podaję listę zwycięzców w konkursie na karnawałową rybną przekąskę Pierwsze miejsce zajmuje: pani Hrabina w kuchni z przepisem na mini tarty z wędzonym łososiem: Drugie miejsce zajęła pani Laura Przybyła i jej przepis na śledzie z twarożkiem, sałatą roszponką, cykorią i jarmużowym pesto: Trzecie miejsce przyznaję pani Dominice
Marta Gotujerybolubnych można rybkę zamienić delikatnym mięskiem z kurczaka. Składniki: 1/2 paczki makaronu ryżowego 1 puszka mleka kokosowego 2 paczki mrożonych krewetek tygrysic lub ok 20 szt swieżych 1 plat łososia 1 zabek czosnku zielona cebulka 1 czerwona papryczka chilli mała szczypta soli pół łyżki oleju kokosowego 1 limonka 1 cebula mala Oczyścic krewetki, usunać sliczne główki. Wode osolic i wrzucic
Lajtkraft food intolerancecytryny i listkiem natki. Ugotowany ryż można od razu dodać do gotowej zupy w rondlu, by nieco się podgrzał. Zamiast kurczaka znakomicie do tej cytrynowej zupy sprawdzi się wędzony łosoś
Sztuka gotowania w/g Samiryjuż nie pierwsze nasze wspólne warsztaty i wspólne gotowanie w grupie, więc super nam się współpracowało :) Po przygotowaniu i zjedzeniu pierwszego dania przyszła kolej na drugie : Saltimbocca z łososiem i risotto milanese z mascarpone z pesto bazyliowym Kolejny raz ustawiliśmy się przy stole Karola i podziwialiśmy go przy pracy, słuchając między innymi opowieści skąd pochodzi nazwa risotto :) A później gotowanie
Parowar Facetadelikatnie solimy, lekko pieprzymy, mocno kropimy sokiem z cytryny, mieszamy. Podajemy jako dodatek do ryb, pieczonego drobiu, lekkich mięs. Będą świetnym uzupełnieniem dla soczystej pieczonej piersi z kurczaka , pieczonego łososia, kaczej piersi. Jeśli nie jecie mięsa, super pasuje do nich pikantny humus, np. z dodatkiem sera feta. PIECZONE MARCHEWKI 400g pęczek młodej marchwi 6-7 łyżek delikatnej oliwy/neutralnego w smaku
Karo in the Kitchenkolei jak podałam, dodać do foremki , ustawić program na 1 kg chleba, włączyć program podstawowy i dodatkowo dać opcję "rumiana skórka". Chleb nie jest "pusty", pysznie smakuje z łososiem i szpinakiem. Idealny jako drugie śniadanie dla dziecka i do pracy. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnichodziła pasta z anchois, czyli po polsku sardeli, miał być dip jest pasta z jajek z dodatkiem tych małych rybek. Smak całkiem inny niż pasta z makreli czy też łososia lub innych ryb wędzonych. Idealnie nadaje się do faszerowania jajek jak i jako pasta na grzanki. Składniki 4 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka kaparów 1 łyżeczka zalewy z kaparów
Piekielna Kuchnia Patipietruszkowo bazyliowym , to wspaniały dodatek do dań rybnych, mięsnych… i nie tylko. Myślę, że podany zgodnie z moją prezentacją doda najzwyklejszemu daniu niewątpliwego splendoru. U mnie został podany do łososia, ale o tym w kolejnym wpisie. Tymczasem – gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Ryż jaśminowy z pesto pietruszkowo bazyliowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoniestrawne dla psa. 4. Gdy opanujemy problemy gastryczne (czas indywidualny - u jednego psa potrwa to parę dni, u innego tygodnie), pod koniec gotowania ziemniaków w wywarze zagotowujemy rybę (np. łosoś). Następnie całość blendujemy. Oczywiście dodajemy olej/oliwę i siemię (które musi być zaparzone). 5. Jeśli pies nie zje podanej porcji wyrzucamy ją. Nie podajemy tej samej drugi
Wypisz WymalujOstatnia była frittata z łososiem w chlebie tostowym a dziś trochę mięsa, frittata zapiekana w boczku. Składniki: - 5 jajek - 50 ml śmietanki 12% - 1 kulka mozzarelli - kilka listków świeżej bazylii (ja dałam 10) - 200 g boczku wędzonego - sól - pieprz Przygotowanie: Jajka roztrzepujemy ze śmietanką w misce. Dodajemy odciśnięty z wody i drobno pokrojony ser oraz posiekane listki
Kulinarne życiekaszy. Na awokado wycisnąć sok z połowy cytryny. Całość wymieszać. Polać sałatkę oliwą i znów wymieszać. Posypać liśćmi bazylii. ----- Podobne: Wytrawna owocowa sałatka z mango Sałatka z awokado i łososia Limonkowo-miętowa sałatka ryżowa Książką, która ratowała mnie w czasie ostatnich bezsennych nocy, była pozycja p. Ewy Ewart pt. "Widziałam" wydawnictwa Czerwone i Czarne. Książka czekała na przeczytanie od października
Weekendy w domu i ogrodzieudało i zajęliśmy I miejsce - bardzo nam miło i serducha się cieszą. Nasze Menu składało się z: Peperonaty i Caponaty z suszonymi pomidorami i medalionami wołowymi i Saltimbocci z łososia i Risotto Milanase z mascarpone i pesto bazyliowym Wszystko smakowało wybornie, mieliśmy jeszcze jedno danie do wykonania, niestety czas nam na to nie pozwolił, jednak chętnie wykonam Makaron z sosem
Niezły MłynekSkładniki 150 g.łososia ,lub pstrąga tęczowego łososiowego jak u mnie 1-2 łyżki oliwy czerwony pieprz posiekany ok.8-10 ziaren sól do smaku koper do smaku słoik z gumką szczelny Wykonanie Umytą I oczyszczoną rybe posolic do smaku .Włożyc do szczelnego słoika ,wsypać posiekany pieprz ,oraz koperek.Zamknąć słoik I wstawic do zmywarki na około 30-40minut
w mojej kuchnipasją do gotowania:) Po wstępnych powitaniach i nauce przyrządzania potraw przystąpiliśmy do dzieła. Takim też sposobem powstały przepyszne dania: Peperonata i caponata, suszone pomidory z medalionami wołowymi Saltimbocca z łososia i risotto Milanese z mascarpone z pesto bazyliowym Po czym zasiedliśmy do pysznej kolacji. Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie
karmelowyserem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO
W kuchennym oknie Ewy