jeszcze Pesto z pistacji, yyyyyy trochę gorzkawe i .... likier z pistacji. CO ZA SMAK! Miałam jeszcze zmielone migdały. Wykorzystałam do pieczonego na chrupko łososia. 3 porcje łososia skórka z cytryny sól mielone pistacje oliwa risotto awokado Zetrzyj skórkę z cytryny i rozłóż na łososiu, posól rybę z obu stron. Następnie wierzch ryby panieruj w zmielonych
AZgotuj!Kolejny szybki numerek. W sam raz na łatwy i zdrowy obiad, który umili Wam dzień pełen wyzwań i emocji. składniki: kawałek łososia 1/2 cytryny 1/2 cebuli 1 ząbek czosnek 2-3 łyżki śmietany 4 łyżki kaparów koperek makaron sól i pieprz do smaku wykonanie: Na wolnym ogniu rozgrzewacie na patelni oliwę z jednym ząbkiem czosnku, aż ten zarumieni się(...)trakcie. Uważajcie tylko, żeby się nie spalił. Cebulę obieracie i siekacie i podsmażacie do zeszklenia. Zdejmujecie skórę z łososia, kroicie w kawałki i wrzucacie na patelnię i smażycie, aż się zarumieni. Dodajecie śmietanę, sok z połówki cytryny, posiekany koperek i kapary. Mieszacie, przyprawiacie i gotowe. Jeżeli nie macie posiekanego i zamrożonego latem koperku, kupcie „świeży”. Makaron gotujecie
GRUBY WAŁEKsmaczna i dobrze wyglądająca. Zapisz przepis Drukuj Składniki 300g fileta z łososia 250 mrożonego mintaja 1 łodyga selera naciowego 1 średnia marchewka (125g) 1 mała cebula (100g) 2 nieduże ziemniaki (300g) 1l bulionu warzywnego (może być z kostki) 750ml wody 1 łyżka masła 2-3 łyżki soku z cytryny 50ml (pół)wytrawnego białego wina natka pietruszki do dekoracji Instrukcje Cebulę(...)1/2cm kawałki. Mintaja odmrażamy, ale nie do końca, aby łatwo go było kroić. Z łososia w razie potrzeby usuwamy delikatnie skórę. Obie ryby kroimy w kostkę (ok. 2cm, łososia w nieco większą). W średniej wielkości garnku na średnim ogniu rozgrzewam łyżkę masła. Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2 minuty do zeszklenia, często mieszając. Dodajemy marchewkę
Kulinarna PokusaSkładniki 6 dużych plastrów wędzonego łososia na zimno jabłuszka kaparowe ( mogą być kapary ) pół cytryny w plastrach sok z połowy cytryny liście sałaty Przygotowanie Plastry łososia skropiłem sokiem z cytryny. Każdy złożyłem na pół, położyłem na nich kapary, zwinąłem roladkę i spiąłem wykałaczką. Ułożyłem na liściach sałaty i udekorowałem plastrami cytryny
R'n'G Kitchenporcja na 1 osobę 90 g łososia surowego 20g jogurt 2% sok z cytryny(...)łyżeczka ) 1 łyżka posiekanego kopru pieprz czarny (szczypta) kapary 10g chleb żytni pełnoziarnisty 1 kromka Łososia upiec w foli aluminiowej 170 st. 25min Jogurt , cytrynę , koper, pieprz - zmieszać . Łososia pognieść widelcem dodać wymieszany jogurt.Miksować na konsystencje pasty. Posypać kaparami. Smacznego
Kuchcikowoasi...Kawałek mniewłaśnie został przyrządzony łosoś z serem mozzarella :-) Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo. Sami zobaczcie i oceńcie:-) Składniki: 150g łososia 1/2 brokuła 1/2 kulki mozzarelli 1 plaster cytryny sól, pieprz Wykonanie: Łososia obieram ze skóry i myję. Następnie skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam solą i pieprzem. Brokuła parzę wrzątkiem. Na sitku układam łososia, na niego kładę mozzarellę pokrojoną w plastry
Anielska Kuchnia Aniświeża kolendra. Całość smakuje naprawdę świetnie, zwłaszcza z chrupiącymi grzankami z awokado i jajkiem :) SKŁADNIKI (3-4 nieduże porcje) 100g świeżego filetu z dorsza 100g świezego fieltu z łososia 1 cytryna 1 limonka 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pomarańczy kilka gałązek świeżej kolendry sól morska świeżozmielony pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ryby dokładnie myjemy, suszymy i kroimy w kostkę o boku
DefinicjaSmakugrilla jest pyszna. Moja zawsze z nutą cytryny i koperku. Taką uwielbiamy i taka na grillu ląduje i tym razem. Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze przecież. Smacznego! Składniki : * łosoś surowy * 2 cytryny * pęczek koperku * sól, świeżo mielony czarny pieprz * łyżka masła Przygotowanie : Łososia kroimy na porcje. Każdy kawałek układamy na folii, dodajemy odrobinę masła, przyprawy
Magiczne Życie Martybardzo wykwintny obiad (w moim mniemaniu oczywiście ;P) Przepis znalazłam na blogu Pieprz czy wanilia Składniki na dwie porcje : 2 porcje filetów z łososia otarta skórka z 1 cytryny + sok z 2 cytryn 1 łyżka oliwy kilka gałązek świeżego tymianku sól dodatkowo pieczone ziemniaczki : kilka ziemniaków (u mnie po 4 małe(...)nagrzanego do 200st. Piec ziemniaki 20-30 min. aż zmiękną i lekko się zrumienią. Filety ryby wyjąć z marynaty, osuszyć, posolić. Na ziemniaki ułożyć kawałki zamarynowanego łososia, oraz kilka plasterków cytryny i wstawić do pieca na ok. 10 min. Następnie przełożyć rybę na drugą stronę i dopiekać jeszcze ok. 5 min. aż mięso się zetnie. Smacznego
cucinareDanie szybkie i łatwe w przygotowaniu-a zarazem smaczne i lekkie. Łososia skropiłam cytryną,posypałam pieprzem cytrynowym, solą i polałam oliwą z oliwek. Odstawiłam do lodówki. W międzyczasie rozmroziłam szpinak i dotąd mieszałam i gotowałam go w garnku aż odparowała z niego woda. Dodałam sól, pieprz,czosnek, pokrojone drobno suszone pomidory i łyżkę śmietany. Łososia wstawiłam
potrawyregionalneSkładniki : 2 filety z łososia ok. 300-400g sól pieprz ząbek czosnku zioła prowansalskie oliwa z oliwek sok z cytryny gałązka pomidorów koktajlowych (kilkanaście sztuk) 2 plasterki cytryny Sposób przyrządzenia : łososia myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki do niewielkiego naczynia wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę soku z cytryny, sól, pieprz i zioła prowansalskie, a ząbek(...)posolić je delikatnie, ale to już wedle własnego uznania, bowiem mniej słone potrawy wydobywają z siebie swój prawdziwy smak i aromat łososia grillujemy około 8-10 min. z każdej strony po 5 min., a następnie dodajemy pomidory i cytrynę na grilla rybę podajemy z cytryną, pomidorami oraz pieczywem lub sałatką
zobacz ich smakdrugi tata z łososiem :) ciasto francuskie 200 g łososia sok z cytryny oliwa 70 g pieczarek 1 papryczka chili 3 jajka sól pieprz 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka usiekanego koperku szczypta oregano 50 g mozzarelli z bloku Łososia pokroić na cieniutkie plastry, skropić sokiem z cytryny i oliwą, odstawić na kilka godzin. Formę do tarty
Gotowanie jest łatweProsta i szybka do przygotowania karnawałowa przekąska na krakersach z kozim serkiem i wędzonym łososiem. Składniki: ½ opakowania słonych krakersów 10 dag wędzonego łososia z cytryną SUEMPOL 15 dag kremowego koziego twarożku 1 łyżka słodkiej śmietanki 1 łyżeczka kremowego chrzanu Pęczek cebuli dymki ze szczypiorem Sól morska do smaku Pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób wykonania(...)kozi ucieramy ze śmietanką oraz solą i pieprzem, dodajemy posiekaną cebulę dymkę oraz chrzan, mieszamy. Krakersy smarujemy serkiem układamy na talerzu na wierzch dodajemy po plasterku pokrojonego wędzonego łososia. Podajemy od razu po przygotowaniu. Życzę smacznego
Wanilia i Kardamonłososia sok z cytryny 4 jajka 4 łyżki śmietany 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka usiekanego szczypiorku kilka listków oregano sól pieprz otarta skórka z cytryny 50 g mozzarelli z bloku szczypta oregano pomidorki cocktailowe lub jeden mały pomidor 1 op ciasta francuskiego szczypiorek sałata Łososia przeciąć na cienkie plastry, skropić oliwą i sokiem z cytryny, odstawić na ok godzinę
Gotowanie jest łatweMakaron dwujajeczny—70 g Łosoś świeży150 g Cukinia 66 g Oliwa z oliwek5 ml Śmietana 12% tłuszczu 54 ml Cytryna 20 g Łososia ułożyć na folii, dodać szczyptę soli i pieprzu oraz sok z 1/4 cytryny, upiec w 180 stopniach ok 20 minut. Makaron ugotować al dente
fitolarun.blogspot.com