pomodoro Makaron z warzywami Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a Masełko z kremówki Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami Magdalena Ciasteczkowy shake bananowy
Magiczne Życie MartyDIETETYCZNA SAŁATKA Z BRZOSKWINIĄ FIT SAŁATKA Z KREWETKAMI OWOCOWA FIT SAŁATKA FIT SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I SEREM FIT SAŁATKA Z RÓŻOWYM SOSEM I WARZYWAMI DIETETYCZNA SAŁATKA Z ANCHOIS DIETETYCZNA SAŁATKA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ FIT SAŁATKA Z SIEMIENIEM LNIANYM FIT SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM FIT SAŁATKA Z ŻURAWINĄ, POMARAŃCZEM
SMYKWKUCHNIzarzuela de mariscos , polska – zupa rybna . Zupa rybna z kluskami francuskimi. Składniki (na duży garnek): - ok. 2 kg filetów z różnych ryb bez skóry (pstrąga łososiowego, dorsza, mintaja, łososia) - wywar (najlepszy rybny, ale może być warzywny lub drobiowy) ok. 4 litrów - 3 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - ugotowana marchewka z wywaru - skórka z wyparzonej pomarańczy - ½ szklanki białego wina
mojewypiekiinietylkośniadanie, ale też na przystawkę, czy na dietetyczną kolację. Polecam też grzanki z jajecznicą i szynką , jajko w koszulce na grzance , grzanki z pieczarkami jajkami , grzanki z jajecznicą i łososiem , bruschetta z truskawkami . Jak przygotować pyszną grzankę z serkiem i rzodkiewką, albo tosta z serkiem i rzodkiewką? Składniki: Pieczywo żytnie z ziarnami lub inne ciemne pieczywo 100 g domowego twarogu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDorsz jest jedną z bardziej popularnych ryb jakie można dostać na naszym rynku. Jego walory smakowe i niska zawartość tłuszczu w porównaniu do np. łososia sprawia, że chętnie go spożywamy. Najwięcej wartości posiada dorsz przygotowany na parze lub upieczony w folii, nie wysycha i nie traci witamin, a do tego samo przygotowanie nie wymaga od nas dużo wysiłku. Dorsza upiekłam
Kuchcik gotujeniż kuchennych. Przykładem potraw uzyskiwanych w wyniku takich eksperymentów jest: kawior o smaku pomarańczy, makaron wyglądający jak bita śmietana, oliwki w kapsułkach, lody o smaku jajecznicy czy stek z łososia w formie ptasiego mleczka. Za twórcę tego odejścia od tradycyjnie pojmowanej kuchni uważa się brytyjskiego fizyka Nicolasa Kurti Tradycyjna kaloryczność W polskiej kuchni, podobnie jak w innych północnoeuropejskich kuchniach
Kuchcik gotujeDziś rzecz właśnie o cukinii. Była tarta z cukinii , były placki z cukinii i marchewki , a także warzywne spaghetti. Dziś odświeżam stare pomysły, czyli cukinia faszerowana – kiedyś z łososiem, dziś serem feta, komosą ryżową i pomidorem. Cukinia zapiekana z komosą 2 duże cukinie 100 g (lub więcej) sera feta 1 duży pomidor 100 g komosy ryżowej 1/2 łyżeczki mielonej
Kucharzycatylko pyszny, ale również bardzo zdrowy. Nasiona chia to maleńkie nasionka, które są niesamowicie bogate w przeróżne witaminy i minerały. Zawierają na przykład więcej kwasów tłuszczowych omega-3 niż łosoś hodowlany, a białka więcej niż mleko krowie. Są bardzo cenione przez wszystkich, którzy dbają o zdrową dietę. Wszystkie naturalne i zdrowe produkty znajdziecie w sklepie internetowym www.naturalniezdrowe.com.pl Składniki
kuchnia doskiponownie do momentu, aż wino się zredukuje, a żurawina będzie mieć gęstą konsystencję (coś jak marmolada). Podajemy z mięsem, choć do ryby również jest wyśmienita. U mnie z pieczonym łososiem i gotowanymi warzywami. Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.combazylia, oregano i oliwa z oliwek. Składniki można zmiksować lub pokroić na mniejsze kawałki. Latem sporą popularność zaczęły zdobywać zupy z ryb lub owoców morza. Najczęściej wykorzystuje się: makrelę, łososia, tuńczyka, małże, krewetki i kraby. Przypraw używamy w zależności od ich dostępności i naszego gustu. Jeśli przygotowujemy zupę dla gości zorientujmy się, czy lubią oni owoce morza , bo bywa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomoczkę i pyszne bataty z grilla ( oj, w końcu muszę je zrobić domownikom) – zdjęcie powyżej. Kolejnym przepisem była sałatka z pieczonego na grillu bakłażana, był łosoś grillowany na cedrowej deseczce – mój przepis tu , prosty Karola był zdecydowanie bardziej utrudniony ;) ale równie pyszny w smaku. Czy warto się wybrać na takie spotkanie ? Warto, posłuchać
Kuchnia na wzgórzuRyba jest dobra zawsze. Do tego makaron i cukinia. Trzy składniki a danie przepyszne i zdrowe. Coś szybkiego na obiad czy na kolację. Musicie spróbować! Składniki : * filet z łososia około 2 00g * 3 łyżki soku z cytryny * s ól , pieprz * łyżka oliwy * ły żka posiekanego koperku * 100g ulubionego makaronu - u mnie kokardki * mała cukinia * łyżka oliwy * oregano
Magiczne Życie MartyZamiast dość grubej polędwicy z dorsza możecie użyć bardziej cienkich filetów i odpowiednio zredukować czas pieczenia lub smażenia. Danie to wyjdzie równie smaczne jeśli użyjecie filetów innej ryby np. łososia. Rybę można przygotować na trzy sposoby: 1. - usmażyć na patelni ( co zajmie około 8 minut ), 2. - posmarować oliwą i upiec w piekarniku (co zajmie około 14 minut
cool and mintyjogurtowym dressingiem z dodatkiem musztardy ziarnistej. Można podać ją jako dodatek do obiadu lub - wzbogacić o pokrojone w kostkę awokado, pomidorki cherry oraz ugotowane na twardo jajko, wędzonego łososia lub plastry grillowanej piersi kurczaka - i zjeść na lunch czy kolację. SKŁADNIKI 1 salaterka poszatkowanej sałaty lodowej 1 szalotka obrana i pokrojona w cienkie piórka garść rukoli 1 łyżka soku
cool and mintywszelkiego rodzaju przekąsek czy deserów. Dania z jego użyciem są proste, szybkie i smaczne. Inne przepisy z ciastem francuskim: Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami Parówki w cieście francuskim Tarta z jabłkami na cieście francuskim Składniki na około 10 ślimaczków: opakowanie ciasta francuskiego ketchup kilkanaście plasterków kiełbasy żywieckiej ser cheddar listonic_type='fooddrink
Kuchnia Bazylii