lukier - 7892 przepisów (strona:412/527)

Ciasto marchewkowe - najlepsze 190

kcal,20 g weglowodanow,9 g bialka i 17 g tluszczuPrzepis pochodzi z magazynu"Meine Familie&Ich"Heft2/2014 z modyfikacja glazury.W orginale ciasto jest z przygotowane z lukrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżowy wieniec truskawkowo-jagodowy 402

minut.Studzic w formie,az do calkowitego stezenia masybiala czekolade z 1 lyzka mleka rozpuscic w kapieli wodnej.Lekko przestudzic.Polac w esy-floresy przestudzone ciasto drozdzowe.Zamiennie mozesz uzyc jesli wolisz lukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bananomakowiec 150

                                To ciasto to totalny eksperyment. Muszę przyznać, że smaczny eksperyment. Ciasto jest wilgotne i puszyste czyli tak jak lubię. Ekspresowe, smaczne i niedrogie ciasto.3 dojrzałe banany1/3

Ewa w kuchni
Piernikowe serca z ziemniakami 259

grubość ok 5-7 mm (niezbyt cienko )Wykrawać wybrane kształty .Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 10 min w temp . 170'CUpieczone pierniki polać czekolada , lukrem  lub udekorować wg własnego pomysłu.Smacznego :)Polecam

Malinowa Kawiarenka
Pierniczki 201

minut. Po przestudzeniu robią się twarde i trzeba je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, żeby zmiękły i dlatego można zrobić je dużo wcześniej. Pierniczki można dekorować czekoladą lub lukrem w zależności od upodobań.Smacznego Post Pierniczki pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Ciasteczka kokosowo-kawowe 228

książkę ze 100 przepisami na ciasteczka… i teraz trzeba – koniecznie – zacząć je testować! :))))) Zaczęłam testowanie od przepisu na ciasteczka kokosowo-kawowe. Słodki, chrupiący kokos z kawowym lukrem… na pewno znajdzie wielu wielbicieli.Ciasteczka kokosowo-kawowe – składniki:1.5 szklanki mąki (190g)1/4 szklanki kakao (30g)1 szklanka cukru (225g)1.5 szklanki wiórków kokosowych (135g)1 kostka masła

UgotujmyTo.pl
Babka wielkanocna 220

sprawdzając przed wyjęciem patyczkiem czy jest suche. Po wyjęciu trzymać w formie około 15 minut a następnie wyjąć z formy i zostawić na kratce do całkowitego ostygnięcia. Udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem.Smacznego Post Babka wielkanocna pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Rogaliki drożdżowe 174

wypłynięciem. Posmarować wierzch białkiem i – opcjonalnie – posypać makiem, sezamem lub posiekanymi orzechami. Piec w temperaturze 180 stopni aż zrobią się rumiane. Po upieczeniu można -opcjonalnie – polać lukrem – np. cytrynowym. Smacznego  źródło: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2008/06/Drozdzowe-Rogaliki.htmlPost Rogaliki drożdżowe pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Ciasto z dynią i bakaliami 220

wymiarach 22×22 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około godziny (lub do suchego patyczka).3. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem cytrynowym.Smacznego Źródło: znalezione w jakiejś gazecie…  Post Ciasto z dynią i bakaliami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Dyniowe rogaliki drożdżowe 222

Zrobiłam je… i oczywiście smakowały rewelacyjnie! Wbrew pozorom rogaliki nie są słodkie, więc dodatek marcepanu czy czekolady jest tu usprawiedliwiony…;) Dla lubiących słodsze wypieki polecam polać rogaliki lukrem. Zapraszam dzisiaj na puszyste rogaliki drożdżowe z dynią i z dodatkiem kwaskowych malin i białej czekolady…Dyniowe rogaliki drożdżoweSkładniki:700 g mąki1 opakowanie drożdży instant 7g1 szklanka mleka2 łyżki

UgotujmyTo.pl
Szybki piernik żydowski z bakaliami 409

gładkie. Przelać do 2 keksówek wyłożonych papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny (do suchego patyczka). Studzić na kratce. 4. Polać lukrem (zobacz np. tutaj https://ugotujmyto.pl/drozdzowki-z-makiem/) lub polewą czekoladową (https://ugotujmyto.pl/wloskie-ciasto-migdalowe/) lub taką https://ugotujmyto.pl/ciasto-czekoladowe-z-masa-kokosowa-na-oleju-rzepakowym/ i dowolnie udekorować (u mnie karmelizowany imbir).Smacznego  Post Szybki piernik żydowski

UgotujmyTo.pl
Keks królewski 211

I siedzę jeszcze chora w domu… Co za paskudny początek roku… Za oknem też nie najciekawiej. Pada… pada… pada…. Jest tak

UgotujmyTo.pl
Kremowa babka śmietankowa 449

Kremowa babka śmietankowa to moja – w tej chwili- ulubiona babka :)! Jest bardzo wilgotna, puszysta i aromatyczna. Nie tylko nadaje się idealnie na świąteczny stół ale

UgotujmyTo.pl
Pierniczki 234

sztuk. Przerobiłam pierniczki nadziewane, z witrażykami, z glazurą czekoladową i wiem, że najlepsza zabawa, szczególnie z dziećmi to dekorowanie, ale dla mnie w smaku najlepsze są pierniczki bez lukru i różnych dodatków.Pierniczki z tego przepisu tylko nadziewane dżememSkładniki:500 g mąki2 białka4 żółtka3 łyżki przyprawy do pierników1/4 szkl. cukru1,5 łyżki kakao100 ml śmietany1,5 łyżeczki sody2 łyżki przypraw

NA MOIM TALERZU
Piernikowe gofry 308

musi być bita śmietana, ale posypana mieszanką przypraw do deserów z cynamonem, cukrem, skórką cytrynową, goździkami i kardamonem. Ale możecie też upiec tradycyjne pierniczki : świąteczne pierniczki, świąteczne pierniczki z lukrem i piernikowe choinki. Dzieciak będą miały radochę z takich nietypowych piernikowych gofrów Składniki:3 szklanki * mąki pszennej4 pełne łyżki miodu1 szklanka* cukru pudru125 g  margaryny palma w złotym opakowaniu1 jajko1

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię