Pyszne i proste fit burgery z łososia, jarmużu i koperku. Możemy podać je w bułce lub z ulubionymi dodatkami. Mi najbardziej smakują skropione sokiem z cytryny. Smaczne, aromatyczne i bardzo zdrowe danie. Pycha! Składniki (na 4 burgery): 250 gram filetu z łososia bez skóry i ości 50 gram jarmużu(...)pęczka koperku sok z ćwiartki cytryny sól i pieprz łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki bułki tartej do podania cząstki cytryny, puree ziemniaczane i zielona fasolka lub w formie burgera w bułce Filet łososia kroimy na mniejsze części i miksujemy w malakserze na pastę. Dodajemy jamruż, koperek, sok z ćwiartki cytryny oraz szczyptę soli oraz pierzu
Mango Papajasmakowite drugie śniadanie do pracy. Składniki : 200g wędzonego łososia 1 szklanka komosy ryżowej 250g brokułów 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 mała cukinia 1 zielony ogórek 4 pomidory 1 czerwona cebula 5 orzechów włoskich mała garść mix'u suszonych owoców 2 łyżki soku z cytryny skórka z cytryny kilka liści szpinaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia : komosę ryżową wsypujemy(...)sparzamy w gorącej wodzie, usuwamy skórę i również kroimy w kostkę wszystkie składniki mieszamy z komosą, posypujemy orzechami włoskimi i suszonymi owocami oraz startą skórką z cytryny dodajemy szpinak i pokruszonego wędzonego łososia na koniec wszystko solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek podajemy ze świeżą, ciepłą bagietką z piekarnika lub w wersji fit bez pieczywa
zobacz ich smakBardzo zdrowy i lekki obiad. Danie dzięki lubczykowi zyskuje bardzo wyrazistego smaku. 350 g dzikiego łososia Sól Pieprz 2 plastry cytryny 2 łyżeczki suszonego lubczyku 5 ziemniaków Sól morska z młynka Oliwa z oliwek Różyczki brokuła Łososia dzielimy na dwa kawałki. Doprawiamy go solą, pieprzem oraz łyżeczką suszonego lubczyku. Na wierzchu układamy po plasterku cytryny. Odstawiamy do lodówki
VioletoweKucharzenieszpinakiem i łososiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego chłodzonego opakowanie mrożonego szpinaku ser typu feta 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pieprz łyżka śmietany filet z łososia, świeży - około 200-250 g cytryna Przygotowanie: 1. Obieramy cebulę i czosnek. Drobniutko kroimy. Podsmażamy na maśle. Gdy się zeszkli, dodajemy opakowanie szpinaku. 2. Gdy szpinak już się roztopi, dodajemy łyżkę śmietany(...)rogi do góry i sklejamy. 6. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. 7. Podajemy z plasterkiem cytryny. 8. Smacznego! Goście będą zachwyceni! A jeśli zostanie farsz i kostki łososia, to możemy z tej resztki przygotować zielone spaghetti z łososiem - czyli gotujemy makaron, smażymy minutkę łososia. Mieszamy wszystkie składniki, czyli farsz szpinakowy, makaron
dobra gospodyni dom wesołym czynimenu sylwestrowym. Składniki: 40 dag wędzonego łososia w plastrach 25 dag serka śmietankowego 2 łyżki chrzanu pęczek koperku 2 łyżki śmietany sok z cytryny długi ogórek Wykonanie: Na kawałku folii aluminiowej ułożyć jeden obok drugiego plastry łososia, tak by zakrywały całą powierzchnię. Z koperku(...)wybrać kilka gałązek do dekoracji, resztę opłukać i drobno posiekać. Serek wymieszać z chrzanem, śmietaną i koperkiem. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną masę rozsmarować równomiernie na plastrach łososia, przy jednym dłuższym boku pozostawić trzy centymetrowy nieposmarowany pas. Zaczynając od przeciwległego boku, zwinąć łososia z serkiem w ciasny rulon. Owinąć go ściśle folią
Pasja Smakujogurtem. Blendujemy na gładką masę. Można dodać koperku. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Do jajka szprycą cukierniczą nakładamy farsz. Dajemy po kilka kulek groszku. 2. Żółtka, wędzony łosoś, serek philadelfia, skórka z cytryny, koperek. Odkładamy kilka gałązek koperku i kilka kawałków łososia do dekoracji. Żółtka, łososia, serek oraz skórkę doprawiamy pieprzem i solą, następnie blendujemy. Po ułożeniu na jajku ozdabiamy
ladykitchenzastąpi tradycyjny tatar wołowy. Składniki na 1 małą miseczkę: 100 g peklowanego łososia (przepis tutaj ) 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki konserwowe 1 łyżka brandy sok z cytryny pieprz cytrynowy ewent. sól Łososia, ogórki i cebulkę bardzo drobno posiekać. Składniki przesypać do miski. Zalać brandy i posypać odrobiną pieprzu cytrynowego. Całość wymieszać i ewentualnie doprawić oraz skropić sokiem z cytryny
Ugotowaćszybka...ale za to jaka smaczna! Kupiłam plastry wędzonego łososia. Pokroiłam go,dodałam koperek i polałam oliwą z oliwek. Jeszcze tylko odrobina kolorowego pieprzu i soku z cytryny. Obok tatara z łososia ułożyłam pokrojone kapary i czerwoną cebulkę. I tatar gotowy! Smacznego
