makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:414/561)

WĄTRÓBKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 131

też ma bardzo sporo żelaza.Zaś , ze względu u mnie na duże braki żelaza w moim organiźmie ,wątróbka jest częstym gościem w moim jadłospisie.     1 op.kolorowego makaronu tagliatelle 60 dag.wątróbki kurzej 30 dag.fasolki szparagowej mrożonej 6 pomidorów  3 cebulki 2 ząbki czosnku 1 szkl.bulionu z warzyw 2 listki laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego sól morska pieprz(...)Dusić na małym ogniu,aż fasolka będzie miękka,a sos lekko się z redukuje ( ok.10 minut).Wątróbkę oczyścić,oplukać,osuszyć na ręczniki papierowym,pokroić w kostkę.Oprószyc pieprzem.Na patelni mocno rozgrzać olej , wrzucić Wątróbkę i obsmażyć na dużym ogniu.Następnie przełożyć do sosu i jeszcze 2 minuty Dusić razem.Przyprawić do smaku  cukrem.Ponownie Posolić.Podawać z makaronem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pulpeciki z groszkiem 146

pomarańczy - sól - pieprz ponadto - 3 średnie cebule - ok 150 g zielonego mrożonego groszku lub świeży( dałam mrożony ) - olej Sposób przygotowania 1. Przygotować sos  - Cebulę pokroić w kostkę na patelni dać kilka łyżek oleju dać czosnek cebulę i paprykę  - Wszystko smażyć aż papryka zmięknie  ale uważać aby się nie przypiekła  - Dodać pomidory przecier skórki pomarańczy i szklankę(...)sosem paprykowym oraz dodać groszek dusić wszystko ok 15 minut    co jakiś czas przemieszać jakby był sos zbyt gęsty można dolać troszkę wody  podawać np z makaronem

W królestwie smaków Beaty
Pulpeciki w sosie z pieczonych pomidorów 147

sezonie pomidorowym zrobiłam parę słoiczków  sosu z pieczonych pomidorów , teraz nadeszła pora, żeby wykorzystać jeden :). Pulpety możemy podać z makaronem, tak jak to zrobiłam ja, ale równie dobrze może to być pure z ziemniaków, ryż ugotowany na sypko czy też któraś z kasz. Sosu nie zagęszczam mąką, według mnie jest wystarczający gęsty. Pulpeciki w sosie z pieczonych pomidorów Składniki(...)mielone mięso, odrobinę soli, pieprzu, jajko i 2-3 łyżki zimnej wody. Mięso powinno być kleiste. Następnie formujemy z niego niewielkie klopsiki, które obtaczamy w mące i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, do lekkiego zrumienienia. Podsmażone klopsiki przekładamy do płaskiego rondla, a na patelni z kolei podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Do podsmażonych pulpetów dodajemy sos pomidorowy, podsmażoną cebulę

Kulinarne przygody Gatity
Wieprzowina po chińsku 511

Dziś coś dla wielbicieli kuchni chińskiej. Bardzo proste danie, a zapewniam, że smakuje rewelacyjnie. Gorąco polecam, bo naprawdę warto spróbować :) Przepis znaleziony  tutaj . Składniki: 500g

kuchnia doski
Pierś z kurczaka z masłem czosnkowym serem i zapiekanymi ziemniakami 195

Smaczne, wyraziste, a zarazem rozpływają się w ustach. Składniki: 1duża podwójna pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, ser żółty, 3 duże łyżki masła, 2 ząbki

Kuchnia Pełna Pasji
Spaghetti bolognese z serem feta 326

  Spaghetti bolognese to chyba jedna z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej. Dane łatwe w wykonaniu i bardzo sycące.  Ale robiliście je z dodatkiem sera

Zofiana
Polędwica wieprzowa z sosem z kaparów 130

bardzo specyficzny smak i aromat. 2 łyżki kaparów w sosie to przysłowiowa kropka nad “i”. Lubicie kapary? Używam te drobne i te duże. Najczęściej do tapenady lub makaronu putanesca . Nadają potrawom fajny smak. Do wieprzowiny idealne! Polędwica wieprzowa Składniki: na 4 porcje 600 g wieprzowej polędwicy 3 ząbki czosnku gałązka świeżego romarynu 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny(...)wstaw do piekarnika na 10 – 12 minut w zależności od grubości polędwicy. Wyjmij mięso z piekarnika i owiń w aluminiową folię. Odłóż na 10 minut. Wrzuć kapary na patelnię, na której smażyła się polędwica. Wlej ocet balsamiczny i mięsny bulion. Gotuj przez 3 minuty. Dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Zredukuj sos do połowy pierwotnej objętości. Pokrój polędwicę

codojedzenia
Polędwiczka w tajskim sosie z fasolką / Thai pork loin with beans 187

łatwe danie kuchni tajskiej. Delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie z mleczka kokosowego, masła orzechowego, chilli z fasolką szparagową i papryką. Idealne danie na te upalne dni! Podałam je z makaronem ryżowym, jednak równie dobrze danie to może być podane zwyczajnie z ryżem. Polecam wszystkim, nie tylko fanom dalekowschodnich smaków:) Scroll down for recipe in English Polędwiczka w tajskim sosie(...)grubszą kostkę sól, pieprz i cukier trzcinowy do smaku Do podania: garść posiekanych listków kolendry 1 czerwone chili, posiekane 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych kawałki limonki Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż przez kilka minut do zeszklenia. Zwiększ ogień i włóż polędwiczkę, smaż przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie wmieszaj kolendrę, chilli

karmelowy
Małże zapiekane 165

uszkodzonymi muszlami). Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy małże, dolewamy wino, wrzucamy 1 pokrojony ząbek czosnku i 1/3 poszatkowanej papryczki. Dusimy kilka minut od czasu do czasu energicznie potrząsając patelnią, aż wszystkie mule się otworzą. Odcedzamy. Muszle, które się nie otworzyły wyrzucamy! Jeśli mieliście muszle w całości – rozdzielamy je – odrzucamy pustą połowę muszli i zostawiamy tylko tę z mięsem(...)powinno zacząć lekko wrzeć, a bułka lekko się zarumienić. Małże zapiekane gotowe :) Podawać posypane odrobiną natki pietruszki. Podobne przepisy Sałatka z krewetek Przegrzebki z pomidorową salsą Risotto z krewetkami Makaron z owocami morza .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background

