całość posypujemy mieszanką nasion i podajemy z sosem czosnkowym , tysiąca wysp lub kupnym, słodko-ostrym sosem chili. SMACZNEGO! :) Wypróbujcie również przepis na wrapy z kurczakiem curry lub łososiem
Bez Cebulisięgaj najpóźniej 2 godziny przed wysiłkiem. Wtedy też najlepszym dodatkiem będzie chuda ryba. Unikaj natomiast dodatków warzywnych i nadmiaru oliwy, bo mogą zalegać w brzuchu jeszcze na treningu. Tłusty łosoś w zestawieniu ze zwykłym makaronem lepiej sprawi się 2 godziny po wysiłku. DLA AKTYWNYCH Według naukowców błonnik z mąki sojowej wpływa na obniżenie wagi, BMI i złego cholesterolu. Makaron gryczany
ClauditteMissCookingprzepis na pyszne, szpinakowe naleśniki faszerowane liśćmi szpinaku, gorgonzolą i prażonymi orzechami włoskimi. Połączenie obłędne! Takie, które sprawia, że zawsze wołam o dokładkę! Ps. świetnym pomysłem będzie również dodatek łososia albo pieczonego kurczaka! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 7 szt ) * szpinak mrożony ( rozmrożony ) – ok. 120 g * duże jajko – 1 szt * mleko – 100 ml * mąka pszenna – 150 g * sól
Ostra na Słodkocztery porcje: łosoś filet 400 gram sól i pieprz 1 łyżeczka kapary 1 łyżka wino białe wytrawne 1/2 szklanki koperek 1 pęczek szalotka 1 sztuka masło 1 łyżka olej rzepakowy 1 łyżka dziki ryż Przygotowanie: Rybę umyj i osusz, natrzyj solą i pieprzem, usmaż. Szalotkę posiekaj w kosteczkę i zeszklij na oleju, dodaj łyżkę masła i przesiekane kapary
AZgotuj!regularnie. A oto moja dzisiejsza propozycja: Śniadanie : Serek wiejski z rzodkiewką i dymką, do tego chlebek żytni z ziarnem. Lunch : Pulpeciki w sosie teriyaki z ryżem (sos jak do łososia teriyaki ) Przekąska : Warzywa (ogórek, papryka, marchewka) Smacznego
Codzienne Gotowanieśmietaną i truskawkami Krem czekoladowy Sangria, czyli owocowe orzeźwienie Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Sałatka z kurczakiem, pesto, rukolą i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Pobierz PDF z przepisami na Walentynki Walentynki by Eat Me Fit A może skusisz się na rozkoszne i bardzo czekoladowe muffinki z bitą śmietaną i truskawkami
Eat me! Fit me!sobą kolory bieli i czerni robią duże wrażenie. Zamówiliśmy danie główne i deser. Oprócz tego dostaliśmy na początek wypieki restauracyjne i niespodziankę od szefa kuchni jaką był tatar z łososia z czipsem. Wszystko pięknie podane. Do tej pory rzadko zdarzało nam się, żeby to co zostało tak pięknie podane było pyszne i na odwrót. Pierwszy raz kosztowaliśmy tatara rybnego - bardzo
Karola gotujeZainspirowana ostatnią sałatką z kupnym sosem musztardowym, postanowiłam zrobić sałatkę tym razem z sosem własnej roboty Składniki: makaron, łosoś wędzony, mix sałat, pomidorki np. cherry, papryka, feta, pestki słonecznika. Sos musztardowo miodowy: miód, musztarda , musztarda , olej z orzechów włoskich. Przygotowanie: makaron ugotować al dente, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać pokrojonego łosoia, pomidorki (w całości lub przekrojone), sałate, pokrojoną paprykę
Państwo Wojtczuk gotująmamy podpłomyki, czyli drożdżowe chrupiące placki wypiekane w piecu, o którym Inny Wymiar smacznie przypomina do wyboru jest pięć rodzajów m in. ze szpinakiem, albo chrupiącym boczkiem czy też łososiem (17-30 zł). Restauracja posiada odrębną bardzo rozbudowaną kartę alkoholi. Wybór win jest naprawdę spory już na wejściu „wita” nas cała ściana różnorodnych win, szampanów
Wylizany Rondelcienkim, niezbyt wypieczonym drożdżowym cieście z pomidorkami i mozzarellą. Prosta pizza domowa – dla laików i nie tylko … na cienkim spodzie z pysznym sosem i farszem. Mini pizza z łososiem , szpinakiem i serem pleśniowym na dość grubym spodzie. Mini bułeczki faszerowane jak pizza z gotową mieszanką meksykańską, bardzo poręczne, są doskonałą przekąską, którą można zjeść na śniadanie, zabrać do pracy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwybierać dobre ryby, bo niektóre gatunki mają mniejszą wartość odżywczą. Ja przede wszystkim polecam: pstrąga – ma smaczne chude mięso i zawiera najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3; łososia – to jedna z najtłustszy ryb zawiera aż 4,79 g w 100 g części jadalnej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz m.in. witaminę A, D, E i B, jod i potas
Słodkie okruszkimożna przechowywać w lodówce przez kilka dni. Porcje: 4 Czas przygotowania: 45 minut Stopień trudności: łatwe Zupa Składniki: 300 g filetów z ryb ze skórą (np. dorsz i/lub łosoś) 100 g mieszanki owoców morza (kalmary, małże, krewetki) 1 l bulionu rybnego lub warzywnego 3 czerwone papryki 6-8 łyżek naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman 4-5 łyżek sosu sojowego
SzczyptaSmaQTradycyjnie w piątkowe popołudnie na naszym stole gości ryba. Zazwyczaj był to łosoś przygotowywane na różne sposoby, teraz jednak postanowiliśmy przygotować tołpygę w pomidorach podaną z frytkami z batatów. Nie spodziewaliśmy się, że jest tak dobrą rybą, ma smaczne, wilgotne, białe mięso. Co ważne również w większości przypadków ma duże ości, więc ciężko jest je przeoczyć i nie sprawiają problemów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tłuste, bo nie trzeba się mocno postarać aby je np. przesuszyć. Jeśli nie masz wprawy w przygotowaniu ryb to właśnie zacznij od tych o większej zawartości tłuszczu jak np. łosoś. Wybieraj wtedy też ryby w dzwonkach, a nie gotowe filety. Ryby najlepiej smakują, jak najmniej przetworzone, dlatego chyba wszyscy zachwycamy się kuchnią japońską, gdzie ryby traktuje się z wielkim namaszczeniem
SMYKWKUCHNIDanie bardzo zdrowe dodatkowych walorów smakowych dodają prażone ziarna, dym wędzarniczy zaś całość podkreśla olej z pestek dyni. Składniki 150g łososia 1 opakowanie makaronu muszelki ¼ szkl pestek z dyni ¼ szkl ziaren słonecznika ¼ szkl siemienia lnianego ¼ szkl sezamu Rudola Pomidorki koktajlowe Olej z pestek dyni Sos teryiaki Naturalny dym wędzarniczy Sól, pieprz do smaku
Kulinarne pyszności Molki