grilla przygotowywać z grubego chleba francuskiego. Chała też będzie dobra. Czy jest coś lepszego od pączka? Oczywiście pączek na ciepło z grilla! Wystarczy usmażyć własne pączki wykończyć je ulubionym lukrem a następnie grillować i pozwolić się cukrowi skarmelizować. Słodycze: Babka piaskowa smakuje rewelacyjnie gdy jest ciepła. Grillowaną polecamy podawać z letnimi owocami na górze. Batony są pyszne gdy są grillowane
naRuszcieciasta odjąć po garści by wyłożyć spód blaszki na której chcesz piec dżemorki i cynamonki. Zaleca się zrobić tak w przypadku dżemorków by dżem nie wypłynął. Polukruj swoje wypieki-lukier robimy z cukru pudru i wody lub soku z cytryny lub...soku z pomarańczy! Smacznego
Fiolka w kuchniPacmana wycięłam nakrętką do szprycy. Duszki powstały dzięki nodze renifera i metalowej foremce na babeczki. Wszystkie elementy sklejamy ze sobą za pomocą wody (jeśli używamy kupnej masy cukrowej) lub lukru z wody i cukru pudru (jeśli używamy domowej masy cukrowej). Kiedy masa przeschnie malujemy oczy mazakiem spożywczym (z jadalnym tuszem). Babeczki przygotowujemy według przepisu . Wyciągamy na kratkę, żeby ostygły. Budyń
Ciastkozercyporcje masy, formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego w zwilżonych dłoniach. Układać na desce lub talerzu wyłożonym folią spożywczą. Schłodzić 1 - 2 godziny w lodówce. Gotowe można polać czekoladą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja nie robiłam z nimi nic więcej, a i tak były wspaniałe
Cakes By Kejtnadaje cynamon, gałka muszkatołowa i aromat pomarańczowy (którego nie warto pomijać ani zamieniać na inny!). Ciasto nie jest zbyt słodkie więc możecie pokusić się np. o polewę kajmakową czy lukier na bazie soku pomarańczowego z dodatkiem startej skórki pomarańczowej... Ja najbardziej lubię takie 'gołe' :) Spróbujcie i Wy i przekonajcie się sami, jak pięknie pachnie, a przede wszystkim jak przyjemnie smakuje
Kraina Miodem PłynącaKażdy przekręcić przez środek . Ułożyć na blaszce ,posmarować rozmąconym jajkiem z 1 łyżką mleka. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem
Moje domowe kucharzenierurką ),piekę w 180 stopniach,od 10-15 min,w zależności od wielkości pierniczków. bardzo długo zostają świeże.Największą frajdę mają dzieci,moja córcia 4-letnia,najbardziej lubi zlizywać lukier z palców i podjadać posypki,ale raz do roku-czemu
Swojskie jedzonkocukru pudru ubijmy śmietanę i wykładamy na masę budyniową WARSTWA 3: 4 paczki herbatników 1 cytryna cukier puder moczymy herbatniki w herbacie z cytryną i układać na wierzch,zrobić lukier z cytryny i cukru pudru i posmarować herbatniki,wstawić do lodówki najlepiej na całą noc ,żeby herbatniki zmiękły smacznego
Swojskie jedzonkoPrzełożyc do wysmarowanej foremki o średnicy 26 cm, na wierzchu ułożyc pocięte na pół śliwki Piec w temp. 180*C przez około 40 min. do "suchego patyczka" Można polać lukrem: około 1/2 szklanki cukru pudru roztartego z 1 - 2 łyżkami wody lub soku z cytryny. Ja posypałam po prostu cukrem pudrem :) Przepis stąd
Proste Potrawyłyżki mąka pszenna - 1 łyżka ew. spirytus - 3 łyżki CIASTO: woda- 1/2 Litra mąka pszenną - 1 pełna szklanka masło- 15 dag sól- szczypta jajka - 5 szt cukier – 1 łyżka LUKIER: cukier puder- 3 łyżki woda -1 łyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek
Camilla w kuchnirozprowadzić . Drugą część ciasta rozwałkowaną wyłożyć na górę, ponakłuwać widelcem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 190stopni C i piec ok.35-45minut. Cukier puder wymieszać z jogurtem greckim, tak by powstał lukier i po upieczeniu ciasta wylać go na jeszcze gorący jabłecznik. Odstawić do ostygnięcia. Smacznego
W kuchni u Monikipiec ok 40 minut. Kiedy ciasto jest w piecu możemy przygotować sobie polewę. Łyżkę śmietany i szklankę cukru pudru dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Lukier rozsmarowujemy na gorącym upieczonym cieście i zostawiamy do wystudzenia
Walijskie Pichceniegęsta masę , porcjami dodawać masę kajmakową , wymieszać . - Do rękawa cukierniczego przełożyć masę śmietanowo - kajmakową od dołu nadziewać ptysie . Moje ptysie ułożone w kopczyk polane są lukrem i roztopioną czekoladą . Ptysie na blachę można kłaść łyżeczką Ptysie można rozkroić i nadziewać . Jeśli ptysie mają być kruche należy je nadziewać tuż przed podaniem Kod należy skopiować
Eli Gotowaniedlaczego nie dałem mu tego z rana? - Bo musiałeś przygotować podwieczorek dla solenizanta. Był na tym podwieczorku torcik z kremem i trzema świeczkami, z wypisanym na wierzchu różowym lukrem imieniem i... - Ach, prawda, przypominam sobie - powiedział Krzyś. Pralinki Bounty 200g wiórków kokosowych 100 ml kremówki (śmietanka 30%) 70g cukru pudru 70g masła 200g gorzkiej lub mlecznej czekolady Wiórki kokosowe wymieszać
Przepysznik - BLW i nie tylko