makaron z serem - 5662 przepisów (strona:192/378)

Gulasz wołowy z makaronem i grzybami 92

Niesamowita rozkosz dla podniebienia. Takie danie można podać jako zapiekankę, przekładając do naczynia żaroodpornego i posypując żółtym serem typu salami (nie zabije smaku).   Składniki 500 mięsa wołowego 400 g makaronu muszle 2 łyżki oleju 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 ogórki konserwowe 2 łyżki mąki 200 g mrożonych grzybów 400 ml wody 2 liście laurowe 100 ml passaty

R'n'G Kitchen
Zapiekanka z tortellini 155

Składniki: opakowanie tortellini z serem, 200 g szpinaku mrożonego, 400 g mięsa mielonego z indyka, puszka pomidorów krojonych, 20 dag żółtego sera,  cebula, 2 ząbki czosnku, łyżka masła, łyżeczka oregano, łyżeczka bazylii, sól, pieprz, olej. Wykonanie: Makaron tortellini gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Szpinak rozmrażamy, dusimy na maśle, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą(...)dodajemy pokrojone pomidory, oregano, bazylię, sól i pieprz.  Sos dokładnie mieszamy. Do wysmarowanej tłuszczem brytfanki nakładamy odcedzony makaron, który przykrywamy warstwą szpinaku.      Na szpinak nakładamy sos pomidorowy z mięsem i całość posypujemy startym na grubych oczkach tarki serem żółtym.   Zapiekankę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 minut. Smacznego

paapilotkaa
Zapiekanka makaronowa 159

Pomysł na danie z makaronem. Składniki: -30 dkg makaronu ( rurki ) -30 dkg mięsa mielonego -20 dkg pieczarek -1 cebula -1 papryka -kawałek pora -ząbek czosnku -10 dkg żółtego sera -3 jajka -szklanka mleka -1 i 1/4 szklanki mąki -1 dkg drożdży -pieprz, sól -przyprawa warzywna -olej do smażenia    Paprykę kroimy w kostkę a cebulę i pora w ćwierćplasterki(...)ilością ciasta.    Posypujemy pokrojoną papryką.    Układamy kolejną warstwę makaronu a na nim mięso i paprykę.    Zalewamy pozostałym ciastem.    Wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C. Na chwilę przed upływem czasu pieczenia posypujemy tartym serem i wstawiamy  do piekarnika na czas  stopienia się sera. Zapiekanka gotowa

Maminek kulinarny
Zapiekanka z dorszem i makaronem 164

warzywa 1/2 brokuła 2 marchewki 60 dkg filetu z dorsza 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz, przyprawa do ryb 3 łyżki sera startego natka pietruszki Dorsza sole, pieprzę, posypuje przyprawą do ryb i odstawiam do lodówki. W tym czasie gotuję makaron aldente w osolonej wodzie i odcedzam.Marchewkę obieram i kroję w cienkie paski. Marchewkę gotuję aldente w osolonej wodzie, dodaję(...)Naczynie do zapiekania smaruję masłem, wykładam do niego makaron, na to śmietanę i mieszam. Na makaron układam rybę, a na nią brokuły z marchewkę i polówki pomidorków koktajlowych. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni i zapiekam około 30 minut. Prze końcem pieczenia posypuję serem. Przed podaniem posypuję natką pietruszki

wesoła kuchnia
SPAGHETTI BOLOGNESE – HITMAN: EPISODE 2 – SAPIENZA – makaron z sosem mięsnym na winie 235

szkl. (190 ml) 0,40 zł ser żółty, twardy, najlepiej Parmezan (50g) 2 zł liść laurowy – 1 szt. 0,10 zł natka pietruszki – 1/3 pęczka 0,30 zł oliwa z oliwek – 1 łyżka 0,10 zł sól, pieprz czarny grubo mielony 0,10 zł makaron, najlepiej świeży, spaghetti lub tagliatelle (400g) 3 zł Razem 26 zł © nerdskitchen.pl(...)Porcję odcedzonego makaronu przerzucamy do gorącego sosu, mieszamy i w razie potrzeby dolewamy nieco wody z gotowania makaronu. PODANIE Porcję makaronu z mięsnym sosem podajemy natychmiast po wymieszaniu i posypujemy startym parmezanem lub innym twardym serem. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Upewnijcie się tylko, że nikt nie dosypał czegoś podejrzanego do Waszej porcji! Bon Appetit! Dzyń dzyń – obiad podano

