Chyba najszybszy w przygotowaniu makaron jak możemy przygotować :) Domowe spaghetti carbonara smakuje wyśmienicie, jednak najlepiej zaraz po przygotowaniu. Tak więc raczej na obiad do pracy za bardzo nie będzie się nadawał, lepiej przygotujcie go w 15 minut zaraz po powrocie do domu. Przepis na ten pyszny makaron znajdziecie poniżej. Porcja dla 2 osób. Domowe spaghetti carbonara – składniki 100g boczku(...)dodajemy do smażonego boczku, podsmażamy całość razem przez chwilę, następnie wlewamy masę jajeczną i całość podsmażamy aż masa zacznie gęstnieć. Przekładamy na talerze i cieszymy się pysznym makaronem. Smacznego! Post Domowe spaghetti carbonara pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gorgonzoli, którą wprost uwielbiam. Sam ser jest już dość tłusty więc bardzo spodobał mi się dodatek mleka zamiast śmietanki. Urozmaiciłam przepis cebulką, kurczakiem, brokułem i powstało przepyszne danie. Z domowym makaronem to w ogóle niebo w buzi :) Użyłam pełnoziarnistego, domowej roboty ale nada się każdy makaron, Wasz ulubiony - czy to wstążki, penne czy inne kształty. Polecam serdecznie :) Składniki: Sos serowy(...)pierś z kurczaka podwójna 1 cebula sól i pieprz 2 łyżki masła klarowanego 300 ml mleka 100 g sera gorgonzola + 20 g do dekoracji Dodatkowo: 250 g makaronu (u mnie domowy pełnoziarnisty) 250 g różyczek brokuła Przygotowanie: Pierś kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć kawałki piersi kurczaka
Kocham..lubię..gotuję..świetnie, a powstało oczywiście przez przypadek. Danie do przygotowania w 15 minut, gdy nie masz czasu na gotowanie lub upalana pogoda nie zachęca do ślęczenia w kuchni. Wykorzystałam resztki domowego makaronu, wiadomo domowy najlepszy, ale ulubiony kupny też się nada. Składniki na 2 osoby: 250 g makaronu 3-4 łyżek pesto z rukoli pestki z granatu pomidorki koktajlowe parmezan
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jedno, ani drugie. I co to człowiek ma z tego życia, nawet sny są na przekór. Eehhh :) No dobra, zostawmy gołe baby na później, teraz pora na makaron. Taki domowy makaron naprawdę warto zrobić, to przecież od razu +10 do lansu w towarzystwie. Stoisz sobie w grupce panienek, one o ciuszkach gadają, o butikach i innych rzeczach, o których
Marder&Marder Manufacturezwykłego lenistwa , ponieważ często robię dania używając makaronów mam zamiar odsyłać moich ulubionych czytających do tego posta. W innym wypadku post na jakieś danie byłby STRAAAAAAAAAAASZNIE długi . Makarony domowej roboty -że tak powiem - są raczej podobne i nic szczególnego w tej sprawie nie można wymyślić . Jedno jest pewne że ciasto na makaron musi być całkowicie inne niż na pierogi
Eli GotowanieSkładniki 1 duża pierś z kurczaka szpinak (brykiet) ok. 300-400g vegeta 20 deko pieczarek 1 duża cebula maslo klarowne 400g makaronu domowego ,lub kupnego sól,pieprz do smaku 1,5-2 l rosolu ,lub wywaru warzywnego ,a jak nie ma to wody 100ml kremowki Wykonanie Do nagrzanego garnka wkladamy lyżke masla i cebulę pokrojona w piórka.Dusimy(...)wszystko razem 3-4 minuty.Pierś kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka- gotujemy ok. 5-6 minut, Doprawiamy vegetą ,lub solą i pieprzem wg uznania..Dodajemy szpinak i makaron surowy .Wlewamy kremówkę i 1,5l rosołu ,lub wywaru warzywny,a jak nie ma to letnia wodę -w razie potrzeby dolewamy reszte--( Płyn nie zakrywa calości makaronu). Zakrywamy garnek
w mojej kuchnimakaron w domu. Nigdy nie kupowały gotowego. Ja zaś, po urodzeniu dzieci, przerzuciłam się na gotowe produkty i bardzo długo przygotowywałam obiady z półproduktów. Aż pewnego dnia zatęskniłam za domowym makaronem i od tamtej pory nie kupuję gotowego. Moja rodzina tak zasmakowała w tym, że nie dają mi spokoju i nie chcą słyszeć o sklepowym produkcie :) I bardzo dobrze, gdyż
Bea(u)ty kitchenmiejsca na płyn. Ale dzięki temu rosół, który otrzymujemy jest niezwykle aromatyczny. Na ogół pierwszego dnia jemy zupę jako czysty rosół, tylko z domowym makaronem, natomiast resztkę która zostaje, następnego dnia traktuję już tylko jako bazę do innej zupy np ogórkowej. Z tej porcji zostaje nam sporo mięsa. Jeżeli lubimy gotowanego(...)gotować na ustawieniu low przez 8 - 10 godzin lub high przez 6 godzin. Po ugotowaniu ostrożnie przecedzić rosół z wolnowaru do garnka. Doprawić solą. Podawać z makaronem, najlepiej domowym ( np. z tego przepisu). Smacznego
