Bezglutenowe gofry samo zdrowie, dużo w nich kokosa :) jest mąka kokosowa, cukier i mleczko, a w sosie pomarańczowym zamiast masła znajdziecie olej kokosowy. Jeśli gluten Wam nie przeszkadza możecie mąkę ryżową zamienić na pszenną. Gofry: 100 g mąki kokosowej House of Asia 100 g mąki ryżowej 400 ml mleka kokosowego House of Asia(...)minut. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodaj kilka łyżek wody. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, przy pomocy łopatki delikatnie połącz z masą. Gofrownicę smaruj płynnym olejem kokosowym, piecz gofry po 3 minuty. Sos pomarańczowy: 4 pomarańcze 50 g oleju kokosowego House of Asia 30 g cukru kokosowego House of Asia Przygotowanie: Z dwóch pomarańczy zetrzyj skórkę, wszystkie
SzczyptaSmaQSkładniki: 700g-1kg wieprzowiny (łopatka, karkówka — ważne żeby była równo poprzerastana tłuszczem) 3 przeciśnięte ząbki czosnku 2 cebule 2 łyżki sosu Worcestershire (u mnie sos sojowy) 2 łyżki oliwy 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżki cukru trzcinowego lub Muscovado 2 czubate łyżeczki ostrej papryki (nie chili i nie pieprzu cayenne!) 2 czubate łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku(...)napoju Dr.Pepper Mega pyszne mięsko. I mówię to ja, Aga, która nie jest jakąś ogromną fanką mięcha. Miękkie i pełne smaku. Rozpływa się w ustach. Podlane aromatycznym domowym sosem BBQ jest idealne do PULLED BURGER (przepis niebawem na blogu), które świetnie zastąpią regularny obiad. W mojej kuchni gości także jako dodatek do młodych ziemniaczków. Robi się długo, ale robi się
Kocham Czekoladęblaszki spod pieczeni podgrzewamy na patelni na średnim ogniu, do zredukowania 1/3 objętości. Solimy, słodzimy i pieprzymy do smaku. Sos podajemy w osobnej miseczce. Przepis na kanapki Cubanos w przyszłym tygodniu SKŁADNIKI 1,7-2kg łopatki wieprzowej, równo poprzerastanej tłuszczem 150ml neutralnego oleju do smażenia/pieczenia 150ml soku wyciśniętego z pomarańczy 100ml soku z limonek 2 łyżki skórki(...)garść listków mięty 7-8 ząbków czosnku 2 czubate łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki kuminu, startego w moździerzu 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu, świeżo mielonego SKŁADNIKI DO SOSU MOJO 2 łyżki świeżego soku z limonek 2-3 łyżki soków spod mięsa 1/3 szklanki soku z pomarańczy ½ łyżeczki cukru sól pieprz Zapisz
Karo in the Kitchenpieczeń; 600 g mięsa mielonego z łopatki 400 g ugotowanych grzybów 1 cebula olej do smażenia sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta estragonu łyżeczka majeranku natka pietruszki 2 jajka 2 kromki chleba bez skórki mleko do namoczenia chleba na sos 1 łyżka sproszkowanych suszonych grzybów 150 ml śmietany łyżka mąki pół cebuli sól pieprz estragon. Grzyby drobno posiekać, można przy
Gotowanie jest łatwepłatów makaronu lasagne 1 cebula 2 kawałki selera naciowego 2 marchewki 1 cukinia 1 litr sosu pomidorowego 0,5 litra wody 1 litr rosołu / wywaru warzywnego 70 dkg mięsa mielonego ( u mnie łopatka ) 2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 4 ząbki czosnku Wersja niedietetyczna : dodaj pod koniec mozarellę, żółty(...)Seler naciowy pokrój na mniejsze kawałki. Marchewkę obierz i pokrój w pół plasterki. Cukinię pokroiłam w pół plastry. WOLNOWAR : Do wolnowaru włożyłam wszystkie składniki suche, zalałam rosołem, wodą i sosem pomidorowym, dodałam połamane płaty lasagne, doprawiłam pieprzem i bazylią wraz z oregano. Zamknęłam pokrywką i zostawiłam włączony wolnowar na opcję high na 4 godziny. Po tym czasie spróbowałam
Kuchnia na wzgórzuwarzyw i mięsa Składniki 300 g makaronu spaghetti 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 3 pomidory 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 cebula 1 papryka 2-3 duże pieczarki 2 łyżki koncentratu … Czytaj dalej Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym
czarrna od kuchniSkładniki:60 dag mięsa mielonego (od łopatki lub karkówki)1 cebula1 sucha kajzerkasuszony majeranek2 ząbki czosnku 1 jajkosól, pieprz0,5-1 litr rosołu lub bulionuliść laurowyziele angielskiekminek 2-3 łyżki mąki2-3 łyżki śmietany 18%1 pęczek koperkumąka do obtoczenia pulpetówolej do smażenia Sposób przygotowania:1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć. Dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać suszony(...)minut. Mięso wyjąć.5. W miseczce rozrobić mąkę ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, wlać do wywaru, zagotować. Dorzucić posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Ponownie włożyć pulpety do sosu i całość chwilkę dusić.Smacznego!!!Zapraszam Was także na pulpety z piekarnika zapiekane w sosie koperkowym: KLIK