Nerds Kitchen
Lazania wegetariańska 246

marchewki 1 cebula 0,3 kg pieczarek 1 cukinia 1 bakłażan 2 kulki mozzarelli szklanka tartego parmezanu, oscypka bądź innego, twardego sera opakowanie 400 ml jogurtu naturalnego 4 jajka pęczek szczypiorku opakowanie makaronu do lasagne. Cukinię, cebulę oraz pieczarki drobno kroimy i przesmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Bakłażana kroimy w plastry i lekko solimy. Jogurt

ladykitchen
Makaron z kurczakiem i warzywami w sosie serowym 657

popieprzyć do smaku. Dodać warzywa i smażyć do miękkości. Można dodać kilka łyżek wody. Doprawić przyprawą włoską i kostką rosołową. Na koniec dodać ser topiony. Gdy się on rozpuści, należy wtedy sos wymieszać z makaronem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kokardki zapiekane pod beszamelem przepis Anna Starmach 168

naczynia wlej 4-5 łyżki sosu beszamelowego i włóż połowę makaronu. Przykryj go połową sosu z mięsem i połową pozostałego makaronu. Polej resztą sosu z mięsem, a na wierzch sosem beszamelowym. Wierzchnią warstwę posyp serem. Zapiekaj w piekarniku około 20 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni. SMACZNEGO

Kredowe Menu
Makaron grzybowy z aromatycznym sosem gorgonzola - przepis świąteczny 172

makaron grzybowy klik dziś pokarzę jak go wykorzystać do dania, które z powodzeniem może znaleźć się na wigilijnym  stole. Makaron grzybowy z aromatycznym  sosem gorgonzola oraz orzechami włoskimi.  Danie proste a zarazem wykwintne, coś dla miłośników sera gorgonzola. Sos jest bardzo aromatyczny stworzony na bazie sosu beszamel z dodatkiem białego wina podlewane wywarem warzywnym. Czasem warto poświęcić(...)smaku szczypta gałki muszkatołowej sos gorgonzola na ok 500 ml   200 g sera gorgonzola  300ml sosu beszamelowego  ok 100 ml wywaru warzywnego 60 ml białego wina sól do smaku biały pieprz do smaku odrobina soku z cytryny orzechy włoskie 5-6 szt rozłupane makaron grzybowy ok 100 gram świeżego na osobę (wedle uznania ) SPOSÓB WYKONANIA wywar - cebulę

Basia w kuchni
Makaron żytni z pesto z rukoli, suszonymi pomidorami, ricottą i kaparami 142

ostatnim czasie. Nie musimy już jeść białej mąki :) Dodatkiem do tego dania jest pyszne pesto z rukoli i suszonych pomidorów z kaparami i serem ricotta. Całość jest bardzo kremowa i sycąca. Składniki: 500 g żytniego makaronu świderki np. firmy Lubella 150 g rukoli 500 g ricotty 1 słoiczek pomidorów suszonych + olej z tych pomidorów 1 łyżka kaparów sól pieprz

