łosoś - 8834 przepisów (strona:443/589)

Polędwica z dorsza pieczona pod puree z kalafiora i kaszy gryczanej 177

oryginalną „kołderką” z kalafiora i kaszy gryczanej. Niedawno robiłam danie rybne z dodatkiem puree z kalafiora i kaszą gryczaną do ryby – przypominam Wam przepis na łososia . Zostało mi trochę kaszy i puree, skoczyłam do sklepu, gdzie „uśmiechnęła się do mnie” polędwica z dorsza, więc powstała kolejna smaczna rybna wariacja. Lubię takie kulinarne kombinowanie i przerabianie

Dietolog
Jesienna sałatka z pieczoną papryką i kurczakiem 201

oraz kapary/oliwki, całość posypać kawałkami orzechów. Smacznego! By złagodzić gorycz radicchio, liście dobrze jest moczyć przez kilka – kilkanaście minut w zimnej wodzie. Kurczaka można zastąpić indykiem, ale też np. łososiem lub tuńczykiem z puszki

Even Better Food
Wykwintna pealla z owocami morza wprost z Hiszpanii 165

Paellę cyztaj paeję, pierwszy raz zjadłam w samej Hiszpanii i jest to danie obłędnie pyszne, aromatyczne a dodając nasze ulubione dodatki stworzymy wykwintne danie. Jest tu i łosoś i tuńczyk a także moje ulubienice, krewetki argentyńskie, same smakołyki. Polecam zrobić takie danie bo pracy przy nim mało a efekt jest znakomity. Hiszpania może być dumna z paelli. Wykwintna paella

Moje Małe Czarowanie
Romantyczny weekend w HP Park Hotel 117

który również przypadł mu do gustu. Danie główne: dla mojego Ukochanego nie było problemu, bo wybrał tradycyjnie: roladę wołową z pyzami i modrą kapustą. Ja postawiłam na rybę: grilowany łosoś, ziemniaki dauphinoise, masło ziołowe, puree z kalafiora z wermutem. Genialne! :) Na samą myśl leci mi ślinka. Czas na deser! W tym wypadku wybraliśmy tak samo: tradycyjne lody, trzy gałki: pistacjowa

Trufelkowo
Villa Toscania, czy była to podróż do prawdziwej Italii? 127

sezon.   Tata zamówił te ze szpinakiem, więc wymieniliśmy się jednym pierożkiem.   Przemysław poprosił o gnocchi z szynką tyrolską. Mama tagliatelle z prawdziwkami.   Dziadkowie zdecydowali się na łososia z grilla z warzywami. Wszystkie dania były pięknie podane i bardzo smaczne. Były nad nimi ochy i achy, niebo w gębie! Spróbowałam od każdego po trochu, ale moje ravioli pobiły

Trufelkowo
Placki z cukinii wg Ewy Wachowicz 1334

placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać np. z kleksem kwaśnej śmietany i koperkiem bądź szczypiorkiem lub np. z wędzonym łososiem. Smacznego! Więcej przepisów z cukinią znajdziecie w dziale na blogu: Cukinia – przepisy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Placki z cukinii wg Ewy Wachowicz appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szybki kurs przygotowania sushi w domu 176

czerpanie jeszcze większej przyjemności z jedzenia i doświadczania niezapomnianych połączeń smakowych. Dodatki To tak naprawdę dowolne składniki, które umieścisz na powierzchni ryżu. Wcale nie musisz ograniczać się do surowego łososia czy wędzonego węgorza. Równie dobrze możesz pokusić się o wędzoną makrelę, paluszki krabowe, mango, awokado oraz wiele innych składników – zgodnie z Twoimi smakowymi upodobaniami. Instrukcja przyrządzania sushi – krok po kroku

Codogara
PLACKI ZIEMNIACZANE - PRZEPIS PODSTAWOWY 133

środku natomiast jak zostawimy je na później będą ciemne i brzydkie.  Podawać na gorąco z cukrem, śmietaną, sosem lub jak jak na zimno jako przystawka z białym serkiem, łososiem, cytryną i koperkiem

pieprzny smaczek
Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym 234

Świąteczna pieczeń schabowa z żurawiną Na uroczysty obiad z okazji pierwszego lub drugiego dnia Świ... Kedgeree - jednogarnkowa potrawka z wędzonej ryby Kedgeree (czyt. kedżeri) to jednogarnkowa potrawka z wędzone... Łosoś w porach Ryba w papilotach gości u mnie bardzo często. Zazwyczaj na k... Post Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sushi maki z papryką i paluszkami surimi (sushi dla początkujących) 129

płatów nori 250g ryżu do sushi Zaprawa do ryżu (*) : 2-3 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli  Nadzienie: serek śmietankowy (u mnie z wędzonym łososiem) paluszki surimi papryka czerwona papryka żółta Dodatkowo: sos sojowy pasta wasabi imbir marynowany  Przygotować ryż. Ryż należy dokładnie umyć - pocierając ziarna palcami i kilkakrotnie zmieniając wodę, a następnie umieścić

Di gotuje
Tortille pszenno-kukurydziane z kurczakiem curry i sosem mango 190

curry, jak u mnie, krewetkami, chili con carne... wedle życzenia, lub zawijamy w nie to, z czym zwykle robimy kanapkę do pracy, czy szkoły - ser, sałata, twarożek, szynka, czy łosoś. Spróbujcie sami i zobaczcie jakie to proste! Składniki:  150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki pszennej 180-200 ml wrzątku 50 g masła 1 płaska łyżeczka soli szczypta sody

Kulinarne Inspiracje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką 218

Cię zainteresować: Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur Zapiekanka makaronowa w sosie śmietanowym z mięsem mielonym, papryką i cukinią Zapiekanka z cukinią, figami i kozim serem Łosoś z jagodami goji i szafranowym amarantusem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Rillettess de porc – wieprzowina po francusku, do chleba 277

Rillettes to francuski sposób przygotowania mięsa – wieprzowego, króliczego, dziczyzny, drobiu (kurczak, gęś, kaczka), mięsa ryb (łosoś, tuńczyk, pstrąg) lub owoców morza (kraby, raki) polegający na gotowaniu jego kawałków w niedużej ilości tłuszczu. Miękkie mięso rozpada się na niteczki, a w czasie schładzania wytopiony i dodany do potrawy tłuszcz twardnieją – powstaje pyszne, gęste smarowidło – perfekcyjny pocieszyciel i towarzysz na jesienne

Karo in the Kitchen
Jak przygotować tatara? 215

Nie wszyscy są zwolennikami tatara. Ja przekonałem się do niego dopiero po pewnym czasie, jednak teraz jest to jedno z dań, które bardzo lubię. Najlepszy tatar

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Obiad na środę – gnocchi, ryba, surówka 291

przygotowaniu. Obiad dla całej rodziny. Gnocchi, ryba i surówka to standartowy obiad na środę w naszym domu. Ryba gości u nas bardzo często. Grillowana, pieczona, smażona i gotowana… Łosoś , dorsz …Ryba w panierce to ulubiona ryba dzieci. Rybę podaję z ziemniakami, a czasami przyrządzam smażone gnocchi. Robię je najczęściej z resztek ziemniaków …Zawsze gotuję dużo ziemniaków

codojedzenia