łosoś - 8862 przepisów (strona:442/591)

GRILLOWANY DORSZ Z RYŻEM I BROKUŁAMI 199

ładny zielony kolor.Ryż i brokuł odcedzamy ,przekładamy do miski,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,oliwę z oliwek i dokładnie mieszamy. Podajemy z grillowanym dorszem lub inną rybką np.łososiem skropionym sokiem z cytryny.Ja dodałam jeszcze ogórki kiszone żeby trochę zaostrzyć smak.Wszystkim bardzo smakowało. :) SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
OWOCOWE MUSLI Z NASIONAMI CHIA 228

NASIONA CHIA - czyli szałwia hiszpańska - słyną z wyjątkowych wartości odżywczych oraz zdrowotnych. Zawierają one więcej kwasów omega-3 niż uchodzący za ich skarbnicę łosoś atlantycki. Są także bardziej bogate w wapń niż mleko. Ponadto odznaczają się wysoką zawartością pełnowartościowego białka; zapobiegających rozwojowi nowotworów antyoksydantów; obniżającego ciśnienie krwi potasu; regulującego trawienie błonnika; kojącego nerwy magnezu; wzmacniającego kości fosforu i wielu innych

wege i kropka
Makaron w kremowym sosie z porem 186

jaja, dzięki czemu danie wyszło lekkie i delikatne. Do przepisu opcjonalnie można dodać mięso np. kurczaka, indyka lub tak jak ja – wcześniej upieczoną rybę np. dorsz czy łososia. Jednak potrawa bez tych dodatków i tak jest pyszna. Zapraszam! Makaron w kremowym sosie z porem porcja dla 1 osoby Składniki: około 100 g makaronu orkiszowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżka

Jaglusia
Kotlety ziemniaczane – puszyste, miękkie i delikatne, z minimalną ilością mąki 208

międzyczasie smażąc resztę, do wykończenia ciasta. Pyszne są z sosem grzybowym, z gulaszem – a w lżejszym letnim wydaniu z gęstym greckim jogurtem, drobniutko posiekanym koprem i wędzonym na zimno łososiem. SKŁADNIKI na 12 kotletów 1kg ziemniaków typu użytkowego C, bardzo mącznych 70g mąki pszennej 30g mąki ziemniaczanej sól mąka pszenna lub bułka tarta do panierowania olej roślinny do smażenia wybrane

Karo in the Kitchen
Lemoniada chia fresca – naturalny izotonik 149

sokiem z cytryny i limonki, po dodaniu nasionek chia staje się prawdziwą bombą witaminową. Mówi, się, że chia zawiera dużo więcej kwasów omega 3, niż bogaty w nie łosoś atlantycki. Zawiera więcej wapnia niż mleka, a żelaza więcej niż szpinak. Polecam chia fresca, jako alternatywę lemoniady na to lato. Na pewno zaskoczycie Waszych domowników czy gości Zobacz też: przepis

Kuchnia Bazylii
Fotorelacja z pokazu gotowania: UMAMI, piąty element podczas Vegan Food Festival 199

drożdżowymi i oliwą z pestek dyni. Przepis na   ajoblanco   można znaleźć tutaj . Danie główne:  wegańskie maki sushi z tradycyjnym i surowym „ryżem” (z kalafiora i słonecznika), „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka (warzywa marynowane w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym). Przepis na surowy ryż tutaj , a na sushi już niebawem na blogu

Food Square
Chiński rosołek z mini makaronem 229

mini makaronem dla mini smakoszy... no... dla tych większych też. Kolejna wersja azjatyckiego rosołku tym razem z makaronem i nna niż ostatnie z  kurczakiem  i z  łososiem . Łagodniejsza, idealna również dla dzieciaków. Lekko słodkawa, dodając chilli (dla odważnych!) delikatnie ostra i niezwykle aromatyczna.  Składniki:  2l bulionu warzywnego Garść natki pietruszki 6 łyżek sosu sojowego

Czarnawisienka
Salsa z mango 180

mango Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka z grillowanym kurczakiem i salsą z mango Sałatka z mango i kurczakiem Tatar z łososia z mango Smażony kurczak z mango Kokosowa owsianka z mango Jogurtowe śniadanie z mango Jogurtowe lody z mango Smoothie ananasowe z mango Smoothie z mango i pomarańczą Koktajl jogurtowy z chia

Kulinarne przygody Gatity
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 1 184

lewej u góry) Unagi (węgorz), Maguro (tuńczyk), Chutoro (średnio tłusty tuńczyk),  dwie odmiany Otoro (mięso z części brzusznej tuńczyka, najbardziej cenione w Japonii) , Ebi (słodka krewetka), Shake (łosoś), Saba (makrela). Japończycy na co dzień najczęściej jedzą sushi nigiri, a nie znane nam sushi nori. Shizuoka   –  zestaw sushi „Młody mistrz sumo”: ogromne kawałki ryby, 2 razy dłuższe

Kuchcik gotuje
Spring rolls z awokado i krewetkami 210

przygotować kilka wersji zmieniając tylko nadzienie. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również : Spring rolls z nasionami chia Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka Spring rolls z pieczonym łososiem Spring rolls z awokado i krewetkami dodaję do wydarzenia „Błyskawiczny piątek 9. czerwca 2017 r.” Wydrukuj przepis The post Spring rolls z awokado i krewetkami appeared first

mojewypiekiinietylko
Najlepsza kanapka z kurczakiem 335

Najlepsza kanapka z kurczakiem…Wiem, wiem dzisiaj jest najlepsza kanapka z kurczakiem, a jutro kanapka z tuńczykiem lub bajgiel z łososiem . Zawsze zachwycam się nowymi kulinarnymi odkryciami. Kanapka z kurczakiem wydaje się nic takiego ale ta jest smaczna po zawiera pyszne pomidory i wspaniały curry sos z mango. Kanapka z kurczakiem chodziła mi po głowie, a to głównie dlatego

codojedzenia
Naleśnik z piekarnika 228

Naleśnika można podać zarówno na słodko (np. z białym serem, dżemem, oprószonego cukrem pudrem) jak i z wytrawnym nadzieniem (np. z tuńczykiem i oliwkami, albo z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem, czy z podsmażonym mięsem mielonym, pieczarkami i papryką). Ciasto na naleśnika ma być rzadkie - nie należy dosypywać większej ilości mąki niż wskazana w przepisie. Naleśnik bardzo ładnie wyrasta

Gospodyni Miejska
Lody truskawkowo-rabarbarowe podane z ekspandowaną quinoą oraz podsumowanie miodowej akcji 217

celiakwpodrozy | blog: quinoaraz.blogspot.com Rabarbarowe tiramisu z nutą pomarańczy i pistacjami autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Płatki na śniadanie z owocami i miodem autorka: goga0908 | blog: Marcepanowy Kącik ŁOSOŚ W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z JABŁKAMI I ROZMARYNEM autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Koktajl owsiany z brzoskwiniami i czekoladą autorka: nutristrefa | blog: NutriStrefa Lemoniada cytrynowo-rumiankowa

Quinoa Raz!
Pasta z wędzonej makreli 205

już kremową konsystencję dodać pokrojoną cebulę. Miksować 5 sekund. Pastę podawać z pieczywem. Pasta z wędzonej makreli Smacznego! Pasta z wędzonej makreli Makrelę możemy zastąpić dowolną rybą wędzoną np. łososiem, halibutem czy pstrągiem. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); SGMB_GOOGLE_ACOUNT = ""; jQuery(document).ready(function($){var widget = new SGMBWidget();widget.show({"id":"1","title":"Social share

mecooks
TOP 10 Przepisów ze szparagami w roli głównej 895

Zupa ze szparagami i winem Przepis od Edyty MadamEdith 4. Jeszcze jedna zupa! W zestawieniu nie mogło zabraknąć wspaniałej Małgorzaty Minty i Jej Kremu ze szparagów z wędzonym łososiem   Jeszcze go nie jadłam Ale! "na mieście" mówią, że to bomba wśród kremów szparagowych! 5. I jeszcze jedna zupka.. Jak szparagi to warzywa jak warzywa to? Oczywiście Jadłonomia

Wylizany Rondel