lukier - 7892 przepisów (strona:406/527)

Piernikowe Filizanki z Kremem Czekoladowym 182

bita smietana * odrobina kakao Czekolade roztop w kapieli wodnej i namaluj nia na pergaminie ksztalt uszka filizanki. Pozostaw do zastygniecia, a potem przytwierdz do upieczonej filizanki przy pomocy np. lukru. Bita smietane nalóz na wierzch filizanek i spożytkuj kakao do obsypania calosci..SMACZNEGO

w mojej kuchni
jablecznik bez jajek 404

kawałkiem: rozwałkować na papierze, rozłożyć na jabłkach papierem do góry i oderwać papier. Piec 45-50 minut. U mnie po ok. 35 minutach było już ładnie zarumienione z wierzchu Lukier: 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka kwaśnej śmietany 2 łyżki soku z cytryny i. .SMACZNEGO

w mojej kuchni
Ciasto trójkolorowe 211

cukru 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka oraz resztę składników. Dodatkowo: lukier WYKONANIE

w mojej kuchni
Kremówka----Fondant 468

cały czas mieszając. Ostudzić do temperatury pokojowej. Miękkie masło utrzeć i cały czas ucierając, dodawać po łyżce kremu. Gotowy krem rozłożyć pomiędzy płatami ciasta francuskiego, posypać cukrem pudrem,lub lukrem jak u mnie i mielonymi migdałami. ,z gazety Niedziela crema -Fondant --- Pasta Sfoglia : • 30 grammi di farina • 30 grammi di burro o margarina • 1 uovo e 1 tuorlo d'uovo

w mojej kuchni
orzechowo makowe----- di nocciola papavero 515

przeciąć na 3 części i przełożyć  gotową  masą: Warstwy ciasta mają wyglądać następująco: dolny biszkopt ciemny  dżem (z całego słoika) krem biszkopt krem biszkopt polewa,lub lukier  di nocciola papavero.......................ingredienti:      5 uova ( albumi e tuorli separati )      Di zucchero 1 tazza      1 tazza

w mojej kuchni
MAKOWIEC 198

pieczenia makowce nakłuwamy cienkim szpikulcem Wkładam do zimnego piekarnika włączając go na 175 stopni. Pieczemy ok.40-50 minut,aż makowce wyrosną i przypieką się z wierzchu. Jeszcze ciepłe lukrujemy lukrem z przesianego cukru pudru utartego z sokiem z wyciśniętej cytryny na gęstą masę. Pasta Fragile lievito

w mojej kuchni
Ciasteczka pomarańczowe 207

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180°C , ok. 15 min. Upieczone ciastka chłodzić na kratce, po wystudzeniu można udekorować czekoladą lub lukrem

Mix smaku
Babka piaskowa 163

ocet.  Wlewamy połowę ciasta. Do pozostałego dodajemy kakao, miksujemy i wylewamy na górę babki. Pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku około 50 minut. Polewamy czekolada lub lukrem. Na zdjęciach świąteczna wersja babki

Humanistka w kuchni
Pączki bez jajek i mleka 226

biorą: Kulinarne Szaleństwa Maniusi :  [  faworki  ] Moje Małe Czarowanie  :  [  lane wężyki ] Rozpustne gotowanie :  [  drożdżowe faworki ,  pączki z musem jabłkowym i cynamonowym lukrem ,  pączki ósemki-precle ] Lidia [ chruściki ] Sama słodycz u Asi :  [  oponki serowe ] Kuchnia u Krysi  : [ donaty-pączki z dziurką ] Różowa kuchnia: [ faworki z krupczatki ] Z miłości

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe pączki na Tłusty Czwartek 229

kupował. Babcia kręciła nosem, a ja, wyjątkowo, wstawałam z łóżka bez marudzenia. No bo wiadomo - pączek ... Typowy sklepowy - z niewielką ilością marmolady różanej, za to ze zdecydowanym nadmiarem lukru. Obłędnie słodki, bajecznie pyszny. Mmm ... Odkąd jednak spróbowałam pączków domowych, te sklepowe straciły urok. Owszem, nadal, jedząc takiego, wracają do mnie miłe wspomnienia, ale to bardziej kwestia nostalgii niż rzeczywistego zachwytu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Walentynkowe czekoladowe serca 309

krokami, dlatego ten tydzień będzie wyjątkowo słodki ;) Dzisiaj przygotowałam dla Was cudownie czekoladowe ciasteczka, oczywiście w kształcie serduszek. W końcu to propozycja na Walentynki ;) Możecie je ozdobić dodatkowo różowym lukrem, wtedy będą się prezentowały jeszcze lepiej. Potrzebne nam (na 50 ciasteczek): - 300 g mąki pszennej - 200 g masła - 100 g cukru pudru - 2 żółtka - 4 czubate łyżki kakao - 2 łyżeczki

W poszukiwaniu inspiracji
Faworki 333

Tłusty Czwartek udział biorą: Kulinarne Szaleństwa Maniusi : [ faworki ] Moje Małe Czarowanie  : [ lane wężyki ] Rozpustne gotowanie : [  drożdżowe faworki ,  pączki z musem jabłkowym i cynamonowym lukrem ] Lidia  Sama słodycz u Asi : [  oponki serowe ] Kuchnia u Krysi  : donaty-pączki z dziurką

Moje domowe kucharzenie
Zwijana drożdżówka z syropem klonowym, kardamonem i cynamonem 236

wyrośnięcia na około 45 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, do lekkiego zrumienienia. Upieczone i przestudzone ciasto można polać lukrem i posypać kandyzowaną skórką lub tylko przesypać cukrem pudrem. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierniczki 183

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 10-15 minut do lekkiego zrumienienia. Gdy wystygną możemy je dowolnie udekorować, np. polać lukrem. Pierniczki po około 7 dniach powinny zmięknąć, jednak należy je przechowywać w suchym i szczelnym pojemniku. Jeśli po upływie tego czasu pierniki będą przypominać suchary, można położyć kilka kromek świeżego

KasiekGotuje
Dietetyczne pączki orkiszowe z piekarnika,100% bez cukru 1193

wieczór poprzedzający pieczenie,co znacznie przyspiesza ich wykonanie.Wprowadziłam do orginału trzy modyfikacje.Mąkę pszenną zamieniłam na jasną orkiszową,zamiast cukru użyłam miodu i zmniejszyłam dodatek masła.Zamiast proponowanego lukru oprószyłam je cukrem pudrem z ksylitolu.Także moje pączki w swoim składzie nie mają ani grama cukru.Jako nadzienia użyłam dżemu jeżynowego z własnej spiżarni przygotowanego z ksylitolem (przepis tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!