Chocolate Muffin Blog
Sałatka z makaronu orkiszowego nadziana zdrowiem 291

lniany  OLEOFARM filtrowana woda- ja używam dzbanka DAFI pieprz ziołowy  Skworcu ser koryciński swojski  Czesławy Zarzeckiej szczypiorek, natka pietruszki,bazylia vinaigrette Monini classico jajo na twardo mieszanka sałat – umytych i gotowych do spożycia herbatka owocowa classic  BiFix Najpierw filtrujemy wodę i gotujemy makaron fusilli al dente. Międzyczasie gotujemy jajka. Gdy makaron ugotuje się, przecedzamy go. Przelewamy(...)zdrowym olejem dodatkowo nasiąkł.  Olej lniany jest idealnym połączeniem do makaronu orkiszowego. Mieszamy. Na talerz wykładamy ulubioną mieszankę sałat.  Dodajemy makaron orkiszowy. Posypujemy delikatnie pieprzem ziołowym, możemy solą, ale nie jest to konieczne. Dodamy sera swojskiego korycińskiego Czesławy Zarzeckiej, kroimy w kosteczkę. Jako, że u mnie ser ten poleżakował troszkę, dojrzał, to zrobił się bardziej słony

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata 172

formie, jest naprawdę bardzo smaczne, wystarczy się przekonać! Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Składniki: makaron penne pełnoziarnisty dla dwóch osób szklanka kukurydzy, świeżej lub konserwowej 1/2 brokuła 4 pomidorki lima 3 duże ząbki czosnku 100 g twardego, żółtego sera w kawałku oliwa z oliwek 2 łyżki suszonego oregano 3 łyżki słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki chili(...)warzywa zmiękną, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory, suszone oregano i ocet balsamiczny, czekamy, aż sos zgęstnieje. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię z warzywami, oprószamy płatkami chili, doprawiamy do smaku, mieszamy. Całość przekładamy do formy żaroodpornej, wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy 10 - 15 minut w temp. 180 st. Podajemy posypane posiekanymi oliwkami kalamata z suszonymi pomidorami. Zapiekanka najlepsza

Moja smaczna kuchnia
Conchiglione z kurczakiem, zieloną papryką i oliwkami 151

chyba wszystkim, co macie w lodówce, nie potrzebujecie nawet sera - tworzycie farsz z czego tylko chcecie a składniki wymieszać możecie z gęstą śmietaną lub jajkiem.  Te ze zdjęć to pierwsze, jakie zrobiłam. Zapamiętam właśnie ich smak na długo, może też Wam posmakuje tak, jak mnie. ;) Składniki: ok. 150 g makaronu conchiglione (duże muszle) 4 łyżki oliwy z oliwek(...)muszle przecierem lub sokiem pomidorowym (naczynie przykryć lub owinąć folią aluminiową -ja tak robię, ponieważ nie lubię bardzo spieczonego makaronu, jednak nie jest to konieczne), wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać ok. 20 minut. Po tym czasie zdjąć folię, posypać serem i oregano i dopiec jeszcze 10 minut (lub do momentu, aż rogi lekko się zezłocą). Przed podaniem posypać świeżą

Kuchnia Prezydentowej
TUŃCZYK W SUSZONYCH POMIDORACH 131

zbyt dużo czasu na wymyślanie wykwintnych i skomplikowanych dań przygotowuję makaron "na szybko" tym razem w wersji z tuńczykiem i pomidorami.   SKŁADNIKI 100 g sera feta, puszka tuńczyka w zalewie, 2 pomidory pokrojone w kostkę, 4  pomidory suszone drobno pokrojone, cebula, sól, pieprz, 1-2 łyżki masła makaron kokardki lub inny WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę

słodki bratek
Włochy: Spaghetti alla bolognese 137

specyficzny rodzaj makaronu, nazywany przez nas dzisiaj spaghetti, czyli długich i dość grubych nitek, powstał w Chinach skąd wraz z Marco Polo przybył do Wenecji, jest jednak gro ludzi, którzy twierdzą, że spaghetti panowało na włoskich stołach już w czasach Etrusków. Jako potrawa spaghetti jest jadane z dodatkiem sosu oraz posypane ostrym serem (najczęściej parmezanem), w okolicach Neapolu przy pomocy(...)robić to powoli, żeby nitki się nie połamały. Gotować przez 8-10 minut, aż makaron będzie al dente, dobrze odsączyć na durszlaku (tego makaronu nie należy polewać zimną wodą!). Podawać z sosem bolońskim posypanym startym serem, najlepiej parmezanem. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko