Suszone grzyby są jednym z elementów, które kojarzą mi się ze świętami i nie byłam bym sobą gdybym nie zrobiła makaronu grzybowego. Świetnie nadaję się do
Basia w kuchniWiększość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze jest wałkowanie, ale jeżeli macie maszynkę do wałkowania ciasta na makaron to pójdzie wam to bardzo sprawnie. Z ciasta na makaron możemy zrobić np. spaghetti, płaty na lasagne i wiele innych, a smakować będzie
Kuchnia ŁukaszaDzisiaj dla Was przepis na rosół z domowym makaronem który jadłam na wakacjach u mamy. Ja makaron przeważnie kupuję, bo u mnie jedzą tylko cieniutki, ale z tym się nie równa nawet. Rosół standardowo robiony tyle że długo gotowany na naprawdę małym ogniu. Ja takiego nie robię, ale lubię jak jest słodki od marchewki. Składniki na makaron : * pół
Magiczne Życie MartyOj dawno nie robiłam takiego swojskiego makaronu..a jak zrobiłam to zjedzony był ze smakiem...taki makaron można wykorzystać np.do zupy..Przepis z Różowej kuchni
Moje domowe kucharzenieodstawić na ok.30 minut pod przykryciem, wówczas będzie jeszcze smaczniejszy. Przepyszny rosół z perliczkiBardzo delikatny, wręcz dietetyczny ale cudownie pyszny rosół z przepiórekPodawać z domowym makaronem orkiszowym lub pszennym, lanymi kluskami, itp. Lub do popicia w bulionówce bez żadnych dodatków, posypany tylko natką pietruszki (dla tych, którzy lubią).Smacznego
Smaczne ZdroweDomowy czekoladowy makaron* smażony w soku pomarańczowym i miodzie podany z ricottą *żytniinspiracja Dzisiaj bez szkoły, za to był lekarz. Teraz teoretycznie mam wole, a w praktyce czeka na mnie sterta książek i lekcji, alee to za chwilę :P A ten makaron w tym "sosie" obłęd *.*Tak swoją drogą ten dzisiejszy makaron z mąki żytniej smakował mi bardziej niż
More food, love and dreamslekko, niczymrusałka. Przyodziała swój wiekowy już, wysłużony fartuch w kwiatki, rozpakowałapakunek i odwróciwszy się do mnie, uśmiechnęła promiennie.- To jak, gotujemy?- Babciu, wiesz, że nie musisz nawet pytać! DOMOWY MAKARON. 250 g mąki, 1 jajko, 4 żółtka, 1 łyżka oliwy zimna woda szczypta soli Na stolnicy usypujemy z mąki kopczyk, pośrodku robimy wgłębienie. Wbijamy tam jajko, dodajemy
W kuchni Karmel-itkiSpätzle to jest to co najbardziej lubie z kuchni niemieckiej.Te niewielkie kluseczki przygotowywane z maki i jajek nie moga sie rownac zadnym wloskim makaronem.Ta maczna potrawa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Po wielu mniej lub bardziej udanych próbach, chyba nareszcie znalazłam przepis na ciasto makaronowe które najbardziej mi odpowiada. Przepis Gordon'a Ramsay'askładniki
Stare GarySkładniki / Ingredients:200 g mąki pszennej (ja używam pełnoziarnistą) / 200 g wheat flour (I use whole wheat) 1 jajko / 1 egg 2 żółtka / 2 egg yolksokoło
Projekty ze smakiemUwielbiam różne kluski i kluseczki. Zazwyczaj do zup robimy makaron bez jajek ale dziś do zupy owocowej będą treściwe kluski z jajek i to w dodatku
prawdziwe jedzenieTak mnie naszło dziś na coś z buraka. Nie przepadam za buraczkami, jako dodatkiem do obiadu, natomiast uwielbiam wszelkie zupy buraczane. Najlepszy barszcz jaki jadłem robiła
BaRepasDomowy makaron Dzisiaj polecam domowy makaron do rosołu, tak dawno przez nas zapomniany. Domowy makaron Kiedyś bardzo dawno temu jeszcze w ubiegłym tysiącleciu, robienie makaronu do niedzielnego rosołu było bardzo ważne. Zawsze musiał być świeżo robiony, rosół gotował się powoli na piecu, a makaron się zaczynał robić. Jest bardzo pracochłonny ale smak wszystko wynagradza. Nie twierdzę że kupne makarony(...)mieszamy jajka z mąka, tak aby za bardzo nie rozlały się nam jajka. Zagniatamy aż wyrobimy gładkie ciasto, możemy podsypać niewielka ilością mąki aby się nie kleiło do stolnicy. Domowy makaron Po wyrobieniu dzielimy na mniejsze kawałki i wałkujemy na cienki placek. Rozwałkowane placki odkładamy na ściereczkę płócienną do przesuszenia. Jak już wszystkie rozwałkujemy, możemy po chwili zacząć kroić, uważając
Pomysłowa kuchniaDomowy makaron na stołach naszych babć to była norma, dzisiaj robienie własnego makaronu ociera się o „wariactwo” i „marnowanie czasu”. Całkowicie nie zgadzam się z tymi opiniami i napiszę wam dlaczego. Chociaż półki sklepowe uginają się od różnorakich produktów i nęcą kolorowymi opakowaniami, to są dania które warto wykonać(...)samodzielnie. Do nich z całą pewnością zalicza się własnoręcznie przygotowany makaron, na głowę bije gotowe odpowiedniki. Dzisiaj wraz z Bogusią pokażemy, że przygotowanie domowego makaronu to tak naprawdę prosta sprawa i wcale nie zabiera dużo czasu. Do tego można przygotować go na zapas i ususzyć. Jestem przekonany
kuron.com.plMimo, ż e w naszych sklepach makarony s ą dostępne w niemal każdym kolorze i kształcie , to najbardziej cenimy nasz domowy makaron, który nie można porównywać z ż adnym kupnym . Dzi ś chciałabym przybliżyć Wam kilka porad i pomysłów na przygotowanie prawdziwego domowego makaronu(...)mną swoimi radami na przygotowanie doskonałego makaronu ma ponad 30 letnie doświadczenie w produkcji makaronu. Porady niezbędne do zrobienia doskonałego domowego makaronu: Dobre ciasto na makaron jajeczny powinno być przygotowane w proporcjach: 1 jajko na 100 gram mąki. Stolnica powinna być zawsze obsypana mąką, dzięki czemu ciasto nie będzie przywierało
La grande e la piccola cuoca