramach promocji produktów pochodzących z tego kraju sprowadzono sery, wędliny, słodycze, przetwory owocowo warzywne, dania gotowe, makarony, przyprawy i naprawdę jest z czego wybierać. Koniecznie poszukajcie ich na półkach! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzapatelni mięso, dodać sos, ser ( kilka plasterków zostawić o dekoracji dania ) i śmietankę, całość zagotować. Tak przygotowanym sosem polać kurczaka, dodać kilka cienkich plasterków sera na górę dania. Można podawać z ryżem, makaronem oraz posypać całe danie koperkiem
Magiczne Życie MartyPrzedstawiam dzisiaj przepyszne i szybkie danie z sezonowymi letnimi składnikami. Ulubiony makaron z pieczonym kurczakiem, kawałkami chrupiącej cukinii i szpinakiem w delikatnym sosie śmietanowym z dodatkiem
karmelowyklasycznego sosu pomidorowego szczypta papryczki pereroncino ząbek czosnku 2 sztuki serdeli łyżka oliwy z oliwek kilka sztuk pomidorków cherry opakowanie sera mozzarella ( w małych kuleczkach) sól kilka sztuk czarnych oliwek świeża bazylia Makaron gotujemy al dente. W tym samym czasie przygotowujemy sos. Sardele i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy chwilę na oliwie dosypując papryczkę. Wlewamy sos pomidorowy. Dusimy
AZgotuj!