lukier - 7892 przepisów (strona:409/527)

Pierniczki bezglutenowe 61

innymi rodzajami: jaglaną, gryczaną i amarantusową, a także zmniejszenie ilości cukru na rzecz ksylitolu. Całość wychodzi równie pysznie lub nawet lepiej niż pierniczki tradycyjne. Nie potrzeba ich nawet dekorować lukrem (chyba że ktoś lubi

Milion Smaków
Sernik z brzoskwiniami 1074

sera ( z wiaderka) 3 jajka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny miękkiej Piana 5 białek 1 szklanka cukru ponadto 1 puszka brzoskwiń lukier Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy pozostałe składniki zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną połowę wkładamy do lodówki, a drugą do zamrażarki na 1 godzinę. Masa serowa Jajka, cukier

kgwjanczewo
Babka drożdżowa 162

piekarnika.... Składniki: 0,5 kg mąki 0,5 szklanki cukru 5 dag. drożdży 1 jajko całe 2 żółtka 1 cukier waniliowy 0,5 l mleka 2 łyżki masła roztopionego Lukier Wykonanie: Mleko podgrzewamy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Letnie mleko odlewamy ok 0,5 szklanki dodajemy drożdże oraz 1 łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Żółtka oraz jajko

kgwjanczewo
Biszkopty z masą z advokata 187

Biszkopciki przed pieczeniem posypać cukrem pudrem. Wstawić do piekarnika na 15 minut i piec w 170 stopniach, na złoty kolor. Z cukru pudru i adwokata utrzeć masę na gładki lukier i przekładać ciasteczka

Moje domowe kucharzenie
Moja wersja meksykańskiego ciasta Tres Leches = 3 rodzaje mleka + hibiskus + mango 239

odstawić do lodówki na kilka godzin. Wyjąć ciasto z lodówki i ponownie ponakłuwać widelcem; nożem do masła delikatnie rozsparować na nim pozostałą 1/2 porcji słodzonego mleka skondensowanego (tak jak lukier). Używając małego sitka z drobną siatką, równomiernie rozsypać nad ciastem puder z hibiskusa; poporcjować casto (najlepiej wyciąć kształty dowolnymi foremkami do ciastek) ; udekorować każdą porcję plastrem mango (w dowolnym kształcie

Jem więc Jestem
Skubaniec 116

ubitą pianę z białek z 1,5 szkl. cukru. Na wierzch poskubać trzecią cześć ciasta.  Piec w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor. Gotowe ciasto udekorować lukrem

Kuchenne aromaty
Czekoladowe muffiny 108

Blueberry Corner by "jagodzianka" Delikatne i lekkie babeczki czekoladowe. Jeśli nie zjecie wszystkich, zamroźcie pozostałe. Można je dekorować różnymi kremami czy lukrami. Dekoracje z … Przeczytaj cały artykuł Post Czekoladowe muffiny pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Strudel pleciony z rabarbarem i truskawkami 142

strudel z wierzchu przed włożeniem posmaruj obficie białkiem. Czas pieczenia ok. 35 minut. Po upieczeniu wystudź ciasto na kratce kuchennej, posyp cukrem pudrem lub polej słodkim lukrem

Apetyczna babeczka
Drożdżowy potworek 94

Składniki: 1 kostka margaryny Kasia 1 kg mąki 500ml mleka 100g drożdży 2 cukry wanilinowe 150g cukru 2 orzechy lukrowane mazak spożywczy brokat spożywczy lukier   Sposób przygotowania: Z drożdży,3 łyżek ciepłego mleka i 3 łyżek cukru robimy rozczyn.Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 20 minut.Następnie dodajemy pozostałe składniki.Przy czym trzeba pamiętać,że mają być ciepłe

Wielki apetyt
Halloweenowe oczka 88

środku dziurkę. Pieczemy ok.10 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu,gdy wystygną obsypujemy je obficie cukrem pudrem.W dziurkę wlewamy polewę czekoladową.Żyłki na oku robimy za pomocą lukru w pisaku. Na talerzyku robimy plamę z gotowego kisielu i układamy na ni ej nasze oczko. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Halloweenowe muffiny marchwekowo-dyniowe 85

Składniki: 3 szklanki tartej marchewki 1/2 szklanki tartej dyni 1 łyżeczka sody 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki cynamon ( Kamis) cukier wanilinowy szczypta soli  zielony lukier Dr Oetker Dynia zrobiona z  masy cukrowej (własnymi łapkami) Sposób przygotowania: Startą marchew połącz z dynią. Warzywa tarłam na tarce,na najmniejszych oczkach. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z cukrem

Wielki apetyt
Jungle- zestaw do pieczenia-Test 95

Jest to doskonałe narzędzie do dekorowania ciasteczek,babeczek,muffinek itp.Sprawdził się też przy wykonywaniu ażurowych naleśniczków. Pisak dzięki temu,że ma zatyczkę jest dość szczelny,gdy zastygł mi lukier,wsadziłam o do gorącej wody i mogłam bawić się dalej. DecoPen to świetne urządzenie, z kórym poradziłą sobie nawet moja 4 letnia córka.Jeśli w tym roku planujecie dekorowanie świątecznych

Wielki apetyt
Lukrowanie pierniczków 90

które upiekłam już jakiś czas temu.Przepis znajdziecie oczywiście na blogu.Wracając do lukrowania,robiłam to po raz pierwszy w życiu i wyszło tak: Do lukrowania użyłam najprostszego na świecie lukru (szklanka cukru pudru ubita z 1 białkiem) i rękawa cukierniczego.Jeśli nie macie w domu rękawa możecie użyć tutek zwiniętych z papieru do pieczenia,albo strzykawki z małym otworem. Zabawa

Wielki apetyt
Chatka z piernika 93

Dość gadania, zapraszam do komentowania :) Składniki: 1100 g mąki 600 g miodu (naturalnego, nie sztucznego!) 240 g masła 2 duże jaja przyprawa do pierników (u mnie 2 opakowania Kamis) lukier ( gotowy lub własny) pokruszone landrynki bez nadzienia ( zrobiłam z nich witraże w oknach) wstążeczka cukierki , pierniczki i inne do dekoracji Sposób przygotowania: Masło rozpuszczam wraz z miodem i studzę

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania