lukier - 7892 przepisów (strona:415/527)

Jeż - ciasto biszkoptowe z kremem ganache 215

przepisem na jeża, czyli ciasto z czekoladowymi biszkoptami przełożonymi rewelacyjnym kremem ganache.  Powyższy krem to połączenie czekolady i śmietany 30%. Co ciekawe, niektórzy uważają, że ganache to lukier, sos lub polewa. Jestem pewna, że przygotowanie kremu ganache nie będzie sprawiało Wam trudności . Składniki: 3 biszkopty czekoladowe 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki mlecznej czekolady 360 g śmietany

Ugotować
Sernik cytrynowy 132

straciła na kolorze można dodać odrobinę żółtego barwnika.  Przygotowaną polewą posmarować wierzch sernika. Od razu ozdobić cytryną, miętą i cukrowymi perełkami. Sernik schłodzić i podawać dopiero wtedy, gdy lukier lekko zgęstnieje. Pomysł na przepis mojewypieki.com

Ugotować
Waniliowe cupcaks 272

chcemy Wam zaproponować małe babeczki waniliowe, które są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.  My nasze babeczki udekorowaliśmy malinami, można też je udekorować kremem waniliowym i kwiatkami z lukru. Składniki na 12 babeczek:  180 gram masła 135 gram cukru  8 gram cukru wanioliowego 4 jajko  180 gram  maki z proszkiem do pieczenia   szczypta soli

cookpl
Babka drożdżowa 173

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Najlepsza babka drożdżowa! Miękka, bardzo puszysta i delikatna. Polana lukrem cytrynowym. W środku z rodzynkami i skórką pomarańczową. Długo utrzymuje świeżość. Przepis doskonały na święta wielkanocne. Polecam bardzo Post Babka drożdżowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Rożki z dżemem truskawkowym 92

pyszną poranną kawą , dodadzą energii i  humoru . składniki na 4 porcje 25 dag margaryny 35 dag mąki 5 dag drożdży instant łyżka wody łyżeczka cukru dżem truskawkowy lukier do polania przepis Margarynę  siekamy  z mąką , mieszamy z drożdżami  i cukrem  dolewamy łyżkę wody . Zagniatamy ciasto , odstawiamy  do wyrośnięcia  na około godzinę . Następnie

Smakowite Dania
Pieczone mini donuts z jagodami i polewą z Nutelli 187

usprawiedliwienie mojego przemożnego, desperackiego pragnienia słodyczy. Nie takiej zwykłej, jak czekolada. Ooooo nie. Mój organizm wie, co to znaczy pójść na całość. Zobaczyłam gdzieś, chyba w serialu, amerykańskie, ociekające lukrem pączki i... już tylko to miałam przed oczami. Nic już nie mogło mnie zatrzymać. Nawet brak formy na donuty. Ha! Wiedziałam, że te skrzętnie odkładane korki do wina w końcu

Gotowanie to kochanie
Strucla drożdżowa z makiem 164

rulon. Boki zlepiam. Struclę zawijam w papier do pieczenia i układam na blaszce. Odstawiam do godzinę do wyrośnięcia. Następnie piekę 60 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczoną struclę polewam lukrem lub polewą czekoladową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wielkanocne ciasteczka 162

lodówki na 30 min . Piec w temperaturze 170 stopni od 10 do 12 min w zależności od piekarnika do lekkiego zarumienienia.  Upieczone ciasteczka po ostygnięciu można dekorować lukrem królewskim lub masą cukrową

Wypieki Uli
TORT PORZECZKOWY Z MASĄ CUKROWĄ 195

pracę. Po nałożeniu masy na tort, wygładzam specjalną szpachelką - można też dłońmi. Nadmiar masy odcinam - mieszam ją z barwnikami, a następnie wycinam dekoracje, które przyklejam do masy za pomocą lukru królewskiego (cukier puder+białko). Udekorowany tort gotów jest do spożycia.   SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Cake pops z urządzenia do wypieku ciasteczek - cytrynowe z czekoladą 201

czekolady (aby ładnie pokrywała ciasteczka) posypki cukrowe, zmielone orzechy, pokruszone płatki migdałowe itp. ewentualnie zamiast czekolady i posypek wystarczy zwykły cukier puder (wypróbowałam i też jest pysznie) albo np. lukier cytrynowy 1. Sypkie składniki (mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli) wsypać do miski, dodać miękkie masło i utrzeć mikserem „na piasek”. 2. Mokre składniki (mleko

Kto ugości moich gości?
Biszkopt z makiem 158

jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier, olejek migdałowy i wymieszać. Margarynę zagotować i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem. Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Makowiec na kruchym cieście 577

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na szybki makowiec na kruchym cieście. Ja użyłam gotowej masy makowej, którą dostałam od firmy Helio. Oczywiście jeśli

Marta Gotuje
Mazurek bakaliowy 228

misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum i utrzeć ze szklanką mleka na masę. Drugi placek posmarować marmoladą, a następnie wyłożyć masę bakaliową. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem i dowolnie udekorować. Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Recenzja pióra do dekoracji Cuisipro 118

piszecie jak byście pisali długopisem. Wystarczy napełnić pióro, uchwycić w dłoni jak byście mieli długopis i lekko ściskając napisać napis czy wzorek. Pióro możecie napełniać płynną czekoladą, lukrem, marmoladą, miodem czy innym sosem. Jest to produkt idealny do ozdabiania słodkości. Dekorator jest bardzo dobrze wykonany, ma piękny wygląd. Posłuży wam na bardzo długo

Marta Gotuje
BABKA CYTRYNOWA 362

pieczenia, uda się każdemu! Babkę możecie upiec w formie z kominkiem, ale świetnie wyjdzie też w keksówce. Ja swoją po upieczeniu posypałam cukrem pudrem, choć oczywiście można ją polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny, według uznania. U mnie zniknęła w jedno popołudnie:) SKŁADNIKI: 5 jajek 180 g miękkiego masła 330 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania