łosoś - 8862 przepisów (strona:127/591)

Pasta z łososiem i twarogiem 178

Prosta pasta łososiowa to szybki sposób na pyszne śniadanie.  Wystarcz łosoś wędzony połączyć z białym serem, odpowiednio  doprawić  i możemy zajadać się przepyszną pastą.  Do tego tylko świeżutki chleb i gotowe! Składniki: 200 g twarogu 150 g łososia wędzonego 1 szalotka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Wykonanie(...)Łososia i szalotkę pokroić w kostkę. Do miski przełożyć twaróg, rozdrobnić widelcem  dodać łososi, szalotkę, koperek i jogurt, wymieszać. Doprawić do smaku solą  i pieprzem  i jeszcze raz dokładnie  wymieszać . Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kasza gryczana z łososiem 173

Bezglutenowe kaszotto z łososiem, marchewką i groszkiem. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 321648, ad_channel: 36965, ad_partner: 21453, ad_type(...)basket: true, ad_container: 'ceneoaffcontainer321648', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: true, ad_showRank: false }; #bezjajek #bezglutenu #bezmleka Składniki: – 50 g kaszy gryczanej – 100 g łososia wędzonego – 10 g masła klarowanego – 1/2 cebuli – 1/3 pora – 2 marchewki – 80 g groszku zielonego z puszki  – kilka kropel soku z cytryny + przyprawy

Mrs. Endorfina
Łosoś z chutney z mango / Salmon with mango chutney 106

SONY DSC W lodówce łosoś, na blacie mango, co z tym zrobić, żeby nie wychodzić do sklepu po zakupy? I w ten oto prosty / sposób – z lenistwa, powstał dzisiejszy przepis Przepis, wbrew pozorom, nie jest skomplikowany. Wszystko robi się samo! Salmon in the fridge, mango on the counter, what to do with all of this without going to the shop(...)This was the reason for this recipe to become Recipe itself, isn’t difficult to make either. Everything is doing on its own. Ryba: 300 g łososia świeżo mielona sól, czarny pieprz łyżka soku z cytryny oliwa Chutney: 2 średnie mango 1 średnia czerwona cebula 1/2 średniej czerwonej papryki garść suszonej żurawiny łyżka octu białego łyżka brązowego cukru kieliszek białego

Martyna Cooks
Żytnie naleśniki na przystawkę / Rye crepes for an appetizer 109

wersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze znajomymi każdego rodzaju, każdy znajdzie coś dla siebie, gdyż naleśniki mają dwa różne nadzienia – wegetariańskie i z wędzonym łososiem. Uwielbiam zapraszać gości i razem z nimi gotować! Te naleśniki to idealne danie na tego typu spotkania – każdy dostaje swoją stertę usmażonych naleśników, farsz i zaproszenie do pracy Właściwie(...)szpinakowy: 1 opakowanie szpinaku (u mnie tym razem mrożony – 450 g) 1 opakowanie fety (270 g) 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku olej do smażenia Farsz z łososiem: 300 g wędzonego łososia serek naturalny typu Almette sałata INGREDIENTS: Pancakes: 1 cup wholewheat flour 1-2 eggs 1 cup milk sparkling water frying oil Spinach filling: 1 package

Martyna Cooks
Łosoś ze szparagami i pomidorami 153

Dziś propozycja bardzo smacznej rybki pieczonej ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Sok z pomidorów podczas pieczenia dodaje łososiowi wspaniałego smaku a do tego zielone szparagi - mniam . Dodam jeszcze , że całość piecze się szybciutko i nie wymaga wiele zachodu. Łosoś ze szparagami i pomidorkami - 300 g łososia - 100 g szparagów - 100 g pomidorków koktajlowych - odrobina masła - sól, pieprz do smaku Rybę(...)kawałki. Szparagi obieramy, myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Pomidorki tniemy na połówki. Na spodzie naczynia żaroodpornego układamy szparagi. Posypujemy solą i dodajemy odrobinę wiórek masła. Na to kładziemy łososia i znów odrobinę dodajemy soli, pieprzu i wiórek masła( nie dużo tylko do smaku)  Na wierzchu łososia układamy miąższem do ryby pomidorki. Tak aby w trakcie pieczenia sok pomidorowy wsiąkał

Kuchnia Pełna Emocji
Tatar z wędzonego łososia z selerem naciowym i kaparami 170

Właściwie to jestem zszokowana, że przepisu na tatar z wędzonego łososia na moim blogu jeszcze nie ma. Danie, za który mam czarny pas w dziedzinie awangardy, smaku i konsystencji oraz prędkości znikania z talerzy gości. Tatar z wędzonego łososia to danie, które przygotowuję na każdą wigilię, święta i urodziny oraz w każdym innym dowolnym momencie. Zawsze wychodzi doskonały, chociaż dodatkami(...)żongluję lepiej niż nie jeden klaun siedmioma cytrynami. Do rzeczy. Co zatem zrobić aby tatar z łososia bym najbardziej smacznym ze wszystkich możliwych i dostępnych? Dla mnie kluczem do najlepszego tatara się podstawowe dodatki: posiekana szalotka, musztarda francuska i miód, sól, pieprz i dużo soku z cytryny oraz odpowiednie zioła. Najczęściej jest to koper. I najczęściej baza tego dania jest

Mango Papaja
Dziesięć zdrowych produktów żywnościowych. 146

podstawą zdrowego żywienia. Przygotowaliśmy dla naszych czytelników zestaw dziesięciu takich produktów, które bezwzględnie powinny znajdować się na naszych codziennych, nie tylko odświętnych, talerzach. 10 najlepszych zdrowych produktów spożywczych 1. Łosoś Grupa żywności: Białko / Mięso Łosoś jest zdecydowanie jednym z najzdrowszych mięs – zawiera wiele składników odżywczych, takich jak kwasy tłuszczowe omega-3, witaminy z grupy B i magnez, a także(...)odchudzaniu poprzez promowanie sytości. Wymienione składniki odżywcze są niezbędne do utrzymania zdrowych funkcji organizmu, zwłaszcza kwasów tłuszczowych omega-3, które regulują ciśnienie krwi i zmniejszają ryzyko chorób serca. Ponadto łosoś jest pyszny i istnieje wiele zdrowych sposobów przyrządzania mięsa bez użycia zbyt dużej ilości oleju, takich jak grillowanie, grillowanie, gotowanie na parze lub pieczenie w piekarniku. Podczas gdy nasz podejrzany

ProstePesto.pl
Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem 147

Jajka na twardo faszerowane masą z żółtka, delikatnym wędzonym łososiem, wyrazistym ostrym chrzanem i posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski. Składniki: 7 jajek 100g wędzonego łososia 2 łyżki majonezu 1 łyżka tartego chrzanu 4 łyżki posiekanego szczypiorku kilka kropel soku z cytryny sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie(...)Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na półmisku. 2. Łososia drobno posiekać. 3. Żółtka rozgnieść z majonezem i chrzanem za pomocą widelca na gładką masę, następnie dodać łososia, sok z cytryny, szczypiorek, całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka faszerowane łososiem 161

Jajka faszerowane łososiem – to pyszne jajka nadziewane pastą z wędzonego łososia. Pięknie się prezentują, a jeszcze lepiej smakują. Tak więc gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na jajka faszerowane łososiem wędzonym. The post Jajka faszerowane łososiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Spaghetti z łososiem na zielono 151

Kilka składników przygotowujemy i z nich szybko, smacznie czarujemy. Prostota w wytrawne danie zamieniona, to będzie uczta wymarzona. Makaron na al dente ugotowany, groszkiem, szpinakiem, koperkiem na zielono "ubrany", łososiem połączony, serem oprószony. Danie banalne, ale w smaku idealne. Składniki: 200 g makaronu spaghetti, 1 mała biała cebula, 2 garście świeżego szpinaku, 100 g łososia wędzonego na zimno, 2 łyżki(...)groszku ( gotowanego na parze), ponadto: ser twardy np. parmezan. cytryna. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Koperek drobno siekamy, łososia dzielimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę kroimy w drobna kostkę, szklimy na oleju z szczyptą soli. Wlewamy małą chochelkę wody z gotującego się makaronu (kiedy będzie gotowy). Dodajemy groszek i gotujemy

Moniki Smakołyki
Menu na tydzień: 5 obiadów z 4 składników lub mniej 135

Menu na ten tydzień w dużej mierze powstało z tego co było w domu. Wykorzystaliśmy ryż czerwony i jaśminowy, konserwową fasolę, krewetki, które siedziały w zamrażalniku, zamrożonego na święta łososia, którego najwyższa pora byla zjeść, do tego kupionego przed tygodniem na przecenie brokuła. Do obiadów dokupiliśmy tylko pałki z kurczaka i bataty. Generalnie lista składników w tym tygodniu jest bardzo(...)składniki są cztery: podudzia, ryż, sos sojowy i ocet. Wierze nam na słowo, że kurczak adobo to najlepszy kurczak z patelni ever. Spróbujcie sami! Zobacz przepis Środa: Pieczony łosoś w glazurze Pieczony łosoś to rzecz prosta jak bułka z masłem. Wystarczy kawałek ryby, musztarda, miód i brokuł i danie gotowe. Przepis będzie dostępny w środę rano Czwartek: Kremowa fasolowa Energetyczna

