Ziemniaki pieczone w piekarniku, szczególnie młode, mogę jeść kilka razy w tygodniu. Często podaję je z łososiem z piekarnika lub gyrosem z kurczaka . Dzisiaj propozycja na ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano. Tyle smaku i aromatu, a to tylko ziemniaki. Niebo na talerzu można wyczarować nawet w taki prosty sposób :) Składniki: 1 kg małych ziemniaków
Smak mojego domuPstrąg tęczowy łososiowy jest niezwykle smaczną i delikatną rybą, która przypomina tradycyjnego łososia. Obie ryby nie wymagają zbytniego doprawiania i bogatych dodatków, bo inaczej "zabijemy" ich smak i aromat. Dlatego warto użyć podstawowych przypraw i pamiętać, aby mięsa ryby nie przesmażyć. Powinno być one sprężyste, łatwo odchodzące od skóry, ale nadal delikatne. 2 płaty pstrąga tęczowego łososiowego pieprz cytrynowy (może
Di gotujegłodny. Całość przeplatana jest apetycznymi zdjęciami, krótkimi informacjami o autorce, jej zdjęciami oraz miejscem na własne notatki . W książce można znaleźć przepisy m.in. na: - sałatkę ziemniaczaną - sałatkę fasolową - smażonego łososia - rybę z frytkami w ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły
Di gotujeŻycie hotelowe nieco rozleniwia. Każdego ranka czeka na nas pyszne śniadanie. I wśród wielu propozycji jajka w kilku wariantach: faszerowane pieczarkami, faszerowane łososiem, faszerowane twarożkiem oraz niezawodna jajecznica na masełku :) Nietrudno się domyślić skąd zaczerpnęłam pomysł na moje kolejne pomidorowe danie :) Składnikiem obowiązkowym jest oczywiście bohater tego tygodnia. Dodałam do niego oscypka, pozostając w klimacie górskim. Wyszła bardzo smaczna przekąska
zadanie-gotowanieprzeważnie jako chłodnik. Można z powodzeniem podać ją również na ciepło np. o tej porze roku. Nadaje się nawet na eleganckie przyjęcie jeśli dodatkiem do niej będzie np. wędzony łosoś lub kilka krewetek. Co to jest Vichyssoise? Jest to aksamitna zupa w stylu francuskim, w której wyraźnie czuje się delikatny smak śmietany. Zupa jest robiona
Kuchnia u Krysiziemniaków, choć muszę przyznać, że są one nieco ciężkie i tuczące, ale taka jest specyfika tej kuchni. Jak dotąd na blogu pojawiła się sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i szwedzka sałatka ziemniaczana do których wypróbowania serdecznie Was zapraszam. Składniki : 500g młodych ziemniaków 4 łodygi cienkiej dymki 1 czerwona cebula 3-4 ogórki konserwowe 1 łyżka koperku
Codzienne Gotowaniemoże być dodawana do np. świątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone! Jeśli u Ciebie musztarda najczęściej gości tylko na kanapkach lub jako dodatek do mięs na grilla, czas
Codogarapomodoro Makaron z warzywami Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a Masełko z kremówki Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami Magdalena Ciasteczkowy shake bananowy
Magiczne Życie MartyDIETETYCZNA SAŁATKA Z BRZOSKWINIĄ FIT SAŁATKA Z KREWETKAMI OWOCOWA FIT SAŁATKA FIT SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I SEREM FIT SAŁATKA Z RÓŻOWYM SOSEM I WARZYWAMI DIETETYCZNA SAŁATKA Z ANCHOIS DIETETYCZNA SAŁATKA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ FIT SAŁATKA Z SIEMIENIEM LNIANYM FIT SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM FIT SAŁATKA Z ŻURAWINĄ, POMARAŃCZEM
SMYKWKUCHNIzarzuela de mariscos , polska – zupa rybna . Zupa rybna z kluskami francuskimi. Składniki (na duży garnek): - ok. 2 kg filetów z różnych ryb bez skóry (pstrąga łososiowego, dorsza, mintaja, łososia) - wywar (najlepszy rybny, ale może być warzywny lub drobiowy) ok. 4 litrów - 3 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - ugotowana marchewka z wywaru - skórka z wyparzonej pomarańczy - ½ szklanki białego wina
mojewypiekiinietylkośniadanie, ale też na przystawkę, czy na dietetyczną kolację. Polecam też grzanki z jajecznicą i szynką , jajko w koszulce na grzance , grzanki z pieczarkami jajkami , grzanki z jajecznicą i łososiem , bruschetta z truskawkami . Jak przygotować pyszną grzankę z serkiem i rzodkiewką, albo tosta z serkiem i rzodkiewką? Składniki: Pieczywo żytnie z ziarnami lub inne ciemne pieczywo 100 g domowego twarogu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDorsz jest jedną z bardziej popularnych ryb jakie można dostać na naszym rynku. Jego walory smakowe i niska zawartość tłuszczu w porównaniu do np. łososia sprawia, że chętnie go spożywamy. Najwięcej wartości posiada dorsz przygotowany na parze lub upieczony w folii, nie wysycha i nie traci witamin, a do tego samo przygotowanie nie wymaga od nas dużo wysiłku. Dorsza upiekłam
Kuchcik gotujeniż kuchennych. Przykładem potraw uzyskiwanych w wyniku takich eksperymentów jest: kawior o smaku pomarańczy, makaron wyglądający jak bita śmietana, oliwki w kapsułkach, lody o smaku jajecznicy czy stek z łososia w formie ptasiego mleczka. Za twórcę tego odejścia od tradycyjnie pojmowanej kuchni uważa się brytyjskiego fizyka Nicolasa Kurti Tradycyjna kaloryczność W polskiej kuchni, podobnie jak w innych północnoeuropejskich kuchniach
Kuchcik gotujeDziś rzecz właśnie o cukinii. Była tarta z cukinii , były placki z cukinii i marchewki , a także warzywne spaghetti. Dziś odświeżam stare pomysły, czyli cukinia faszerowana – kiedyś z łososiem, dziś serem feta, komosą ryżową i pomidorem. Cukinia zapiekana z komosą 2 duże cukinie 100 g (lub więcej) sera feta 1 duży pomidor 100 g komosy ryżowej 1/2 łyżeczki mielonej
Kucharzycatylko pyszny, ale również bardzo zdrowy. Nasiona chia to maleńkie nasionka, które są niesamowicie bogate w przeróżne witaminy i minerały. Zawierają na przykład więcej kwasów tłuszczowych omega-3 niż łosoś hodowlany, a białka więcej niż mleko krowie. Są bardzo cenione przez wszystkich, którzy dbają o zdrową dietę. Wszystkie naturalne i zdrowe produkty znajdziecie w sklepie internetowym www.naturalniezdrowe.com.pl Składniki
kuchnia doski