Stare GaryByłam dziś na targu i nie mogłam sobie odmówić kupna soczystych truskawek i czereśni. Idealnie wpasował mi do nich sos waniliowy i oczywiście domowy makaron. Kilka chwil i słodkie danie gotowe. Taka pora roku, że grzechem by było nie objadać się słodkimi owocami a zwłaszcza, że ich pora bardzo szybko mija.SKŁADNIKI : na 2 porcje makaron tagliatelle jak go wykonać
Basia w kuchniChyba nie trzeba go zachwalać... jego smak znają chyba wszyscy :) Najbardziej smakuje mi taki grubo skrojony, nierówny. Wtedy wiem, że jem domowej roboty, najlepszy z najlepszych, makaron. Ja uwielbiam go z gorącym, domowym rosołem lub gotowany na mleku. Moja babcia często mnie rozpieszczała taką zupą a jej pyszny makaron nie miał sobie równych ;) Do zrobienia makaronu użyłam mąki pszennej luksusowej(...)można pokroić w długie pasy i kroić na cienkie paseczki. Otrzymamy wtedy makaron równej długości. Oczywiście każdy zrobi wg własnych upodobań i wg tego do jakiego dania go użyje ;) Makaron domowy można ugotować od razu lub rozsypać na czystej ściereczce lub papierze do pieczenia i zostawić do wyschnięcia. W papierowym, przewiewnym opakowaniu można go przechowywać ok 2-3 dni, dłużej
Smakołyki Asijuż nie wiem co mam zrobić na obiad to zawsze sięgam po domowe pesto i makaron. Makaron z pesto jest tak pyszny, że ja już nic do niego nie potrzebuję. Jest to danie pełne smaku, aromatu, a przy tym bardzo pożywne. Orzechy, parmezan i oliwa sycą na długo! Pesto to po prostu świetna alternatywa do serowych i pomidorowych sosów(...)laskowe, pistacjowe czy migdały. Zamiast parmezanu lubię pesto z serem manchego. Makaron z pesto Składniki: na 4 porcje 250 g makaronu, waga sucha lub 500 g świeżego makaronu 200 ml domowego pesto, domowe 30 g parmezanu Przygotuj domowe pesto. Do makaronu można użyć dowolne zielone pesto. Wybierz jedną z propozycji klikając w linki w tekście. Makaron ugotuj al dente
codojedzeniaMakaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami to bardzo szybki obiad. Do jego wykonania Madzia wykorzystała makaron razowy, który dodana mu wyjątkowego smaku. Makaron najlepiej smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis na podstawie książki "Mała Wielka Księga Makaronu" Bardzo szybkie i naprawdę smaczne danie. Użyłam makaronu domowego - do ciasta wrzuciłam sporo pieprzu, bardzo udane połączenie!składniki150 g sera gorgonzola250 ml śmietany150 g szynki parmeńskiej (w plastrach)400 g makaronu ( gotowego lub domowego np z tego przepisu)pęczek natki pietruszkisólpieprzprzygotowanieser gorgonzola, bez skórki, pokroić w kostkę , roztopić
Stare GaryJest to jeden z moich ulubionych przepisów na domowe danie makaronowe. Carbonara wywodzi się z Włoch, jednak myślę, że obecnie jest to już danie międzynarodowe;-). Oryginalny włoski przepis bazuje na sosie z samych jajek, jednak w większości polskich przepisów znajdziemy dodatek czosnku i śmietany. Pyszny parmezan często zastępujemy serem żółtym. Mimo tych różnic danie jest nadal przepyszne. Jest niezwykle aromatyczne(...)swoim smakiem i zapachem przenosi nas do słonecznej Italii.To prawda, że danie jest bardzo kaloryczne, ale jakie dobre!!!;) Składniki: o,5 kg makaronu spaghetti, 200 g boczku wędzonego, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 4 żółtka, 300 ml śmietanki kremówki, starty parmezan ( lub ser żółty), sól, pieprz, oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy do miękkości
Kuchnia Pełna Pasjijest bardzo prosty i szybki, a danie zaskakująco aromatyczne i pyszne:) Wprawdzie Jamie proponował, aby tagliatelle zrobić z gotowego ciasta na makaron, ale ja użyłam gotowych wstążek tagliatelle. Na domowy makaron także przyjdzie czas - jak tylko odkopię w składziku moich rodziców oryginalną, włoską maszynkę do makaronu - pamiątkę po babci. Pamiętam ją z dzieciństwa - trudno zapomnieć, bo babcia, a później mama(...)wyciągały ją co niedziela, żeby przygotować domowe kluski do rosołu... Składniki makaron tagliatelle 2 żółtka (najlepiej wcześniej sparzyć jajka) 5-6 łyżek dobrej oliwy z oliwek 150 g maprezanu skórka z połowy dużej cytryny i sok z całej cytryny (a tak naprawdę to musi być "do smaku") duzy pęczek bazylii sól, pieprz Przygotowanie Do miski wbić żółtka i roztrzepać, cały
Kulinarne Inspiracje