Niedzielny kucharz
Brokułowy omlet z łososiem i mozarellą 137

można pozwolić sobie na zbyt dużą ilość węglowodanów z rana? Dziś mam dla Was inspirację na niskowęglowodanowy poranny posiłek. Jeśli lubicie wytrawne dania, to mój brokułowy omlet z łososiem i mozarellą z pewnością podbije Wasze serca. Doskonale wiecie, że mam ogromną słabość do owsianek. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że nie każdy może rano spałaszować michę ciepłej owsiany(...)Kiedy rano otworzyłam lodówkę, brokuł wołał do mnie „tu jestem! hop hop!” i tak się darł, że musiałam coś z nim zrobić. Tak powstał brokułowy omlet z łososiem i mozarellą. No dobra, może to po prostu z niewyspania, bo życie matki noworodka nie należy do najłatwiejszych. Ale przepis wyszedł sztos. Spróbujcie! Składniki na 1 porcję : 2 jajka

Dietolog
Niedzielny obiad w stylu hiszpańskim 140

Extenda . Głównym bohaterem tych warsztatów była oliwa z oliwek extra virgin, więc każde danie ma jej odrobinę. Zaczniemy od chłodnika z pomidorów i buraków, przystawką będzie pyszny tatar z łososia a na danie główne podamy wyjątkową rybę z anyżem i gulasz warzywny. Będzie pysznie! Chłodnik z pomidorów i buraków Składniki: 700 g dojrzałych pomidorów obranych ze skórki lub opakowanie passaty(...)strużką oliwę aż do uzyskania kremowej konsystencji. Chłodnik podawać schłodzony z kulkami z twarogu wymieszanego ze szczypiorkiem. Kulki formujemy przy pomocy 2 łyżek. Bardzo proste i pyszne Tatar z łososia Składniki: 350 g świeżego łososia pokrojonego w kostkę wielkości 1 cm 35 g korniszonów – drobno posiekanych 35 g kaparów – drobno posiekanych 10 g posiekanego koperku duża szczypta soli

Ugotowane pozamiatane
PIEROGI Z ŁOSOSIEM (Z BAZYLIOWYM MASEŁKIEM) 181

były ani z kapustą, ani z grzybami, ani z kaszą i grzybami, ani ze suszonymi śliwkami. Połączyliśmy dwie potrawy w jedno. Tym o to sposobem powstały obłędne pierogi z łososiem , które podaliśmy z masełkiem bazyliowym. Naprawdę, są wspaniałe! PIEROGI Z ŁOSOSIEM (na ok. 30 pierogów) Składniki na ciasto 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1/2 łyżeczki soli Składniki(...)farsz 1 mała cebula 5 - 6 cm kawałka białej części pora 2 ząbki czosnku 700 - 800 g świeżego łososia sok z 1/2 cytryny 1/2 pęczka posiekanego koperku sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku Do podania 20 listków świeżej bazylii 4 - 5 łyżek klarowanego masła* szczypta soli i pieprzu Jak przygotować? Zaczynam od przygotowania farszu - kiedy jest przestudzony lepiej się

W kuchni Karmel-itki
Roladki imprezowe z łososiem i szpinakiem 102

placki tortilla * serek śmietankowy o smaku suszonych pomidorów (typu Almette) * 10 dkg szpinaku świeżego ( może być również mrożony) * 2 ząbki czosnku * sól * odrobina masła * 5 dkg wędzonego łososia Szpinak zblanszowałam i odcedziłam.  Przełożyłam do patelni, na której wcześniej już rozpuściłam masło. Przesmażyłam szpinak i wycisnęłam za pomocą praski czosnek. Odrobinkę posoliłam, ale nie dużo, ponieważ wędzony łosoś zawiera sporo(...)soli. Całość jeszcze chwilkę smażyłam i odstawiłam do ostygnięcia. Tortille posmarowałam serkiem. Wyłożyłam cienką warstwę szpinaku a w samym środku ułożyłam pasek z wędzonego łososia.  Całość zrolowałam, zawinęłam w folię aluminiową i wstawiłam na kilka godzin do lodówki. Podczas duszenia się szpinaku wytworzyła się odrobina sosu, zanim wyłożyłam go na placek, nabierałam farsz łyżką i odciskałam namiar płynu

Pieprzyć z Fantazją