Kuchnia domowa Anirówne plastry. Oczywiście nie trzeba czekać do następnego dnia. Wystarczy doprawić sos i zjadać po wyjęciu z piekarnika. Baranina niezwykle miękka, sos w zasadzie nie wymagał doprawiania. Polecam! inspiracją był przepis Jamiego Olivera składniki ok 1400 g łopatki baraniej 8 - 10 ząbków czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu igiełki oberwane sól, pieprz (u mnie kolendrowy) 2 - 3 łyżki oliwy główka(...)Łopatkę umyć, osuszyć. Mięso ponakłuwać i w nacięcia włożyć połowę ząbków czosnku. Jeżeli są za duże przekroić na pół. Pozostałe ząbki zetrzeć w blenderze z igiełkami rozmarynu i oliwą. Łopatkę posolić, posypać pieprzem, posmarować ze wszystkich stron oliwą z czosnkiem i rozmarynem, zawinąć w folię, włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia doprowadzić mięso do temperatury pokojowej, Piekarnik nagrzać
Stare GarySami wiecie , że taki zwykły boczuś upieczony w domu jest smaczniejszy od najdroższej kupnej wędliny. Od dawna mięsa nie tyle piekę co duszę w garnku. Po
Buniabaje w kuchniśniadaniowy bestseller, dzięki któremu i Ty możesz zostać bohaterem w swoim domu. Składniki: pulled pork z tego przepisu grillowany boczek pieczona łopatka po kubańsku z tego przepisu chleb tostowy z tego przepisu pomidor szpinak kiełki rzodkiewki mięta sos bbq śliwkowy Składniki na śliwkowy sos bbq: 1,2 kg śliwek 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka kminku ½ łyżeczki
PaleoLifeBitki to jedno z moich ulubionych dań. Tą potrawą nigdy nie pogardzę, mimo że jestem fanką drobiu. Delikatne, kruche mięso, w pysznym sosie własnym rozpływa się wręcz w ustach.Do bitek świetnie nadaje się schab, ale także łopatka czy szynka. To danie często robię na oko, ale postaram się Wam podać w miarę dokładne proporcje. Przepis dawno temu znalazłam w Internecie(...)minut do miękkości mięsa. Gdy mamy więcej mięsa automatycznie gotowanie się wydłuża. 7. Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem. Powstanie nam z tego sos. W przypadku gdyby danie było za rzadkie, bo np. dodamy za dużo bulionu, sos zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Smacznego
Fabryka pomysłówsmażyć przez 1 minutę. Stopniowo dodawać zmielone mięso, mieszając zrumieniać z każdej strony. Gdy całe mięso będzie już wysmażone doprawić je sosem sojowym i cukrem. Następnie dodać pomidory z zalewą i dokładnie wymieszać (większe kawałki pomidorów rozdrobnić drewnianą łopatką). Doprawić pieprzem oraz w razie potrzeby szczyptą soli. Przykryć i dusić przez około 20 min. na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas(...)mieszając. Na koniec dodać odsączoną i przepłukaną fasolę i kukurydzę i gotować pod przykryciem przez 3 minuty. Na koniec gotować potrawę podlewając stopniowo wodą, tak aby powstało trochę gęstego sosu. Podawać na gorąco z białym ryżem
Kubki smakupulpeciki: 500 g mielonego z łopatki 2 łyżeczki musztardy sól pieprz olej do smażenia kostka rosołowa do gotowania pulpetów sos grzybowy: 400 g mrożonych grzybów leśnych ( u mnie mrożone podgrzybki, borowiki, maślaki) 1 łyża masła 1 cebula 150 ml śmietanki kremówki 30-36 % sól pieprz kopytka: 3 duże ziemniaki 200 g mąki typ 650 1 jajko Zaczynamy od pulpecików
KuchcikoweLovebalsamiczny (u mnie o smaku cytrynowym) wymieszałam z łyżka wody i dwoma łyżkami cukru, podgrzałam do całkowitego rozpuszczenia cukru. Przestudziłam i powstałym sosem polałam truskawki. Całość wsadziłam na 30 minut do lodówki. Schłodzony deser nakładałam szeroką łopatką.Wyszło przepyszne
Magiczna kuchnia Dariipowoduje alergii, jest produktem bezglutenowym. Ugotowana na sypko stanowi niezastąpiony dodatek do wszelkiego rodzaju zrazów, sosów i pieczeni. Używa się jej także do faszerowania drobiu,pierogów i wyrobu kaszanki. Składniki: około 500 g mięsa łopatki wieprzowej / wołowiny gulaszowej /szynki / gulaszowe z indyka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1-2 marchewki 1 bakłażan 300 g pieczarek
potrawyregionalne