łosoś - 8834 przepisów (strona:464/589)

Finger foods 140

Składniki ciemne pieczywo wędzony łosoś szynka szwarcwaldzka Fresca Fetta salami aux noix suszone pomidory rukola gorgonzola dolce camembert krakersy boczek ze spiżarni ser kozi

Gaździnka warzy
Czym przyprawiać mięso i ryby? - przyprawy, które idealnie pasują i podkreślają ich smak 153

angielskie Dziczyzna - curry, czosnek, estragon, gorczyca, jałowiec, kminek, kolendra, liść laurowy, pieprz, szałwia, tymianek, ziele angielskie. Ryby: Karp - chrzan, gałka muszkatołowa, koper, koper włoski, papryka, pieprz, natka pietruszki, tymianek Łosoś - bazylia, chrzan, cytryna, gorczyca, koper, pieprz, natka pietruszki, szałwia, tymianek Ryby morskie gotowane - bazylia, chrzan, curry, cytryna, cząber, estragon, gorczyca, goździki, jałowiec, koper, koper włoski, pieprz, natka pietruszki, szałwia, tymianek

Zasmakuj Kuchni
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM KASZĄ GRYCZANĄ CEBULĄ I BIAŁYM SEREM 287

podlewać niewielką ilością oleju. Na środek każdego placka nakładałam farsz. Zawijałam je kolejno. Posypałam naleśniki startym parmezanem i chwilę podgrzałam w piekarniku. Smacznego! Polecam również naleśniki: ZE SZPINAKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MASCARPONE CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI KOKOSOWE NALEŚNIKI Z MANGO W SYROPIE POMARAŃCZOWYM Z SYROPEM KLONOWYM I MASCARPONE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM

potrawyregionalne
Sałatka z soczewicy 113

Lekka sałatka z soczewicy.  Zamiast mięsa można dodać wędzonego łososia lub tuńczyka z puszki.  Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy garść rukoli sałata lodowa suszone pomidory ser żółty pół papryki czerwonej kilka pomidorów koktajlowych  kilka oliwek  pierś z indyka ( można pominąć) sól, pieprz pół cytryny oliwa ząbek czosnku Przygotowanie: Soczewice namoczyłam i ugotowałam według przepisu na opakowaniu

Kukuleczki
ŁOSOŚ SMAŻONY Z SOSEM KOPERKOWYM 79

Składniki 50 dag filetu z łososia  1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju sól, pieprz  Sos 20 dag śmietany  1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól Sos koperkowy  Wymieszaj śmietanę ze zmiażdżonym czosnkiem, dodaj koperek przypraw do smaku. Wstaw do lodówki.  Przygotowanie ryby  Rybę umyj, osusz, podziel na porcje. Skrop sokiem

Kukuleczki
Placuszki z łososiem 171

mój wczorajszy lunch bogaty we wszystko co ważne :) Składniki (całosc 384 kcal/ 19g węgli/ 20g tłuszczu/ 30g białka): 2 jajka 30g mielonych płatków żytnich 95g łososia z puszki sól, pieprz przyprawa: Suszone pomidory z czosnkiem Sposób przygotowania: Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem dodajemy pozostałe składniki, mieszamy odstawiamy na kilka minut aż masa spęcznieje smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Soczysta pierś z indyka wędzona na herbacie 143

zmienić, by pierś była soczysta, aromatyczna a nie sucha jak płyta wiórowa. Postanowiłam, że zamiast upiec ją tradycyjnie w piekarniku wykorzystam testowaną już wcześniej przeze mnie przy schabie i łososiu azjatycką metodę wędzenia mięsa w woku. I jak myślicie czy udała mi się ta sztuka? Pewnie że tak. Mięso było delikatne, wilgotne i w końcu mogłam je z przyjemnością zjeść

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szparagi z sosem holenderskim 124

cały czas ubijamy. Ugotowane szparagi polewamy sosem, część sosu możemy umieścić w miseczce i maczać w nim szparagi. Smacznego! Ps. Do tego wszystkiego świetnie będzie pasowała pieczona ryba np łosoś lub dorsz