potrawyregionalnepasty, oczywiście te, które sama przygotuję - nie ze sklepowej półki. Proponuję dziś serową pastę z łososiem. SKŁADNIKI: 100 g wędzonego łososia atlantyckiego 250 g serka śmietankowego 2 łyżki drobno posiekanego koperku lub szczypiorku 1/4 łyżeczki skórki startej z cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny(...)łyżki śmietany 30 % lub jogurtu naturalnego (u mnie jogurt) świeżo zmielony czarny pieprz, sól (do smaku) WYKONANIE: Serek utrzeć ze śmietaną, sokiem i skórką z cytryny, dodać posiekanego wędzonego łososia, koperek lub szczypiorek(czy inne ulubione zioła), doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia składników
Kuchnia BeatySkładniki: – 32 babeczki vol au vent* Składniki nadzienie kurkowe: – 150 g kurek – 200 ml śmietany 30% – łyżka masła – sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Składniki nadzienie z łososiem: – 50 g łososia wędzonego w plastrach – 100 g serka mascarpone – 2 łyżki musztardy francuskiej – 2 łyżki natki pietruszki Składniki nadzienie z tuńczykiem(...)szatkujemy, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kremówkę w takiej ilości, aby zrobił nam się gęsty sos. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i odrobiną cukru, zostawiamy do ostygnięcia. Dla nadzienia z łososiem: łososia drobno kroimy, zostawiając niewielką ilość, by przyozdobić 8 babeczek (patrz zdjęcia). Mieszamy z kilkoma łyżkami mascarpone, dodajemy do smaku musztardę francuską i posiekaną natkę
Pociąg Do Kuchniomega-6, które to chronią nasze serce i mózg. Dziś proponuję bardzo łagodną pastę z dodatkiem twarożku. Polecam :) Składniki - wędzone brzuszki z łososia 30 dkg. - ser biały twarogowy 15 dkg. - majonez - limonka lub cytryna - zielona pietruszka ( może być suszona ) - opcjonalnie: sól, biały pieprz Wykonanie Brzuszki łososia obrałam ze skóry, pokroiłam na mniejsze kawałki przełożyłam do miseczki, do łososia dodałam pokruszony(...)biały ser i całość zblendowałam na gładka masę. Do masy dodałam kilka kropel soku z limonki ( może być sok z cytryny ), łyżkę majonezu, łyżeczkę suszonej pietruszki i ciut białego zmielonego pieprzu. Jeśli łosoś jest mało słony można dosolić do smaku. Całośc dokładnie wymieszałam i odstawiłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie składniki się " przegryzą " i pasta jest gotowa
Kuchnia z widokiem na ogródmniejsze czerwone cebule, 1 łyżeczka kuminu, 1 łyżeczka mielonej kolendry, 1 łyżeczka sumaku, 1/2 łyżeczki soli, 4-5 łyżek oleju Pieczony łosoś: filet z łososia, 1 duży ząbek czosnku, skórka starta z cytryny, 1/2 łyżeczki za'ataru, 1/2 łyżeczki soli, 1-2 łyżki oleju Dodatkowo: 1/3 szklanki czarnej soczewicy, 1/3 szklanki razowego kuskusu, bulion warzywny, mix sałat Sos jogurtowy(...)płynu, którą zalewamy kuskus będzie podany na opakowaniu przez producenta. W miseczce mieszamy ze sobą jogurt naturalny, tahinę, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W miseczkach nakładamy warstwowo wszystkie elementy sałatki, na koniec wykładając łososia i polewając całość sosem jogurtowym. Smacznego
Plate of Joysmaczna przystawka karnawałowaPrzystawka karnawałowa z łososia wędzonego SKŁADNIKI:łośoś wędzony - 5 plastrówoliwki czarne- 5 sztcytryna - 2,5 plastrasałata do dekoracjiPRZYGOTOWANIE:Sałatę umyć, osączyć, ułożyć na półmisku.Plasterki cytryny przekroić na połowę. Łososia w plasterkach zwinąć na kształt różyczek, niezbyt ścisło, aby ładnie ułożyć go na półplastrach cytryny.Udekorować łososia czarnymi oliwkami
Kuchnia Danusibyć doskonałym wypełnieniem bułki. Ja ich nie jadam to też u mnie był ze sałatą. Burgery z łososia składniki: 600 g świeżego łososia 2 duże ziemniaki 1 duża marchewka 1 żółtko starta skórka z 1 cytryny posiekana kolendra lub natka pietruszki sól, pieprz mąka do obtoczenia olej do smażenia wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę i gotujemy(...)miękkości. Przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę, a następnie mielimy blenderem nie zbyt dokładnie. Uzyskana pastę łączymy z ziemniakami, startą na dużych oczkach marchewką oraz żółtkiem, skórką cytryny i kolendrą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy 6 burgerów. Odtaczamy je w mące i odkładamy na talerz, który wstawiamy do lodówki na 30 minut. Na patelnię grillową wlewamy niewielką
Przysmaki Karolkimleko i ugniatamy tworząc puree. W tym czasie łososia pozbawiamy skóry, kroimy na pół i przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym oraz sokiem z cytryny. Resztę cytryny kroimy w ćwiartki i układamy na filetach. Łososia umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 10 minut. Na łyżce oliwy z oliwek smażymy posiekany ząbek czosnku, dodajemy szpinak i dusimy kilka minut
Mango Papaja