łosoś - 8834 przepisów (strona:458/589)

Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 186

maku z kaszotto jaglanym przy „zielonym stawie” nie tylko dobrze wygląda, ale prawdopodobnie obłędnie smakuje. Oprócz niego z propozycji rybnych znajdziemy jeszcze dorsza w konfiturze i łososia z miodem. Dalej sporo ptaków, bo znajdziemy przepisy na klasyczną roladkę z kurczaka z ciekawymi dodatkami, aromatyzowanego Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy

Mr. Taste
Warsztaty Kuchni Lidla: kuchnia polska z Karolem Okrasą 155

stole pojawiły się następujące dania: tatar ze śledzia na grzankach tatar z sandacza  z marynowanymi buraczkami tatar wołowy z omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w 2 wersjach: z grzybami i suszonymi

Kulinarne przygody Gatity
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 183

stole. Robiliśmy między innymi tatara ze śledzia na grzankach, proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec odbyła się sesja

karmelowy
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 138

wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne, wędzone i zaskakujące w smaku. Dodatkowo podano zupę grzybową z białymi warzywami ugotowaną na wywarze z kwasu z kapusty i placuszki ziemniaczane przygotowane z ugotowanych ziemniaków. Ogromnym

Kuchnia Bon Appetit
Warsztaty – Kuchnia Polska z Lidlem i Karolem Okrasą 149

świetnym humorze Wspólnie z Karolem gotowaliśmy dania z najnowszej książki, w której znalazły się przepisy m.in na tatar: wołowy, z jelenia, dzika, sandacza, łososia i śledzia. Ten ostatni – ze śledzia przygotowywałam wspólnie z Renią z  Pieguskowej Kuchni , który podałyśmy na chrupiących grzankach. Poza tatarami była też wspaniała zupa

Marta Gotuje
Sałatka z pomidorkami, makrelą i bazylią 139

Połączenie słodkawych pomidorków i słonej ryby jest wręcz idealne. Świetnie sprawdzi się również łosoś ;) Składniki: dla 2 osób 200 g pomidorków koktajlowych   ok. 10 listków  świeżej bazylii kilka piórek cebuli filet z makreli wędzony, z ziołami prowansalskimi -  50 g   sól (opcjonalnie, bo ryba jest już dość słona), pieprz zioła prowansalskie  1,5 łyżeczki oliwy

Gotuj z Agnes
Gorące Piece zostały otwarte! 124

znajdziemy m.in. boczek, karczek, szynkę oraz tradycyjne polskie kiełbasy, a także dodatki w postaci pieczywa i sosów oraz deskę ryb za 38 zł, na których możemy znaleźć m.in. bałtyckiego łososia, śledzia, kłodzkiego pstrąga, czy makrelę. Wybór ryb, które  znajdą się na deskach, w dużej mierze zależy od sezonu i  dostaw, a więc mogą się one zmieniać. Wszystkie wędzone

Food Square
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to sztuka 149

czerwonej kapuście troć z pięknymi fioletowymi lamówkami posypaną czarnuszką oraz solą krewetkową, podaną z bitą śmietaną i falującym chipsem z musztardy. Ryba była nienachalna w smaku (jak na przykład łosoś), delikatna i masłowa. Świetnie komponowała się z ubitą kremówką, a jej smak został idealnie wyważony przez wyrazistą czarnuszkę i kwaskowy mus z czerwonej kapusty. Danie główne Tutaj na talerzu działo

Food Square
Gościniec „Siedem Drzew” 145

wyobraźnię – wszystkie brzmią smakowicie. Koniec końców zdecydowałam się na rybę a reszta towarzyszy na mięsko. Pychota! Do picia zamówiliśmy duży dzban domowej lemoniady, która świetnie ugasiła nasze pragnienie. Łosoś z grilla podany z ziemniakami i sosem francuskim Polędwiczka w sosie z sera pleśniowego była bardzo delikatna. Przepyszne mięso. Swoją drogą sposób podania, te zioła i kwiatki na talerzu

Szybko Tanio Smacznie
Rukola z prosciutto, serem typu włoskiego i żurawiną 159

Jeśli chcecie możecie wzbogacić taką sałatkę oliwkami lub kaparami dodając także inne typy sałat. A dla tych, którzy nie przepadają za tego typu wędlinami polecam zamiennik w postaci np. łososia albo kurczaka lub po prostu bez dodatku żadnego mięsa. Polecam z bagietką z masłem z dodatkiem drobno posiekanego koperku lub pietruszki:) Do dzieła;D Składniki: 100 g rukoli

Zasmakuj Kuchni
Co mnie inspiruje – ciekawe linki #4 141

kilka sekund zainspiruje Was do działania. Zupę rybną znam od dziecka. Na święta Bożego Narodzenia Dziadek wkładał całe serce, kiedy przyrządzał swoją wersję. Mama zaś umie wyczarować przepyszną z łososiem. A przypomniała mi o tym Marta z bloga Przepisy z Podróży swoją jeszcze inną wersją, norweską z dodatkiem krewetek. W moim domu co niedzielę serwowany był rosół wedle tradycji. Gotujący

Pink Envelope
Rybna pasta z makreli i łososia 178

robię to nie robię, ale jak zacznę to robię bardzo często. Tak jest teraz, dopiero była z soczewicą i rybą a teraz taka. Dziś pastę z wędzonego łososia i makreli z jajkiem i cebulką. Taka pasta świetnie smakuje z pieczywem na śniadanie lub kolację. Do pasty użyłam dla podkręcenia smaku musztardy, którą też bardzo lubię. Może się skusicie i taką

Ewa w kuchni
Wiosenna galaretka z warzywami i szynką 150

masą, wstawić do lodówki do stężenia. Moja siedziała w lodówce przez noc. Po wyjęciu z lodówki ułożyć na półmisku i dowolnie udekorować. Zamiast szynki równie dobrze można użyć wędzonego łososia Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

W garach u Gosi