Pociąg Do Kuchni
Jak zrobić łazanki z kapustą i grzybami? 516

przepisy proponowane przeze mnie dania na Święta Bożego Narodzenia. Łazanki z kapustą i grzybami są bardzo proste w przygotowaniu, jeśli ktoś chce maksymalnie skrócić czas przygotowania może wykorzystać gotowy makaron łazanki, dla mnie to jednak byłaby profanacja tego wigilijnego dania. Jak zrobić łazanki z kapustą i grzybami? Ciasto na łazanki jest identyczne jak w przepisie na kluski z makiem(...)robię to w szatkownicy. Kapustę drobno siekamy i gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody z liściem laurowym, roztartym w moździerzu kminkiem, zielem angielskim i czarnym pieprzem. Na patelni szklimy na niewielkiej ilości oleju pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekane suszone grzyby, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowaną kapustą, podlewamy wodą w której moczyliśmy grzyby i podsmażamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak w kremowym sosie 141

Polecam Wam wspaniałego kurczaka w kremowym sosie. Rewelacyjny w smaku. Podawać można z ziemniakami, ryżem, kaszą, makaronem lub kluskami. Do tego polecam surówkę z młodej kapusty, którą również znajdziecie na moim blogu i macie wspaniały obiad. Pracy nie ma przy tym wiele, mięso dusi się samo, a przygotowanie nie wymaga wcale pracy. Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę(...)udka. Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w plasterki. Wszystko wymieszać z kurczakiem, przykryć naczynie i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie  rozgrzać masło na patelni i obsmażyć na nim udka na rumiano oczyszczając je z cebuli. Podsmażone udka przełożyć do rondla, a na tym samym tłuszczu zeszklić delikatnie cebulę z czosnkiem, w której był kurczak

O kuchni z uczuciem
Zielone tortille z bobem 132

Odkąd zagościł w mojej kuchni, wykorzystuję go codziennie do gotowania różnych rzeczy i muszę Wam przyznać, że bardzo szybko się polubiliśmy. Obiad w 30 minut, który nie jest makaronem? Tak! To możliwe! :)  Przejdę już może do gotowania wspomnianego bobu. Otóż, bób gotuje się 1 minutę. Tak.. to zadziwiające, ale w pełni możliwe. Dlatego uważam, że szybkowar to zbawienie(...)tortille 2 szklanki ugotowanego bobu 8 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 garści świeżego szpinaku serek caprese (typu włoskiego) 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz majonez Na patelni rozgrzewamy oliwę, dorzucamy na nią pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Podsmażamy je z odrobiną soli. Kiedy nasza cebulka już się zeszkli na patelnię dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy

MamaOskarka
Zapiekanka z cukinii i klopsów 269

Gotowanie zaczynasz od cukinii. trzeba ją umyć i odciąć obydwie końcówki. Następnie, weź obieraczkę do warzyw i pokrój ją wzdłuż na cieniutkie plasterki. Musi Ci wyjść coś w rodzaju makaronu pappardelle. Posól paski, przmieszaj je dokładnie i odstaw na bok. Cebulę pokrój w piórka i czosnek w kostkę. Teraz weź się za mięso. Wrzuć je do miski, posyp przyprawą(...)będziesz miał cały czas wilgotne ręce. Mocz je co jakiś czas pod kranem, a mięso nie będzie się przyklejać ani do rąk, ani później do talerza. Na dobrze rozgrzaną patelnię polej trochę oliwy i delikatnie włóż pulpety. Musisz to zrobić delikatnie, żeby się nie spłaszczyły i żeby się nie posklejały ze sobą. Przesmaż je na złoty kolor z każdej

manslogblog
Jak kupować tanio i zdrowo? 15 sposobów. 177

podstaw. Ponadto często tracisz na walorach zdrowotnych, bo kupujesz opakowania zawierające zbędne dodatki. I tak w musli masz cukier, w przyprawie do ziemniaków sól, a w warzywach na patelnie większość to ziemniaki (które nie są złe, ale dominować powinny inne warzywa). Podobnie z konserwami czy słoikami - zamiast kupować np. soczewicę w puszcze, kup suchą i ugotuj. 3. KUPUJ SEZONOWE OWOCE(...)cudowne aromaty. Ceny sklepowych ziół w doniczkach nie są jednak zbyt zachęcające, dlatego warto rozważyć własną hodowlę. 5. RÓB ZAPASY W INTERNECIE Produkty, które mogą poleżeć dłużej (kasze, ryże, makarony, bakalie, mąka, słodziki) kupuj w dużych opakowaniach - przeważnie wychodzi taniej. Nie przerażaj się wysoką ceną jednorazowego zamówienia - to koszt zakupów rozłożony na kilka miesięcy. Jeśli natomiast chodzi o dostawę, większość

Powiedz dietom nie