Szybko Tanio Smacznie
Kolacja degustacyjna w Fokim. 108

mango i cieszę się, że dokładnie po 26 latach życia w niewiedzy, Fokim to zmienił. Ciekawy był też roll z burakiem i pieczonym awokado (26,90zł), oraz z łososiem (34,90zł). Z dań głównych zostaliśmy poczęstowani sałątką Fokim Seafood (42,60zł), Kurczakiem Yakitori, Żeberkiem Wołowym BBQ oraz bohaterem stołu tofu z pieczonymi jabłkami (36,90zł). Ten ostatni był wyśmienity

Fill The Bowl
Ciasteczka owsiane z otrębami i książka Andrzeja Polana „Doradca Smaku 3” 199

desery. Osoby które lubią gotować i lubią proste przepisy na pewno będą zadowolone z książki. Sama zamierzam wypróbować gruszki w szynce z serem i ziołami oraz tartę francuską z łososiem czy pasztet z białej fasoli i jeszcze parę innych :). Naprawdę Książka inspiruje i zachęca do gotowania.   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Kilburn .     Ciasteczka owsiane

Mała Cukierenka
Tagliatelle z krewetkami 148

łatwe do przyrządzenia. Krewetki uwielbiam, a makaron z krewetkami to po prostu pycha! To już mój kolejny przepis na makaron z krewetkami. Wcześniej przyrządziłam makaron z krewetkami i łososiem i spaghetti z krewetkami na ostro . Tagliatelle z krewetkami Składniki: 4 porcje 400 g świeżego makaronu lub 300 g waga sucha 300 g świeżo obranych krewetek, około 1 kg nieobranych

codojedzenia
Restaurant Week Wrocław Wiosna 2016 112

przygotowaliśmy pod okiem Szefa Kuchni Łukasza Terlikowskiego 3 wyjątkowe dania, które później wspólnie zjedliśmy :). Zajęcia były kameralne i odbywały się w miłej, przyjemnej atmosferze.     Przygotowaliśmy sałatkę z łososiem, kaczkę z puree z pietruszki i jarmużem oraz suflet czekoladowy z gorgonzolą.     Następne warsztaty to: Warsztaty barmańskie. Miały nam pokazać, jak w domowych warunkach, bez użycia profesjonalnego sprzętu

Mała Cukierenka
Kokosowy pudding chia z musem borówek i świeżymi malinami 204

pudding chia z musem z borówek nadaje się zarówno na szybkie śniadanie, jak i zdrowy deser. Warto wiedzieć, że nasiona chia (szałwia hiszpańska) zawierają więcej kwasów omega-3 niż łosoś atlantycki, są bogatsze w błonnik niż otręby, a nawet mają więcej żelaza niż szpinak. Można naprawdę długo wymieniać ich właściwości. Jednym z wielu plusów nasion chia jest też

Gotowanie-uk
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1121

jajkiem gotowanym na twardo  Krem z boczniaków   2.  Pierś z kurczaka po królewsku z młodymi ziemniakami  Polędwiczki wieprzowe duszone w powidłach  tu Łosoś pieczony w ziołach z pieczonymi ziemniakami  tu Sałatki :  Sałatka a'la caprese po polsku  TU Przepyszna sałatka z selerem naciowym   TU Sałatka śmieciuga z tuńczykiem

pieprzny smaczek
Pstrąg łososiowy z ryżem i fasolką szparagową 192

której produkty są bardzo smaczne i dobrej jakości. Składniki: (na 2 osoby) 125 g (jeden woreczek) ryżu basmati (u mnie  Uncle Ben’s) 300 g pstrąga łososiowego lub łososia (u mnie pstrąg) 200 ml (1/2 puszki) mleczka kokosowego 250 - 300 g fasolki szparagowej świeżej lub z puszki 4 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki miodu 3 łyżki soku z limonki

Kuchcik gotuje